Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pewnie, że a_niusia mówiła żartem, ludzie :roll: Śmieszne to jest mówienie o ściąganiu wzorów szelek - nikt nie opatentował konkretnego, więc nie wiem, o co chodzi :roll: Moje szele z siodłem z DS są zupełnie inne niż juliusy np.

Posted

chrupcia napisał(a):
nie lubie takiego ściągania po kolei tych samych wyrobów. w rezultacie wszystko będzie na jedno kopyto.. i co za sens. ale takie prawa firm czy to psich wyrobów czy innych i widocznie pozostaje się przyzwyczaić, skomentować każdy może.

ale gadanie o "zdradzie" firmy to już jest śmieszne.. :lol: no chyba że było to powiedziane w żarcie.. oby :lol:

raczej to było w żarcie tak myślę .
co do ściagania typ juliusowy jest taki sam jak guardy czy łódeczkowe to już sa normalne szelki dostępne wszędzie według mnie to dobrze bo można sobie wybrać co kto woli i cene i wygląd , zawsze się czymś różną .
a głównie ceną ..

Posted

[quote name='sundari']Właśnie, może komuś by się chciało zrobić zestawienie takich sklepów, czy też twórców z linkami...:cool3:
Pewnie wiele osób (np. ja.:( ) nie wie gdzie w ogóle można znaleźć takie cuda, jak/gdzie znaleźć wzory do wyboru, u kogo zamawiać... :hmmmm:
W każdym razie mam właśnie taką nieśmiałą prośbę.. :) :modla:

ActivDog
http://www.activdog.pl/

Furkidz
http://furkidz.eu/

4pawz
http://www.facebook.com/4PAWZ.Akcesoria?ref=ts

DogStyle
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22651556
i konto na dogo Marta_Ares

Dogdesign
http://www.dogdesign.pl/
i jeszcze na dogo Taks robi bazarki ze swoimi pięknymi wyrobami :-) ale można też napisać do niej pw i jak ma czas to bez problemu zrobi i pieniądze przekazuje na psiaki w potrzebie ;-)
http://www.dogomania.pl/forum/members/17740-taks

Na pewno coś pominęłam, ale więcej mi do głowy nie przychodzi ;-)

Posted

w razie czego mozna zglaszac patent...jak furkidz na swoj id holder.

bez kitu czasem to naprawde mnie na maksa smieszy nieudolne silenie sie na oryginalnosc.
czy to jesli chodzi o obroze czy to jesli chodzi o ciuchy.

mnie to nie za bardzo obchodzi, ile psow ma takie obroze jak moje dziewczyny, bo one i tak wygladaja w nich ladniej niz inne psy:)))

Posted

a_niusia napisał(a):
w razie czego mozna zglaszac patent...jak furkidz na swoj id holder.

:)))

sprawdza sie ten holder? chyba kupię mojej taki bo brakuje mi ciągle adresówek .

Posted

anka11 napisał(a):
Japanisze, ja zamawialam dwa razy u AD szelki z milionami pytan odnosnie zestawienia, oprocz tego kilka razy pytalam o wycene innych rzeczy i kontakt jak najbardziej cacy :) nie wiem w takim razie od czego to zalezy.

Ja też nie mam pojęcia - może Twój pies bardziej przypomina psa niż chomika (w przypadku yorka ;)) lub świnki wietnamskie (w przypadku moich buldogów) :evil_lol:
Widać jest jakaś selekcja ;)

a_niusia napisał(a):

za drugim razem udalo nam sie zamowic szelki.

I właśnie dla mnie to jest niepokojące, że to jest jak loteria - może się uda, a może Cię oleją; może Ci odpiszą, a może będziesz czekać wieczność na odpowiedź,; może Ci uszyją, a może nie - o co chodzi? Kto o kogo winień zabiegać? Czyż byśmy cofnęli się do czasów, gdy ilość towarów była ograniczona i tylko wybrani mieli kartki na to czy owo?:evil_lol:

sundari napisał(a):
Właśnie, może komuś by się chciało zrobić zestawienie takich sklepów, czy też twórców z linkami...:cool3:

Musisz poprzeglądać ten wątek, po jakimś czasie już wiadomo co i jak ;)

Oprócz wymienionych, z hand madeów są oczywiście jeszcze piękne wyroby Taks, 4PAWZ, El Perro, Los Ferros; więcej mi nie przychodzi do głowy :)

Posted

vege* napisał(a):
Na pewno coś pominęłam, ale więcej mi do głowy nie przychodzi ;-)
Super, baaaardzo dziękuję! :) Zaraz biorę się za przeglądanie! :) :laugh2_2:
japanisze napisał(a):
Taks, 4PAWZ, El Perro, Los Ferros;
Dzięki, również poszukam!:)

Posted

no co ? jak już się czepiać słówek to się czepiać :diabloti:

oczywiście przepraszam niusia, rozumiem że to był żart ;)
tu czasami jak czytam dyskusje to wszystko opada, więc czasami tak mam ochote coś napisać żeby znowu się zielone światełka zaświeciły:bigcool:

Posted

japanisze napisał(a):

Oprócz wymienionych, z hand madeów są oczywiście jeszcze piękne wyroby Taks, 4PAWZ, El Perro, Los Ferros; więcej mi nie przychodzi do głowy :)

Ooo no właśnie El Perro mi wypadło z głowy, ma piękne kolorki :-)

Teraz już nie ma się co kłócić o to, kto od kogo zmałpował, jest tyle wyrobów handmade i firmówek, że każdy znajdzie coś dla siebie ;-)

Gops to El Perro?

Posted

tak, id holder bardzo sie sprawdza.

mam po dwa na glowe-2,5 cm, bo sadzilam, ze nigdy nie bede miec szerszej obrozy i na nim sa takie naprawde duze, okragle, metalowe adresowki. nic sie nigdy nie urwalo i 3 cm, na ktorych sa adresowki plastikowe, bo takie akurat mialam jeszcze wolne.

Posted

Marchewkowy napisał(a):
Śliczne te tkaniny co ktoś wcześniej wstawiał <3

Już widzę Abi w takich babeczkach <3

Ja wstawiałam :evil_lol:

Powiem ci, ze bardzo by do niej pasowały, tak jak i wiele innych :evil_lol:

Posted

barberry napisał(a):
Wydawało mi się, że dość uważnie śledzę ten wątek ale jak widać się myliłam bo takiej firmy jeszcze tu nie widziałam :) Ktoś coś z niej ma?

na bazarku kiedyś widziałam ,w 2 jestem zakochana ale niestety 36zł za obroże to za dużo uważam :roll:
a mogłam kupić yorka :lol:

Posted

barberry napisał(a):
Wydawało mi się, że dość uważnie śledzę ten wątek ale jak widać się myliłam bo takiej firmy jeszcze tu nie widziałam :) Ktoś coś z niej ma?

Ja na tą firmę trafiłam na forum mol.osy.pl (musiałam zakropkować bo jest cenzura) ;-) ktoś z forum o dogach niem. robi te akcesoria ;-)

Posted

Sundari jeszcze Gadzeciaki
https://www.facebook.com/pages/Gadżeciakipl/140412602642135?ref=ts

i oczywiscie jesli chodzi nie o handmadey to sklep Prodog :P

Ja też nie mam pojęcia - może Twój pies bardziej przypomina psa niż chomika (w przypadku yorka ) lub świnki wietnamskie (w przypadku moich buldogów)
Widać jest jakaś selekcja

haha moze tak :lol: w sumie jak tak mysle to pewnie tez bylabym mega niezadowolona gdyby mnie olali...

Posted

gops napisał(a):
na bazarku kiedyś widziałam ,w 2 jestem zakochana ale niestety 36zł za obroże to za dużo uważam :roll:
a mogłam kupić yorka :lol:

Właśnie zrobiłam tam sobie jakąś przykładową obrożę żeby zobaczyć jakie mniej więcej są tam ceny (1,6cm na polarku, taśma+tasiemka ozdobna) i wyszło 29zł.

Nie opłaca się kupować yorka bo AD nie zrobi na niego szelek :evil_lol:

Posted

barberry napisał(a):
Właśnie zrobiłam tam sobie jakąś przykładową obrożę żeby zobaczyć jakie mniej więcej są tam ceny (1,6cm na polarku, taśma+tasiemka ozdobna) i wyszło 29zł.

Nie opłaca się kupować yorka bo AD nie zrobi na niego szelek :evil_lol:

ale zaoszczędziłabym 7zł na obroży :evil_lol:

Posted

gops napisał(a):
ale zaoszczędziłabym 7zł na obroży :evil_lol:

a nie no to faktycznie jest powód :evil_lol: uważam, że hodowle yorków powinny się właśnie w ten sposób reklamować :evil_lol:

Posted

barberry napisał(a):
a nie no to faktycznie jest powód :evil_lol: uważam, że hodowle yorków powinny się właśnie w ten sposób reklamować :evil_lol:

Tak i napis na stronie każdej hodowli małych psów "Pamiętaj, kupując małego psa zaoszczędzisz w przyszłości na psich akcesoriach!" :evil_lol:

Posted

vege* napisał(a):
Tak i napis na stronie każdej hodowli małych psów "Pamiętaj, kupując małego psa zaoszczędzisz w przyszłości na psich akcesoriach!" :evil_lol:

:evil_lol:
chociaż większość i tak chodzi przez całe życie w czerwonych Muscat MacLeather ;)

Posted

barberry napisał(a):
:evil_lol:
chociaż większość i tak chodzi przez całe życie w czerwonych Muscat MacLeather ;)

Ja tam zawsze widziałam, ze chodzą w różowych :evil_lol: