motyleqq Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 my na zimę będziemy nosić juliusy, natomiast teraz są mało przydatne, bo sądzę że jest w nich gorąco(a Etna i tak ciężko znosi wysokie temperatury), a dwa do wody się średnio nadają. potrzebujemy teraz letnich szelek :lol: Quote
Kasi i Lena Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 barberry napisał(a):Wiem wiem :) Szelki wyglądają świetnie i pewnie są funkcjonalne ale mimo wszystko nie są podszyte pianką. Mnie się wydaje, że to miało zadziałać na zasadzie skojarzenia dobre do kąpieli - pianka do nurkowania/surfingu. Przynajmniej ja tak to sobie od razu skojarzyłam :lol: Tak szelki są śliczne, funkcjonalne, nie są jednak z pianką. U mnie dokładnie takie samo skojarzenie pianki. Do tego mylące zdjęcie na którym siaeczka wygląda na piankę. Quote
a_niusia Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 pianka do nurkowania zrobiona jest z neoprenu. kto sobie wyobraza odziewanie psa w neopren?:))) Quote
AnIeLa Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Jak dla mnie można to nazwać pianką,siatką albo czymkolwiek innym. ;) Gdyby nie zdjęcia zrobione w makro nie zauważyłabym,że to siateczka bo to jest bardzo drobne. I w całości tworzy coś czego siateczką bym nie nazwała. Quote
motyleqq Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 a_niusia napisał(a):pianka do nurkowania zrobiona jest z neoprenu. kto sobie wyobraza odziewanie psa w neopren?:))) no właśnie nie wiem skąd pomysł, że to pianka jak do nurkowania :lol: ale tak czy siak, pianka to to chyba nie jest ;) Quote
barberry Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 a_niusia napisał(a):pianka do nurkowania zrobiona jest z neoprenu. kto sobie wyobraza odziewanie psa w neopren?:))) W szelkach Hurtta jest neoprenowe podszycie i rewelacyjnie spełnia swoje zadanie więc nie wiem w czym miałby być problem :) Quote
a_niusia Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 to spoko... ja jednak latem neopren nosze na wlasnym grzbiecie. psom odpuszczam. nurkujecie, dziewczyny? wiecie, jaka ta pianka ma miec funkcje? Quote
Marta_Ares Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 ale jednak podszycie na norwegach czy obroży z neoprenu, a cały kombinezon który ma jednak swoje zadanie to 2 różne rzeczy, Quote
barberry Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Przecież nikt nie zakłada psu neoprenowego, ściśle przylegającego ubrania tylko 3cm, w miarę luźny pasek. Bez przesady :shake: Nawet dzisiaj (35 stopni) 'macałam' sukę pod szelkami i nie była bardziej gorąca niż w innych miejscach. A tak w ogóle...we wrześniu mają być nowe kolory Hurtty :diabloti: Quote
drzalka Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 (edited) Ja myślałam że ta "pianka" to taka miękka ekoskóra (cerata) z kilku warstw ino z dziurkami . Śliska pianka nie przyciągająca wody ,... Edited July 1, 2012 by drzalka Quote
barberry Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Każdy wyobrażał sobie co innego ;) Takie zdjęcia jak te wrzucone tu przez AnIeLę powinny znaleźć się na stronie i wszystko byłoby jasne. Quote
japanisze Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 barberry napisał(a): dobrze w takim razie, że ActivDog nie chciał uszyć Lilo szelek :) Jak to nie chcieli?:shake: Nie wiedziałam, że sobie na szelki z ad należy zasłużyć... Quote
LadyS Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 Ja widziałam foty te, która wstawiała jeszcze Marta i one wyraźnie wskazywały na wygląd i strukture tego podszycia - dziwi mnie, ze nagle tyle osób wyraża święte zaskoczenie i oburzenie ;) Nie zmienia to faktu, że w naszych próbach wodnych szybko schną te szelek, a pies nie jest pod nimi bardziej gorący nawet w upał - widać mają dobrą wentylację. Quote
motyleqq Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 wiecie co, ja mam taką(chyba taką)siateczkę przy torbie-saszetce. i ona jest taka miękka w dotyku, więc może stąd określenie 'pianka' LadyS, zauważ, że nikt nie jest zaskoczony podszyciem Marty, tylko podszyciem AD. Marta ani razu nie nazwała tego pianką. wszyscy myśleli, że to dwa różne podszycia Quote
gops Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 ja byłam zaskoczona tylko tym że nie schło tak szybko jak się spodziewałam , niczym więcej, na pewno nie strukturą pianki/siatki . Quote
a_niusia Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 nawet jesli to jest 3 cm pasek, ktory pies nosi na szyjce-niewazne. ja mam pianke nurkowa na wody zimne z 8 mm neoprenu, porzadny produkt, szyty na miare. jest to dosc gruby, miesisty material, ktory wcale szybko nie schnie i w ogole nie jest przewiewny. jak moglby byc przewiewny skoro ma za zadanie utrzymywac wode, ktora sie do niego wlala w temperaturze zblizonej do temperatury ciala nurka. i dla mnie opis "pianki" activ doga. ktory brzmi: Dla wszystkich miłośników wodnych kąpieli oraz tych którzy korzystają z błotnego spa przygotowaliśmy nowe podszycia! Są lekkie, oddychające, szybkoschnące – doskonałe na sezon kąpielowy na pewno nie kojarzy sie z pianka nurka, a raczej nawet kompletnie przeciwnie. przewiewna siareczka nawet jesli nazywana jest pianka, bardziej sprawdzi sie na obrozy niz neopren. gdyby podszycie bylo neoprenowe, nie zdecydowalabym sie na szelki norweskie z takim podszyciem. a tak wlasnie czekamy na szelki ad na piance. opis tego podszycie jest moim zdaniem bardzo jasny i czytelny i jesli ktos taki opis kojarzy z pianka nurka, to tylko dlatego, ze nigdy nie mial takiej na sobie. Quote
Unbelievable Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 ja w ogóle nie wiem o co wy się kłócicie, o nazwenictwo? AD mógł to sobie nazwać podszyciem z kupy bawoła a i tak miałoby takie same właściwości :roll: jest szybkoschnące, lekkie i oddychające więc w czym problem? zdjęcia są, podejrzewam że dopytać przed zakupem też można co to dokładnie jest... Quote
motyleqq Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 o to, że 'pianka' sugeruje co innego niż 'siateczka'. w strukturze, w dotyku, nie w funkcjonalności, która jest dokładnie opisana. spełnia swoje funkcje-ok. ale ja np myślałam, że DS ma co innego niż AD i że 'siateczka' nie spełni funkcji takich jak 'pianka' i byłam gotowa wydać więcej na AD. teraz już wiem, że bym przepłaciła, bo to jedno i to samo Quote
AnIeLa Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 Unbelievable napisał(a):ja w ogóle nie wiem o co wy się kłócicie, o nazwenictwo? AD mógł to sobie nazwać podszyciem z kupy bawoła a i tak miałoby takie same właściwości :roll: jest szybkoschnące, lekkie i oddychające więc w czym problem? zdjęcia są, podejrzewam że dopytać przed zakupem też można co to dokładnie jest... dokładnie tak. Gdy odebrałam obroże nie byłam zaskoczona tym jak to wygląda bo wygląda w rzeczywistości jak na zdjęciu ze strony AD :roll: Jestem zadowolona z tego podszycia,szybko schnie. I tak jak pisałam wcześniej to jest tak drobne że gdyby nie zdjęcia w makro to bym nie zauważyła że to siateczka. ;) Wiele rzeczy jest tworzonych z włókien w różny sposób plecionych i nie każda z tych rzeczy to siatka. ;) Quote
vege* Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 japanisze napisał(a):Jak to nie chcieli?:shake: Nie wiedziałam, że sobie na szelki z ad należy zasłużyć... Marcie np odmówili uszycia obroży z pianką/siatką :shake: teraz wiem, że sama z siebie nie zamówię nic u AD bo mnie to po prostu odrzuca jak ktoś mówi, że nie uszyje czegoś dla psa bo nie, wg mnie tracą klientów w taki sposób. Quote
anka11 Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 moim zdaniem przesadzacie, nawet wpisujac w google 'oddychajaca pianka' na zdjeciach pokazuje sie takie samo np. z allegro Poduszki wykonane z oddychającej pianki pokrytej siateczką transmisyjną zapewniają komfort podczas długotrwałego użytkowania plecaka. link http://allegro.pl/plecak-turystyczny-expertline-iceberg-gemini-80l-i2452630503.html Quote
evel Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='vege*']Marcie np odmówili uszycia obroży z pianką/siatką :shake: teraz wiem, że sama z siebie nie zamówię nic u AD bo mnie to po prostu odrzuca jak ktoś mówi, że nie uszyje czegoś dla psa bo nie, wg mnie tracą klientów w taki sposób. A to niby dlaczego? :icon_roc: Nie złożyła podania ze zdjęciem? :cool3: Quote
AnIeLa Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 bo coś na wierzchu być musi aby wszystko razem się trzymało ;) Quote
motyleqq Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 no być może ja po prostu nie byłam świadoma tego, co kryje się pod nazwą :evil_lol: ale teraz już wiem. i tak jak napisałam, mam taką pianko-siatkę na saszetce, jest taka miękka jak pianka. ma duuużo większe oczka siatki, więc jest nieco inna. mniejsza z tym. dla mnie dobrze, że pojawiła się ta dyskusja, bo zaoszczędzę kasę;) Quote
vege* Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 przypadkiem znalazłam :-) wg mnie niektóre są prześliczne :loveu: http://allegro.pl/listing/user.php/run?change_view=1&order=p&us_id=25312534 :loveu: http://allegro.pl/tkanina-psy-rozowe-zaslony-rolety-shabby-chic-0-5m-i2450390228.html [quote name='evel']A to niby dlaczego? Nie złożyła podania ze zdjęciem? Może dlatego, że Marta miała wcześniej te podszycia do szelek z siodełkiem i moze pomyśleli, że chce kupić obroże dla porównania ich siatki/pianki z tym co ma do szelek :evil_lol: Quote
Recommended Posts