BBeta Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Regulator w naszej miętowej obroży od Marty po kilku spotkaniach z wodą zaczął niestety rdzewieć :shake: Quote
evel Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Oj, niedobrze. A można czymś odczyścić taką rdzę z obroży? Quote
Olson Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 [quote name='"Marta"']ale można zrobić np. 2x2cm i wyjdzie 4cm Można. Tylko jednej obroży nie opłaca mi się zamawiać. :evil_lol: Musze pomyśleć nad czymś jeszcze, i to poważnie. :eviltong: Quote
xxxkaluniaxxx Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 evel stalową szczotką :lol: jakiś czas temu dławik tak czyściłam :evil_lol: Quote
Marta_Ares Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 o kurcze, Bbeta czy zostawiałaś obrożę do wyschnięcia po moczeniu?? chyba, ze regulator miał wadliwą powłokę niklu i dlatego coś takiego się stało:shake: jutro zamawiam metalowe części to zapytam o chromowane regulatory. obroża oczywiście do wymiany na gwarancji, na PW podam dane do wysyłki. [quote name='evel']Oj, niedobrze. A można czymś odczyścić taką rdzę z obroży? mi przychodzi do głowy kwasek cytrynowy,sodka, kiedys gdzies czytalam tez o proszku do pieczenia Quote
BBeta Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Mokre obroże zawsze wieszam w łazience lub na balkonie ;) Potraktowałam rdzę szczoteczką, ciepłą wodą i mydłem i ślad powoli znika ;) Quote
dance_macabre Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Boże ten odblask od Marty niebieski na zielonym tle:loveu: A ja ostatni na wystawie kupiłam smycz od aleksandry. Tak na oko 120cm. Cieniutka, leciutka akurat dla nas na szkolenie. Wczoraj więc przypięłam psa poszłam sobie do parku. młodą odpiełam w parku żeby sobie polatała a jak szłam ta znów zapięłam i na dosłownie 2min puściłam smycz bo fiesta się plątała a ja potrzebowałam ręki. Jak wzięłam smycz do ręki i młoda szarpnęła to karabińczyk się po prostu odpiął. Ja nie mam jakiegoś kolosa tylko 9kg szczeniaka tollera. A takie fajne opinie poczytałam o tych smyczach. I ponawiam pytanie a_niusi jaka szerokość żabek z furkidza bo u mnie wchodzi tylko 2cm. Quote
FredziaFredzia Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 [quote name='dance_macabre'] A ja ostatni na wystawie kupiłam smycz od aleksandry. Tak na oko 120cm. Cieniutka, leciutka akurat dla nas na szkolenie. Wczoraj więc przypięłam psa poszłam sobie do parku. młodą odpiełam w parku żeby sobie polatała a jak szłam ta znów zapięłam i na dosłownie 2min puściłam smycz bo fiesta się plątała a ja potrzebowałam ręki. Jak wzięłam smycz do ręki i młoda szarpnęła to karabińczyk się po prostu odpiął. I ponawiam pytanie a_niusi jaka szerokość żabek z furkidza bo u mnie wchodzi tylko 2cm. No coś Ty? Taka? Quote
Dubin Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 (edited) Ja już znalazłam kilka ciekawych propozycji, a jest tego masa. Nie wiadomo na co się zdecydować. Widziałam też piękne rzeczy, między innymi obrożę z leoparda woza. Jutro będę dzwonić czy mają inne rozmiary bom się napaliła. Edited June 28, 2012 by Dubin Quote
dance_macabre Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 [quote name='FredziaFredzia']No coś Ty? Taka? Taka sama. Na stoisku po lewej ostatni stojak, na wierzch. Mam nadzieje że to przez to że szalała z psami i może nadeptując. Dobrz że to było na łące a nie dalej przy ulicy bo młoda się koszmarnie boi samochodów i mogła bym jej szukać potem. Quote
Olson Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Hmm, może trafiłaś na jakiś felerny egzemplarz? Ja jestem bardzo zadowolona z ich jakości, naprawdę. A tak poza tym to buble też się zdarzają - np. motylek - chyba taki nick, urwało się kółko od Juliusów. Z tego co pamiętam to oczywiście wymieniono je na nówki i przeproszono. A Julius - jak wszem wobec wiadomo - to bardzo porządna i wytrzymała firma. :) Quote
motyleqq Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 [quote name='Olson']Hmm, może trafiłaś na jakiś felerny egzemplarz? Ja jestem bardzo zadowolona z ich jakości, naprawdę. A tak poza tym to buble też się zdarzają - np. motylek - chyba taki nick, urwało się kółko od Juliusów. Z tego co pamiętam to oczywiście wymieniono je na nówki i przeproszono. A Julius - jak wszem wobec wiadomo - to bardzo porządna i wytrzymała firma. :) no prawie taki :evil_lol: dobrze pamiętasz, wymieniono mi i jeszcze dostałam gratis smycz, którą polubiłam. nowe szelki mają się dobrze, tamte po prostu były pechowe Quote
dance_macabre Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Tylko że na wystawie więc żadnego potwierdzenia transakcji nie mam, więc nici z reklamacji. Poza tym wysyłki wyszłyby tyle samo co smycz. A cel w jakim chciałam używać się sprawdzi, bo ma być do przedszkola, krótka. A teren ogrodzony i młoda tam nie ciągnie. Quote
motyleqq Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 ja płaciłam tylko za wysyłkę do nich, nie płaciłam po raz drugi za wysłanie towaru do mnie ;) i tak robi każdy dobry sprzedawca. ale to co innego-zamawiać przez neta, a kupować na wystawie. no i julius chyba trochę więcej kosztuje :diabloti: więc nie wyobrażam sobie nie złożyć reklamacji Quote
omry Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 Zamówiłam sowy różowe, pomarańcz i ten nowy jasny turkus dla kury. Na łańcuszku wszystkie dla odmiany :diabloti: Quote
chrupcia Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 omry napisał(a):Zamówiłam sowy różowe, pomarańcz i ten nowy jasny turkus dla kury. Na łańcuszku wszystkie dla odmiany :diabloti: no to my podobnie, bo również sówki, ale niebieskie i turkusik :) marzył mi sie turkusik - coś niebieskiego dla kurdupla to będzie miał ! :diabloti: Quote
escada Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 Witam, nieśmiało w wątku, chciałam wam pokazać parę swoich psich gadżetów, wszystko handmade ;) Pozdrawiam serdecznie :) Quote
Eta_carinae Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 A mi się najbardziej pierwsza i ostatnia podobają :) Quote
escada Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 dziękuję, cieszę się, że się podobają :) wzorów i typów mam dużo więcej, ale nie wrzucałam, żeby nie zaśmiecać ;) zrobiłam też ostatnio dla psa koleżanki taką 4cm szerokości z ciekawym zapięciem, muszę zrobić zdjęcia :eviltong: Quote
Asti Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 http://www.zooplus.pl/shop/zwierzeta/promocje/happy_hours/dla_psa/225295 Może to Was zainteresuje :) Julius-K9. Quote
Recommended Posts