Aleksa. Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Ja zamówiłam szelki z DS gorzej jak źle zmierzyłam.;) Quote
Dubin Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Chciałam Wam bardzo podziękować. :) :) Czekam już w tej chwili na przesyłkę - obróżki. :) Nie kupiłabym tak pięknych gdyby nie Wy i naprowadzanie, podpowiedzi, zdjęcia. Mam nadzieję, że po odbiorze paczki wszystko będzie się ładnie zgadzać i to już będzie szczyt szczęście psiego i mojego , hehe. Quote
chrupcia Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 kolejni małpują... porządnie wykonane przy okazji Quote
Kasi i Lena Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Sherry:loveu: , nowe szelki. Pianka AD sprawdza się idealnie w ciepłe, letnie dni. Szelki są pięknie i bardzo starannie wykonane. Poradźcie czy są dobrze wyregulowane? Pianka wydaje się być podobna albo i identyczna jak pianka DS którą widziałam tylko na fotkach. Ktoś gdzieś wcześniej pisał że są różne? Quote
barberry Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 [quote name='Kasi i Lena']Pianka wydaje się być podobna albo i identyczna jak pianka DS którą widziałam tylko na fotkach. Ktoś gdzieś wcześniej pisał że są różne? Bo ActivDog na początku miał taką piankę Na zdjęciach wyglądała jak pianka zrobiona z pianki (ala strój do nurkowania czy do surfingu) a teraz pianką nazywa się coś materiałowego. Mnie obecna wersja bardziej przypomina jakiś rodzaj siateczki niż piankę. Quote
Kasi i Lena Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Bo to jest siateczka, taka jak w szelkach np. plecaków. Ja się spodziewałam zupełnie czegoś innego, właśnie czegoś takiego jak na tym zdjęciu, pianki, nie siateczki. Quote
motyleqq Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 chrupcia napisał(a):kolejni małpują... :lol::lol::lol: 10 znaków ;) Quote
AnIeLa Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Kasi i Lena napisał(a): Ktoś gdzieś wcześniej pisał że są różne? Z tego co widzę to w AD są różne pianki.Ja mam taką jak przy wiewiórkach tylko kolor inny. :) Quote
Kasi i Lena Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 AnIeLa napisał(a):Z tego co widzę to w AD są różne pianki.Ja mam taką jak przy wiewiórkach tylko kolor inny. :) A masz zdjęcie obroży z bliska, ciekawi mnie ta pianka, fajnie wygląda. To na szelkach Sherry to siateczka taka. Jak są różne to powinni to jakoś rozgraniczyć, to zupełnie inne materiały. Quote
motyleqq Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 a mi się wydaje, że to kwestia tego, że na tym zdjęciu z zieloną pianką nie ma takiego zbliżenia jak na szelkach Sherry. ale może faktycznie są różne Quote
Kasi i Lena Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Moim zdaniem zielona pianka to pianka, widać nawet bez zbliżenia, ze inna od siateczki. pianka siateczka? Quote
barberry Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 [quote name='Kasi i Lena']Moim zdaniem zielona pianka to pianka, widać nawet bez zbliżenia, ze inna od siateczki. Też mi się tak wydaje. Gołym okiem widać, że to: to nie to samo co to: Quote
gops Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 też mi się tak wydaje i jedne z nich to to samo co DS . Quote
Kasi i Lena Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Tylko dziwne że wszystkie są sprzedawane pod nazwa pianka. To jednak zupełnie co innego. Quote
gops Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Kasi i Lena napisał(a):Tylko dziwne że wszystkie są sprzedawane pod nazwa pianka. To jednak zupełnie co innego. a no .. życie :) marketing . Quote
Kasi i Lena Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Teraz widać ze to też materiałowa siateczka, tylko z mniejszymi dziurkami. To takie materiałowe jest? Nie pianka? Quote
barberry Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 ooo... szkoda. należałoby zmienić informacje na stronie z "pianka" na "siateczka" i byłoby ok. byłabym rozczarowana zamawiając coś co nazywa się pianka i dostając nawet takie podszycie jak u AnIeLa. myślałam, że to taki tańszy odpowiednik Hurtty ale widać, że to zupełnie inne tworzywo. dobrze w takim razie, że ActivDog nie chciał uszyć Lilo szelek :) Quote
motyleqq Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 w takim razie skąd w ogóle im przyszło do głowy nazywać to pianką? :confused: Quote
Kasi i Lena Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 barberry napisał(a):ooo... szkoda. należałoby zmienić informacje na stronie z "pianka" na "siateczka" i byłoby ok. byłabym rozczarowana zamawiając coś co nazywa się pianka i dostając nawet takie podszycie jak u AnIeLa. myślałam, że to taki tańszy odpowiednik Hurtty ale widać, że to zupełnie inne tworzywo. dobrze w takim razie, że ActivDog nie chciał uszyć Lilo szelek :) Szelki są nie mojego a znajomego psiaka. Ja miałam moim zamówić obrożę z pianką, ale już nie chce, bo to nie pianka. motyleqq napisał(a):w takim razie skąd w ogóle im przyszło do głowy nazywać to pianką? :confused: Nie wiem, może przez to że np. w plecakach to też się chyba pianka nazywa, w stylu piankowe usztywnienie pleców? Tak mi się coś wydaje? W każdym razie ten materiał pianką nie jest. Quote
Marta_Ares Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 [quote name='motyleqq']w takim razie skąd w ogóle im przyszło do głowy nazywać to pianką? :confused: bo jakby nazwało się siateczką to za szybko każdy by odgadł co to dokładnie jest :diabloti: Jak wstawiałam zdjęcia podszycia na szelkach od razu pisałam, że to jest siateczkowe podszycie :evil_lol: zdjęcia wysłanych obroży zostały na karcie u Tzta, jutro wstawię :) Quote
barberry Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Kasi i Lena napisał(a):Szelki są nie mojego a znajomego psiaka. Ja miałam moim zamówić obrożę z pianką, ale już nie chce, bo to nie pianka. Wiem wiem :) Szelki wyglądają świetnie i pewnie są funkcjonalne ale mimo wszystko nie są podszyte pianką. Kasi i Lena napisał(a):Nie wiem, może przez to że np. w plecakach to też się chyba pianka nazywa, w stylu piankowe usztywnienie pleców? Tak mi się coś wydaje? W każdym razie ten materiał pianką nie jest. Mnie się wydaje, że to miało zadziałać na zasadzie skojarzenia dobre do kąpieli - pianka do nurkowania/surfingu. Przynajmniej ja tak to sobie od razu skojarzyłam :lol: Quote
motyleqq Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Marta_Ares napisał(a):bo jakby nazwało się siateczką to za szybko każdy by odgadł co to dokładnie jest :diabloti: Jak wstawiałam zdjęcia podszycia na szelkach od razu pisałam, że to jest siateczkowe podszycie i dlatego pewnie wszyscy myśleliśmy, że to dwa różne podszycia... a wychodzi na to, że jednak nie. jeśli spełnia swoją funkcję, czyli faktycznie szybko schnie, to jak dla mnie może się nazywać siateczką... a tak, to czuję się troszkę przez nich oszukana ;) Quote
Marta_Ares Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 motyleqq napisał(a):i dlatego pewnie wszyscy myśleliśmy, że to dwa różne podszycia... a wychodzi na to, że jednak nie. jeśli spełnia swoją funkcję, czyli faktycznie szybko schnie, to jak dla mnie może się nazywać siateczką... a tak, to czuję się troszkę przez nich oszukana ;) napisałam w formie żartu, bo w sumie nic mi do tego czym podszywają :) my to czarne podszycie jakiś czas temu kupiliśmy głównie właśnie do wykorzystania w szelkach siodełkowych, a teraz w sumie do wody wydaje się to najlepsze, miałam szelki manmata i jest identyczne podszycie w nich, więc w zimę też powinno się dobrze sprawdzić. Quote
Recommended Posts