Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Marta_Ares napisał(a):
lepiej nie można było tego wytłumaczyć :diabloti:

Starałam się ;)

aganela napisał(a):
Czy są osoby ,które testowały taki zatrzask metalowy na silnym psie lub ciągnącym(bo zastanawiam się nad obrożą dla ONów 30kg,mających czasem mocne zrywy i obroża musi być bardzo mocna) lub jakie firmy/obroże są na tyle mocne,że obroża z zatrzaskiem plastikowym dla takiego psa nie pęknie?

A to teraz rozumiem o co Ci chodziło! Wydaje mi się, że klips nie jest najsłabszym ogniwem obroży - jak już coś ma pójść to np. słabe szycie. Ekstremalnie rzadko się zdarza, by klips nie wytrzymał (ja się z tym nie spotkałam).

Posted

[quote name='murakami']Ja polecam rogza XL - zatrzask jest odbarczony, cała siła uciągu nie działa na plastik, ma też dodatkową blokadę bezpieczeństwa

Właśnie taką dodatkową blokadę ma trxie impression ale wiem że rogz lepszy:D
a co do obroży to bardzo mi się podoba:D:D

Posted

jak pies umie chodzic na smyczy i nie rzuca sie na niej jak durny to nie musi miec specjalnej obrozy.
moj mlodszy pies nadal jak idziemy wszyscy na spacer, to wisi na obrozy i kazdego tym wkurza.
a nie mam zadnych obaw, ze ktoras z naszych obrozy tego nie wytrzyma. pies jet prawie 30 kg bydleciem.

Marta!!!!!
kiedy bedzie cos wiadomo o tych wspanialych tasmach?

Posted

a_niusia napisał(a):

Marta!!!!!
kiedy bedzie cos wiadomo o tych wspanialych tasmach?

Podłączam się do pytania.
Podpowiedzcie jaki kolor obroży dla mojej tricolorki?
Co prawda na razie czekam na inne kolory taśm o takiej strukturze jak miętowa. Bo mięta chyba nie bardzo?

Posted

Nasze szelki od DS. :)

Mi się wydaje właśnie, że ta taśma miętowa od DS jest tak miękka jak np. smycze AmiPlaya, które b. lubię, jednak mają tak mało kolorów, że zawsze mnie to irytuje. I jeśli będą jakieś nowe taśmy takie jak miętowa to zamawiam dwa zaciski z łańcuszkiem - jeden miętowy a drugi jakiś inny. :loveu:

Posted (edited)

Dzięki za odp.:)Zastanawiam się czy miętowa obroża/szelki pasowałaby do wilczastego psa(nie ciemnego wilczastego,tylko pośredniego)?I jeśli jest jeszcze trochę dziki,przy ataku paniki może wyjść z obroży i uciec to tylko klamra?Czy półzacisk też się nadaje?
I jaka szerokość bo 25mm wygląda jak sznurówka,a musi być trochę grubsza(nie wiem 30mm?35-40mm?),bo pies czasem ciągnie i się sam poddusza.edit.pies to mix ONa.czy 40mm będzie wyglądać bardzo jak kołnierz?

Edited by aganela
Posted

Monika i Max :) napisał(a):
tak :D:D mam zamiar kupić jeszcze smycz do kompletu :loveu:

Jesteś pewna, że jest odblaskowa? Ja taką miałam i jedyne, co mogę o niej powiedzieć to to, że strasznie się brudzi i trudno ją doprać, więc jest bardzo niepraktyczna. Odblasku tam nie zauważyłam.

Posted (edited)

Marta_Ares, jak tam testowanie piankowego zacisku? :cool3:

I czy ktoś ma czarnego pieska w różu i chciałby się podzielić fotką? ;)

Edited by evel
Posted

aganela napisał(a):
Dzięki za odp.:)Zastanawiam się czy miętowa obroża/szelki pasowałaby do wilczastego psa(nie ciemnego wilczastego,tylko pośredniego)?I jeśli jest jeszcze trochę dziki,przy ataku paniki może wyjść z obroży i uciec to tylko klamra?Czy półzacisk też się nadaje?
I jaka szerokość bo 25mm wygląda jak sznurówka,a musi być trochę grubsza(nie wiem 30mm?35-40mm?),bo pies czasem ciągnie i się sam poddusza.

wydaje mi się że pół zacisk z łańcuszkiem, z doświadczenia wiem, że te materiałowe czasami się nie zaciskają (albo tylko do połowy) i przy panice może z niej wyjść. Czym szersza, tym lepsza, więc polecam w 100% 4cm.

Posted

w deszczu rosnę napisał(a):
Jaką poleciłybyście obrożę lekką i wąską wyłącznie do noszenia ID? Na obwód 47-48 cm.

Zależy od wielkości psa, ale my mamy czarną Muscat MacLeather i jest super :)

Posted

a my po weekendzie nad jeziorem, mogę się podzielić opinią o piance na obroży .
nie zdaję egzaminu .
cała obroża schnie nawet 2-3 godz , pianka nic nie daje prócz tego że jest super ładna mięciutka ale do wody to tak średnio więc nie wiem czemu niektórzy reklamują ją jako fajną do wody .
jest jak normlana obroża , schnie tak samo długo .
więc ładna tak ale do wody jak każda inna.

Posted

gops napisał(a):
a my po weekendzie nad jeziorem, mogę się podzielić opinią o piance na obroży .
nie zdaję egzaminu .
cała obroża schnie nawet 2-3 godz , pianka nic nie daje prócz tego że jest super ładna mięciutka ale do wody to tak średnio więc nie wiem czemu niektórzy reklamują ją jako fajną do wody .
jest jak normlana obroża , schnie tak samo długo .
więc ładna tak ale do wody jak każda inna.

Z pianką, znaczy tą siateczką? Bo jak tak, to się nieco zawiodłam...

Posted

przecież wiadomo że czy pianka z obrożą czy bez to i tak musi mieć czas na wyschnięcie w 5minut nie wyschnie, pianka też namaka. Ja nie wierzyłam od początku że to takie cudowne, może być miłe w dotyku i estetyczne, ale o jakiś cudach szybkoschnących to nie wierze :)

Posted

LadyS napisał(a):
Z pianką, znaczy tą siateczką? Bo jak tak, to się nieco zawiodłam...

tak siateczką, tą co ma AD i DS co się każdy zachwyca ;)
fakt jest to bardzo ładne, wygodne bo miękkie ale jako że było tak reklamowane jako super do wody to niestety nie jest to prawda, schnie jak każda inna obroża bez siateczki .
siateczka po wyciśnięciu jest wilgotna dobre 1,5 godziny nie wystawiona na słońce tylko normalnie suszona w domu .
więc dla mnie to tak samo jak każda inna obroża bez siateczki, polarku czy czegokolwiek.
wybaczam jej i kupię jeszcze jedną o jest piękna :lol: