LadyS Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 Pewnie, że a_niusia mówiła żartem, ludzie :roll: Śmieszne to jest mówienie o ściąganiu wzorów szelek - nikt nie opatentował konkretnego, więc nie wiem, o co chodzi :roll: Moje szele z siodłem z DS są zupełnie inne niż juliusy np. Quote
gops Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 chrupcia napisał(a):nie lubie takiego ściągania po kolei tych samych wyrobów. w rezultacie wszystko będzie na jedno kopyto.. i co za sens. ale takie prawa firm czy to psich wyrobów czy innych i widocznie pozostaje się przyzwyczaić, skomentować każdy może. ale gadanie o "zdradzie" firmy to już jest śmieszne.. :lol: no chyba że było to powiedziane w żarcie.. oby :lol: raczej to było w żarcie tak myślę . co do ściagania typ juliusowy jest taki sam jak guardy czy łódeczkowe to już sa normalne szelki dostępne wszędzie według mnie to dobrze bo można sobie wybrać co kto woli i cene i wygląd , zawsze się czymś różną . a głównie ceną .. Quote
vege* Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='sundari']Właśnie, może komuś by się chciało zrobić zestawienie takich sklepów, czy też twórców z linkami...:cool3: Pewnie wiele osób (np. ja.:( ) nie wie gdzie w ogóle można znaleźć takie cuda, jak/gdzie znaleźć wzory do wyboru, u kogo zamawiać... :hmmmm: W każdym razie mam właśnie taką nieśmiałą prośbę.. :) :modla: ActivDog http://www.activdog.pl/ Furkidz http://furkidz.eu/ 4pawz http://www.facebook.com/4PAWZ.Akcesoria?ref=ts DogStyle http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22651556 i konto na dogo Marta_Ares Dogdesign http://www.dogdesign.pl/ i jeszcze na dogo Taks robi bazarki ze swoimi pięknymi wyrobami :-) ale można też napisać do niej pw i jak ma czas to bez problemu zrobi i pieniądze przekazuje na psiaki w potrzebie ;-) http://www.dogomania.pl/forum/members/17740-taks Na pewno coś pominęłam, ale więcej mi do głowy nie przychodzi ;-) Quote
motyleqq Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 no to w takim razie kto wymyślił norwegi, które mają teraz wszystkie firmy? a kto guardy? kto od kogo małpuje? i skąd wiadomo, że to julius był pierwszy? ;) Quote
a_niusia Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 w razie czego mozna zglaszac patent...jak furkidz na swoj id holder. bez kitu czasem to naprawde mnie na maksa smieszy nieudolne silenie sie na oryginalnosc. czy to jesli chodzi o obroze czy to jesli chodzi o ciuchy. mnie to nie za bardzo obchodzi, ile psow ma takie obroze jak moje dziewczyny, bo one i tak wygladaja w nich ladniej niz inne psy:))) Quote
gops Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 a_niusia napisał(a):w razie czego mozna zglaszac patent...jak furkidz na swoj id holder. :))) sprawdza sie ten holder? chyba kupię mojej taki bo brakuje mi ciągle adresówek . Quote
japanisze Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 anka11 napisał(a):Japanisze, ja zamawialam dwa razy u AD szelki z milionami pytan odnosnie zestawienia, oprocz tego kilka razy pytalam o wycene innych rzeczy i kontakt jak najbardziej cacy :) nie wiem w takim razie od czego to zalezy. Ja też nie mam pojęcia - może Twój pies bardziej przypomina psa niż chomika (w przypadku yorka ;)) lub świnki wietnamskie (w przypadku moich buldogów) :evil_lol: Widać jest jakaś selekcja ;) a_niusia napisał(a): za drugim razem udalo nam sie zamowic szelki. I właśnie dla mnie to jest niepokojące, że to jest jak loteria - może się uda, a może Cię oleją; może Ci odpiszą, a może będziesz czekać wieczność na odpowiedź,; może Ci uszyją, a może nie - o co chodzi? Kto o kogo winień zabiegać? Czyż byśmy cofnęli się do czasów, gdy ilość towarów była ograniczona i tylko wybrani mieli kartki na to czy owo?:evil_lol: sundari napisał(a):Właśnie, może komuś by się chciało zrobić zestawienie takich sklepów, czy też twórców z linkami...:cool3: Musisz poprzeglądać ten wątek, po jakimś czasie już wiadomo co i jak ;) Oprócz wymienionych, z hand madeów są oczywiście jeszcze piękne wyroby Taks, 4PAWZ, El Perro, Los Ferros; więcej mi nie przychodzi do głowy :) Quote
sundari Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 vege* napisał(a):Na pewno coś pominęłam, ale więcej mi do głowy nie przychodzi ;-)Super, baaaardzo dziękuję! :) Zaraz biorę się za przeglądanie! :) :laugh2_2: japanisze napisał(a):Taks, 4PAWZ, El Perro, Los Ferros;Dzięki, również poszukam!:) Quote
chrupcia Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 no co ? jak już się czepiać słówek to się czepiać :diabloti: oczywiście przepraszam niusia, rozumiem że to był żart ;) tu czasami jak czytam dyskusje to wszystko opada, więc czasami tak mam ochote coś napisać żeby znowu się zielone światełka zaświeciły:bigcool: Quote
gops Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 a ja wyczaiłam obrożę i ją kupie ale teraz nie mam kasy :evil_lol: po wakacjach może kupie na spokojnie, niestety dośc droga jest Quote
vege* Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 japanisze napisał(a): Oprócz wymienionych, z hand madeów są oczywiście jeszcze piękne wyroby Taks, 4PAWZ, El Perro, Los Ferros; więcej mi nie przychodzi do głowy :) Ooo no właśnie El Perro mi wypadło z głowy, ma piękne kolorki :-) Teraz już nie ma się co kłócić o to, kto od kogo zmałpował, jest tyle wyrobów handmade i firmówek, że każdy znajdzie coś dla siebie ;-) Gops to El Perro? Quote
a_niusia Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 tak, id holder bardzo sie sprawdza. mam po dwa na glowe-2,5 cm, bo sadzilam, ze nigdy nie bede miec szerszej obrozy i na nim sa takie naprawde duze, okragle, metalowe adresowki. nic sie nigdy nie urwalo i 3 cm, na ktorych sa adresowki plastikowe, bo takie akurat mialam jeszcze wolne. Quote
Marchewkowy Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 Śliczne te tkaniny co ktoś wcześniej wstawiał <3 Już widzę Abi w takich babeczkach <3 Quote
gops Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 vege* napisał(a): Gops to El Perro? tak ;) tylko drogie bo koło 60-65zł wychodzi za obrożę . Quote
vege* Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 Marchewkowy napisał(a):Śliczne te tkaniny co ktoś wcześniej wstawiał <3 Już widzę Abi w takich babeczkach <3 Ja wstawiałam :evil_lol: Powiem ci, ze bardzo by do niej pasowały, tak jak i wiele innych :evil_lol: Quote
barberry Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='vege*']Dogdesign http://www.dogdesign.pl/ Wydawało mi się, że dość uważnie śledzę ten wątek ale jak widać się myliłam bo takiej firmy jeszcze tu nie widziałam :) Ktoś coś z niej ma? Quote
gops Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 barberry napisał(a):Wydawało mi się, że dość uważnie śledzę ten wątek ale jak widać się myliłam bo takiej firmy jeszcze tu nie widziałam :) Ktoś coś z niej ma? na bazarku kiedyś widziałam ,w 2 jestem zakochana ale niestety 36zł za obroże to za dużo uważam :roll: a mogłam kupić yorka :lol: Quote
vege* Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 barberry napisał(a):Wydawało mi się, że dość uważnie śledzę ten wątek ale jak widać się myliłam bo takiej firmy jeszcze tu nie widziałam :) Ktoś coś z niej ma? Ja na tą firmę trafiłam na forum mol.osy.pl (musiałam zakropkować bo jest cenzura) ;-) ktoś z forum o dogach niem. robi te akcesoria ;-) Quote
anka11 Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 Sundari jeszcze Gadzeciaki https://www.facebook.com/pages/Gadżeciakipl/140412602642135?ref=ts i oczywiscie jesli chodzi nie o handmadey to sklep Prodog :P Ja też nie mam pojęcia - może Twój pies bardziej przypomina psa niż chomika (w przypadku yorka ) lub świnki wietnamskie (w przypadku moich buldogów) Widać jest jakaś selekcja haha moze tak :lol: w sumie jak tak mysle to pewnie tez bylabym mega niezadowolona gdyby mnie olali... Quote
barberry Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 gops napisał(a):na bazarku kiedyś widziałam ,w 2 jestem zakochana ale niestety 36zł za obroże to za dużo uważam :roll: a mogłam kupić yorka :lol: Właśnie zrobiłam tam sobie jakąś przykładową obrożę żeby zobaczyć jakie mniej więcej są tam ceny (1,6cm na polarku, taśma+tasiemka ozdobna) i wyszło 29zł. Nie opłaca się kupować yorka bo AD nie zrobi na niego szelek :evil_lol: Quote
gops Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 barberry napisał(a):Właśnie zrobiłam tam sobie jakąś przykładową obrożę żeby zobaczyć jakie mniej więcej są tam ceny (1,6cm na polarku, taśma+tasiemka ozdobna) i wyszło 29zł. Nie opłaca się kupować yorka bo AD nie zrobi na niego szelek :evil_lol: ale zaoszczędziłabym 7zł na obroży :evil_lol: Quote
barberry Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 gops napisał(a):ale zaoszczędziłabym 7zł na obroży :evil_lol: a nie no to faktycznie jest powód :evil_lol: uważam, że hodowle yorków powinny się właśnie w ten sposób reklamować :evil_lol: Quote
vege* Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 barberry napisał(a):a nie no to faktycznie jest powód :evil_lol: uważam, że hodowle yorków powinny się właśnie w ten sposób reklamować :evil_lol: Tak i napis na stronie każdej hodowli małych psów "Pamiętaj, kupując małego psa zaoszczędzisz w przyszłości na psich akcesoriach!" :evil_lol: Quote
barberry Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 vege* napisał(a):Tak i napis na stronie każdej hodowli małych psów "Pamiętaj, kupując małego psa zaoszczędzisz w przyszłości na psich akcesoriach!" :evil_lol: :evil_lol: chociaż większość i tak chodzi przez całe życie w czerwonych Muscat MacLeather ;) Quote
vege* Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 barberry napisał(a)::evil_lol: chociaż większość i tak chodzi przez całe życie w czerwonych Muscat MacLeather ;) Ja tam zawsze widziałam, ze chodzą w różowych :evil_lol: Quote
Recommended Posts