Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W środę przyszła obróżka z DS :loveu:
Bardzo mi się podoba, według mnie pasuje Howardowi. Jedyne czego się mogę uczepić (ale się nie czepiam) to to, że chciałam z polarem, a dostałam z eko skórą. Doszłam do wniosku, że to i tak lepiej bo w polar by wchodziły włosy.
Nasza pierwsza obroża handmade i raczej nie ostatnia.

Posted (edited)

[quote name='NightQueen']obroża jest u mnie 2 miesiące, ale nie było okazji się pochwalić :diabloti:

Pięęęękna!! Jakie wymiary i gdzie taką nabyłaś?

Mi też najbardziej Piraci się spodobali :)

Edited by Dubin
Posted

[quote name='Szerkanka']http://www.piesmysliwski.pl/smycz-do-wloczki.html hej, dziewczyny, potraicie mi wytlumaczyc jak dziala ta smycz? i jak ona powinna lezec na psie i czlowieku? miala ktoras moze z taka smycza doczynienia?
Wg mnie jest tak.
Mała pętelka jest naszą obrożą.

Żeby zwolnić psa ze smyczy trzeba odczepić te małe kółeczko przy karabińczyku. Uwolnić wszystkie 3 kółeczka ze smyczy i pies jest wolny.

A dla ludzia jest ta duuża pętla którą zapewne się przekłada się przez głowę i wisi sobie na skos, ja tak często sobie zakładam żeby nie nosić w ręku ;)

Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam? :eviltong:

Posted

Ale ja mam ostatnioe szczęście do wadliwych egzemplarzy.Dziś byłam za wybiegu dla psów i młoda jak zwykle u syfiła się cała łącznie z obrożą. Miła Taksówkę czerwoną w białe kropki, taką samą ma marchewkowa chyba czerwoną i fioletową. Była cała w błocie więc wzięłam ją pod kran i zimną wodą. Jak potarłam palcem to kropki zaczęły znikać.
I ta ogólnie bo ktoś kiedyś pisał o brudzących się furkidzach. Wczoraj młoda bawiła się w tym samym miejscu(pełno piachu) z dogiem de bordeaux i była w błocie od stup do głów a obroża(furkidz) tylko trochę poszarzała a dziś młoda czystsza a obrożą kompletny syf.

Posted

dance_macabre napisał(a):
Ale ja mam ostatnioe szczęście do wadliwych egzemplarzy.Dziś byłam za wybiegu dla psów i młoda jak zwykle u syfiła się cała łącznie z obrożą. Miła Taksówkę czerwoną w białe kropki, taką samą ma marchewkowa chyba czerwoną i fioletową. Była cała w błocie więc wzięłam ją pod kran i zimną wodą. Jak potarłam palcem to kropki zaczęły znikać.
I ta ogólnie bo ktoś kiedyś pisał o brudzących się furkidzach. Wczoraj młoda bawiła się w tym samym miejscu(pełno piachu) z dogiem de bordeaux i była w błocie od stup do głów a obroża(furkidz) tylko trochę poszarzała a dziś młoda czystsza a obrożą kompletny syf.

z taksówki spłynęły Ci kropki? hm, nie możliwe, mam taką samą, czarną i niebieską, piorę obroże średnio co tydzień, nadal są jak nowe :)

Posted

[quote name='necianeta89']z taksówki spłynęły Ci kropki? hm, nie możliwe, mam taką samą, czarną i niebieską, piorę obroże średnio co tydzień, nadal są jak nowe :)
No właśnie też się zdziwiłam. Szczególnie że pierwszy raz prałam. A właściwie wodą spłukałam. Tak wygląda i widać porównanie bo jak zauważyłam to przestałam.
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/837/20120630994.jpg/]

Posted

kaskaSz napisał(a):
A ja mam pytanie o smycz flexi, bo nasza została przegryziona. Czy jakość flexi jest taka sama jak 3-4 lata temu? Czy ich produkty się pogorszyły?

Ktoś pisał w dziale smyczy automatycznych, że kiedyś jednak to była porządniejsza rzecz niż teraz, jeśli chodzi o sam mechanizm. Aczkolwiek wątpię, żeby nawet najlepszy mechanizm uchronił smycz przed przegryzieniem - właściwie JAK to możliwe, żeby pies przegryzł flexi?

Posted

vege* napisał(a):
super wygląda :loveu:

Dzięki :)

a_niusia napisał(a):
i dobrze, bo gdzie latem w polarze lazic:)))

Też prawda. A w zimę jak ta skóra wytrzymuje? Nie pęka?

Posted

evel napisał(a):
Ktoś pisał w dziale smyczy automatycznych, że kiedyś jednak to była porządniejsza rzecz niż teraz, jeśli chodzi o sam mechanizm. Aczkolwiek wątpię, żeby nawet najlepszy mechanizm uchronił smycz przed przegryzieniem - właściwie JAK to możliwe, żeby pies przegryzł flexi?

normalnie :evil_lol:
u mnie tak poszły 2 flexi , jedną to zapamiętam całe życie bo kosztowała 75zł a po tygodniu suka przegryzła jak się zagadałam ze znajomą i nie zwracałam na nią uwagi, najdroższe 75zł w moim życiu .:mad:
w drugiej przegryzła taśme tą na początku bo to była linka , to związałam , potem zszyłam a na koniec przeszyłam karabińczyk a tamto uciełam i oddałam do schronu.