Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='"Marta"']ale można zrobić np. 2x2cm i wyjdzie 4cm

Można. Tylko jednej obroży nie opłaca mi się zamawiać. :evil_lol: Musze pomyśleć nad czymś jeszcze, i to poważnie. :eviltong:

Posted

o kurcze, Bbeta czy zostawiałaś obrożę do wyschnięcia po moczeniu??

chyba, ze regulator miał wadliwą powłokę niklu i dlatego coś takiego się stało:shake: jutro zamawiam metalowe części to zapytam o chromowane regulatory.

obroża oczywiście do wymiany na gwarancji, na PW podam dane do wysyłki.

[quote name='evel']Oj, niedobrze. A można czymś odczyścić taką rdzę z obroży?

mi przychodzi do głowy kwasek cytrynowy,sodka, kiedys gdzies czytalam tez o proszku do pieczenia

Posted

Mokre obroże zawsze wieszam w łazience lub na balkonie ;)

Potraktowałam rdzę szczoteczką, ciepłą wodą i mydłem i ślad powoli znika ;)

Posted

Boże ten odblask od Marty niebieski na zielonym tle:loveu:
A ja ostatni na wystawie kupiłam smycz od aleksandry. Tak na oko 120cm. Cieniutka, leciutka akurat dla nas na szkolenie. Wczoraj więc przypięłam psa poszłam sobie do parku. młodą odpiełam w parku żeby sobie polatała a jak szłam ta znów zapięłam i na dosłownie 2min puściłam smycz bo fiesta się plątała a ja potrzebowałam ręki. Jak wzięłam smycz do ręki i młoda szarpnęła to karabińczyk się po prostu odpiął. Ja nie mam jakiegoś kolosa tylko 9kg szczeniaka tollera. A takie fajne opinie poczytałam o tych smyczach.
I ponawiam pytanie a_niusi jaka szerokość żabek z furkidza bo u mnie wchodzi tylko 2cm.

Posted

[quote name='dance_macabre']
A ja ostatni na wystawie kupiłam smycz od aleksandry. Tak na oko 120cm. Cieniutka, leciutka akurat dla nas na szkolenie. Wczoraj więc przypięłam psa poszłam sobie do parku. młodą odpiełam w parku żeby sobie polatała a jak szłam ta znów zapięłam i na dosłownie 2min puściłam smycz bo fiesta się plątała a ja potrzebowałam ręki. Jak wzięłam smycz do ręki i młoda szarpnęła to karabińczyk się po prostu odpiął.
I ponawiam pytanie a_niusi jaka szerokość żabek z furkidza bo u mnie wchodzi tylko 2cm.

No coś Ty? Taka?

Posted (edited)

Ja już znalazłam kilka ciekawych propozycji, a jest tego masa. Nie wiadomo na co się zdecydować. Widziałam też piękne rzeczy, między innymi obrożę z leoparda woza. Jutro będę dzwonić czy mają inne rozmiary bom się napaliła.

Edited by Dubin
Posted

[quote name='FredziaFredzia']No coś Ty? Taka?

Taka sama. Na stoisku po lewej ostatni stojak, na wierzch. Mam nadzieje że to przez to że szalała z psami i może nadeptując. Dobrz że to było na łące a nie dalej przy ulicy bo młoda się koszmarnie boi samochodów i mogła bym jej szukać potem.

Posted

Hmm, może trafiłaś na jakiś felerny egzemplarz? Ja jestem bardzo zadowolona z ich jakości, naprawdę.
A tak poza tym to buble też się zdarzają - np. motylek - chyba taki nick, urwało się kółko od Juliusów. Z tego co pamiętam to oczywiście wymieniono je na nówki i przeproszono. A Julius - jak wszem wobec wiadomo - to bardzo porządna i wytrzymała firma. :)

Posted

[quote name='Olson']Hmm, może trafiłaś na jakiś felerny egzemplarz? Ja jestem bardzo zadowolona z ich jakości, naprawdę.
A tak poza tym to buble też się zdarzają - np. motylek - chyba taki nick, urwało się kółko od Juliusów. Z tego co pamiętam to oczywiście wymieniono je na nówki i przeproszono. A Julius - jak wszem wobec wiadomo - to bardzo porządna i wytrzymała firma. :)

no prawie taki :evil_lol:
dobrze pamiętasz, wymieniono mi i jeszcze dostałam gratis smycz, którą polubiłam. nowe szelki mają się dobrze, tamte po prostu były pechowe

Posted

Tylko że na wystawie więc żadnego potwierdzenia transakcji nie mam, więc nici z reklamacji. Poza tym wysyłki wyszłyby tyle samo co smycz. A cel w jakim chciałam używać się sprawdzi, bo ma być do przedszkola, krótka. A teren ogrodzony i młoda tam nie ciągnie.

Posted

ja płaciłam tylko za wysyłkę do nich, nie płaciłam po raz drugi za wysłanie towaru do mnie ;) i tak robi każdy dobry sprzedawca. ale to co innego-zamawiać przez neta, a kupować na wystawie. no i julius chyba trochę więcej kosztuje :diabloti: więc nie wyobrażam sobie nie złożyć reklamacji

Posted

omry napisał(a):
Zamówiłam sowy różowe, pomarańcz i ten nowy jasny turkus dla kury. Na łańcuszku wszystkie dla odmiany :diabloti:

no to my podobnie, bo również sówki, ale niebieskie i turkusik :) marzył mi sie turkusik - coś niebieskiego dla kurdupla to będzie miał ! :diabloti:

Posted

dziękuję, cieszę się, że się podobają :) wzorów i typów mam dużo więcej, ale nie wrzucałam, żeby nie zaśmiecać ;) zrobiłam też ostatnio dla psa koleżanki taką 4cm szerokości z ciekawym zapięciem, muszę zrobić zdjęcia :eviltong: