Kasi i Lena Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 A ja mam, w końcu mam Lupinowe krowy:loveu: Tylko nie umiem się zdecydować która suczynka będzie w nich chodzić:roll: Quote
LadyS Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Doszły do nas szelki z DogStyle z siodełkiem, podszyte siateczką, i obroża półzaciskowa. Teraz musicie mi powiedzieć, czy dobrze leżą - moim niewprawnym okiem są ok, ale ja się nie znam :lol: I obróżka: Za jakiś czas wrzucę foty ze spaceru jeszcze. Quote
AnIeLa Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Na szelkach się nie znam ale chyba dobrze leżą :) Quote
LadyS Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 I więcej fot obroży, bo zostałam o nie poproszona: Quote
chrupcia Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 może ktoś podać link do tej strony gdzie układało się kompozycje obroży ? Quote
Kasi i Lena Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 http://www.dogs-collar.de/product_info.php/info/p1_Zugstopp-Hundehalsband.html ten? Quote
gops Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 doszedł Furkidz . jednym słowem mogę nazwać : szmatka ;) lekka , strasznie delikatna , cienka taśma stanowczo za cienka , naszycie trochę ubraniowe na pewno podatne na brudzenie i wycieranie/zachaczanie np o krzaki . ale głównie nie podoba mi się to że jest taka szmatkowata , wydaje się bardzo delikatna . ale na psie wygląda pieknie :evil_lol: będzie wyjściowa. Quote
evel Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Dzięki, LadyS., bardzo fajnie to wygląda :) Kochani, pomocy! :evil_lol: Już prawie się zdecydowałam, ale został jeszcze typ zacisku... Łańcuszek czy zwykły? A może jeszcze jakiś inny? Zacisk miałam raz, z dość grubej taśmy i miałam wrażenie, że jakoś wolno "chodzi" i w sytuacji krytycznej pies mi śmignie w siną dal zanim zacisk spełni swoje zadanie, więc już go nie mam... Pies o małej i wąskiej głowie, z uszami mocno składanymi :lol:, no wiecie, o co chodzi ;) Quote
Marta_Ares Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 [quote name='evel']Dzięki, LadyS., bardzo fajnie to wygląda :) Kochani, pomocy! :evil_lol: Już prawie się zdecydowałam, ale został jeszcze typ zacisku... Łańcuszek czy zwykły? A może jeszcze jakiś inny? Zacisk miałam raz, z dość grubej taśmy i miałam wrażenie, że jakoś wolno "chodzi" i w sytuacji krytycznej pies mi śmignie w siną dal zanim zacisk spełni swoje zadanie, więc już go nie mam... Pies o małej i wąskiej głowie, z uszami mocno składanymi :lol:, no wiecie, o co chodzi ;) z własnych obserwacji: dla Aresa to bez różnicy co zakładam półzacisk lub łańcuszek, jeśli chodzi o półzacisk to wolę ten z 2 kółkami bo mniej tego metalu na psie jest :D jeśli chodzi o Mayloka to jest to pies który robi milion ruchów na sekundę, niestety uwielbia wychodzić z obroży :shake: w jego przypadku zdecydowanie pewniej czuje się na łańcuszku, ponieważ zaciska się bardzo szybko, bez znaczenia gdzie znajduje się karabińczyk (w każdej pozycji). Zacisk obojętnie z jakiej taśmy, według mnie zawsze zaciskał będzie się troszkę dłużej, chodź to też kwestia wprawy, ostatnio zaczęłam wychodzić z nim na półzacisku i raz zdarzyło nam się ze wyskoczył z obroży, ale to moja wina bo była za luźno wyregulowana LadyS według mnie bardzo fajnie na nim leżą :loveu: Quote
Amber Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 [quote name='iskra_wroc']Apropo dławika metalowego to wiecie czy wogóle istnieje łańcuch który NIE barwi sierści?? Uwielbiam łańcuchy, tylko ciągłe mycie psiej szyi jest straszne.. Te z curoganu podobno nie barwią http://www.ipo-sklep.pl/index.php?k51,sprzet-szkoleniowy-lancuszki-krotkie-ogniwko-curogan Co do łańcuszków to nie pisałam, że są niezniszczalne, tylko dobre nad wodę :) W lecie użytkuje praktycznie tylko łańcuszek, szmaciane obroże są zupełnie zbędne. Przez to moja kolekcja się już nie rozrasta :p Quote
Migori Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 gops napisał(a):doszedł Furkidz . jednym słowem mogę nazwać : szmatka ;) lekka , strasznie delikatna , cienka taśma stanowczo za cienka , naszycie trochę ubraniowe na pewno podatne na brudzenie i wycieranie/zachaczanie np o krzaki . ale głównie nie podoba mi się to że jest taka szmatkowata , wydaje się bardzo delikatna . ale na psie wygląda pieknie :evil_lol: będzie wyjściowa. Jaki wzorek wzięłaś? 3cm? Poka Miśkę w tej piankowej z łańcuszkiem :razz: Quote
gops Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Migori napisał(a):Jaki wzorek wzięłaś? 3cm? Poka Miśkę w tej piankowej z łańcuszkiem :razz: odkupione 3cm świnie , jeszcze nie wiem czy się nie będzie dusić licze na to że jak na 3,2cm nie charczy to na tej też nie. piankowa nie doszła, poczta sobie leci w kulki , mam nadzieję tylko że nie zaginie . Quote
Migori Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 gops napisał(a):odkupione 3cm świnie , jeszcze nie wiem czy się nie będzie dusić licze na to że jak na 3,2cm nie charczy to na tej też nie. piankowa nie doszła, poczta sobie leci w kulki , mam nadzieję tylko że nie zaginie . A jakie mają kółka? spore ? Te świnie, of kors. Quote
drzalka Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Zwykle łańcuszki chromowane farbują. Lena ma malutko białych znaczeń na podgardlu i srebrne dławiki noname brudziły sierść. Łańcuszek Herman Sprenger z curroganu nie brudził, podobnie ze stali nierdzewnej. Quote
gops Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Migori napisał(a):A jakie mają kółka? spore ? Te świnie, of kors. jak dla mnie małe , ja jestem przyzwyczajona do dużo większych, cięższych . Quote
japanisze Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 [quote name='gops']jak dla mnie małe , ja jestem przyzwyczajona do dużo większych, cięższych . Duże i większe już w ogóle przy takiej cienkiej i delikatnej obroży się nie sprawdziły - wiem z autopsji, bo prosiłam o ich wymianę ;), bardzo ciągnęły obrożę w dół, która w efekcie lądowała na klatce piersiowej, miast na szyjce psiaka. edit: znalazłam jakieś fociszcze: Quote
gops Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 japanisze napisał(a):Duże i większe już w ogóle przy takiej cienkiej i delikatnej obroży się nie sprawdziły - wiem z autopsji, bo prosiłam o ich wymianę ;), bardzo ciągnęły obrożę w dół, która w efekcie lądowała na klatce piersiowej, miast na szyjce psiaka. a no własnie bo obroża cała jest zbyt szmatkowata, jakby była z grubszej taśmy nie byłoby tego problemu . aczkolwiek obroża piękna , tylko myślę że ta firma dość nie praktyczna na normalne spacery. można jej wybaczyć za to że jest ładna i na wyjścia w sam raz :lol: Quote
omry Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Zależy jakiego ma się psa. Na szczęście na rynku jest tyle firm, że dla się każdego zadowolić :) Mój rottek chodzi w 3 i 4 cm Furkidz i jak dla mnie to świetne obroże. Quote
japanisze Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 [quote name='gops']a no własnie bo obroża cała jest zbyt szmatkowata, jakby była z grubszej taśmy nie byłoby tego problemu . aczkolwiek obroża piękna , tylko myślę że ta firma dość nie praktyczna na normalne spacery. można jej wybaczyć za to że jest ładna i na wyjścia w sam raz :lol: Toteż u nas założona była dwa razy do zdjęć ;), bo szkoda by było do czegoś innego, żeby moje świaniaki ją od razu zdemolowały. Mam nadzieję, że dobrze Wam będzie służyć, choćby i od święta :D Mamy jeszcze ptaszki od Furkidz, ale te z kolei zostały zeżarte (plastikowy zatrzask zjedzony podczas mojej nieobecności - jak ją zdjęły z Rózi szyi? Nikt nie wie...) Ta 2,5 cm mam wrażenie, że jest grubsza niż 3 cm taśma. P.S. Ja to w ogóle jestem rozpieszczona przez zaciski od Taks - ich "porządności" nikt nie przebije :shake: Quote
Marta_Ares Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 ja nasze furkidz też traktuje jako wyjściowe co jakiś czas, mam wrażenie zę 3cm jest cieńsza od 2,5cm. U mnie najbardziej wyciera się materiał od wewnątrz (od sierści psa), a szkoda bo są bardzo ładne :) dzisiaj doszedł nam turkus limitowany :diabloti: kolejny turkus do kolekcji :evil_lol: Quote
a_niusia Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 moje terenowe psy rowniez nosza te obroze na normalne spacery. przed chwila zamowilam im wreszcie gwiazki 3 cm:))) Quote
gops Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 a ja wiem że u mnie taki na codziennych spacerach furkidz przeżył by może 2 tyg. nie zamierzam tego udowadniać bo mi szkoda pieniążków zwyczajnie . nie będzie na pewno używany na codzień . ;) Quote
omry Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Moje są używane na co dzień, są w świetnym stanie i dalej wyglądają cudownie :) Przyszły szeleczki, obróżka, pas, i dwie smyczki - jedna do biegania, a druga gratisowa. Marta, bardzo dziękuję :) Wszystko jest po prostu piękne :) Quote
a_niusia Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 moje sa teraz wytarzane w krowim placku, ale to jedyne, co im dolega:) Quote
Recommended Posts