evel Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Hill. napisał(a):Też prawda. A w zimę jak ta skóra wytrzymuje? Nie pęka? My mamy szelki na eko, nic się nie działo niepokojącego w zimie z nimi ;) Quote
LadyS Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Nie czaję, po co pozwalać psu na gryzienie smyczy i jak można tego nie czuć :roll: Quote
gops Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 LadyS napisał(a):Nie czaję, po co pozwalać psu na gryzienie smyczy i jak można tego nie czuć :roll: zaufaj że tego nie czuć ;) masz flexi na luzie nie napiętą , gadasz z kim pies jest metr dalej niby wącha trawe a za chwilę masz samą flexi w ręku . fakt że suka moja wtedy miała może z 10 miesięcy (i przegryzła smycz w max 10sec), teraz już by czegoś takiego nie zrobiła , ale zła byłam strasznie bo to była nówka smycz , droga , a ona po przegryzieniu nie uciekła tylko dalej sobie wąchała obok . i chyba nikt normalny świadomie nie pozwala psu gryźć smyczy . Quote
LadyS Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Widać jestem jakaś dziwna, ale nawet rozmawiając z kimś, zerkam na psa ;) I nigdy nie mam flexi na luzie, w końcu to jest flexi :roll: Quote
gops Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 LadyS napisał(a):Widać jestem jakaś dziwna, ale nawet rozmawiając z kimś, zerkam na psa ;) I nigdy nie mam flexi na luzie, w końcu to jest flexi :roll: ja tez zerkam kilka razy na minutę akurat przez te 10 sekund nie patrzałam , serio nie wiem czego tu można nie zrozumieć :) ja często używam flexi na luzie , nie zawsze jak flexi , często jak zwykłą smycz na blokadzie. nie patrzałam może 10 sekund pies był młody przegryzła smycz stało się , trudno . Quote
Hill. Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 a_niusia napisał(a):nie peka ani zima ani latem. evel napisał(a):My mamy szelki na eko, nic się nie działo niepokojącego w zimie z nimi ;) To dobrze :) dzięki za odp. Quote
kaskaSz Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 evel napisał(a):Ktoś pisał w dziale smyczy automatycznych, że kiedyś jednak to była porządniejsza rzecz niż teraz, jeśli chodzi o sam mechanizm. Aczkolwiek wątpię, żeby nawet najlepszy mechanizm uchronił smycz przed przegryzieniem - właściwie JAK to możliwe, żeby pies przegryzł flexi? LadyS napisał(a):Nie czaję, po co pozwalać psu na gryzienie smyczy i jak można tego nie czuć :roll: wiecie, mój pies nigdy nie gryzł smyczy i tą flexi miałam od początku. A na działce od kilku dni błąkał się pies i musiałam go do czegoś przywiązać do przyjazdu policji po psiaka. I jak to szczeniak do tego bezdomny i nigdy nie chodzący na smyczy wziął i przegryzł. Najśmieszniejsze jest to, że jak później przywiązałam go na krótki zwykły sznurek to już nie był nim zainteresowany. A trzeba było zrobić tak od razu ;) W sumie nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, bo i tak zastanawiałam się nad zmianą smyczy tylko nie miałam poważnego pretekstu. Była posejpana na brzegach, nitki z niej wyłaziły i się pruła, ale teraz jest ewidentna dziura i przy pierwszym lepszym pociągnięciu obawiam się, że puści. Quote
BBeta Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 gops napisał(a):ładnie. jednak nie sprzedajesz? ;) Nie, Corse ma do mnie anielską cierpliwość :eviltong: i zaproponowała mi przerobienie obroży z łańcuszka na zwykły zacisk ;) Quote
FredziaFredzia Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Ładnie mu w tych niebieskich odcieniach :) Quote
necianeta89 Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Też mamy wiewiórki i uważam, że Czekoladom pasuje niebieski ;) Quote
dance_macabre Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Ładnie mu ale w turkusie wyglądał o wiele lepiej. Wie ktoś gdzie można zobaczyć wszystkie taśmy marty? W szczególności odblaski. Quote
evel Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 dance_macabre napisał(a):Ładnie mu ale w turkusie wyglądał o wiele lepiej. Wie ktoś gdzie można zobaczyć wszystkie taśmy marty? W szczególności odblaski. Przejrzyj ostatnie strony wątku, było podawane ze dwa razy ;) Zaglądam tu z nadzieją, ale nie ma zdjęć :placz: Quote
omry Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 [quote name='dance_macabre']Ładnie mu ale w turkusie wyglądał o wiele lepiej. Wie ktoś gdzie można zobaczyć wszystkie taśmy marty? W szczególności odblaski. https://picasaweb.google.com/101825270268017642048/WZORNIKTASM tu Marta wszystko dodaje regularnie :) Quote
socurek Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 BBeta za każdym razem jak patrzę na Twoje fotki nasuwa mi się jedna myśl: ale masz pięknego psa! Ale że to wątek o obrożach, to powiem tylko, że cudnie wygląda w tym furkidzie :) Quote
necianeta89 Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Moja skromna kolekcja :) Wszystkie niemiłosiernie umazane ;) Przydało by się pranie :) Do tego dochodzi całe pudło różnego typu smyczek, oraz 3 pary szelek :) Quote
a_niusia Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 evel napisał(a): Zaglądam tu z nadzieją, ale nie ma zdjęć :placz: hehe ja tez:) Quote
barberry Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 (edited) nowa propozycja EzyDog. co Wy na to? :evil_lol: Edited June 30, 2012 by barberry Quote
motyleqq Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 barberry napisał(a):Zaraz zmałpowali. Trochę się różnią ;) jak Marta wstawiła takie swoje to ktoś pisał, że zmałpowała od juliusów, mimo że wiele firm ma taki typ szelek. dlatego tak napisałam ;) Quote
barberry Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 A jakie obroże ładne zaczęli robić! Sorry za zaśmiecanie ale własnie przeglądam PM i pomyślałam sobie, że może ktoś jeszcze nie widział... ;) Quote
Recommended Posts