Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

...ostatnio zakochałam się w obróżkach Furkidz.. jednak zastanawiam się czy wyglądałaby dobrze na małym piesku (8kg 39cm w kłębie).. ale za to z dłuugą szyją.. ;)
A jeśli nie furkidz to może ktoś by nam coś doradził... :oops:

Wklejam zdjęcia suni - jeszcze w obróżce, którą dostała z wyprawką z fundacji. ;)

taaaaka mam długą szyję :lol:

Edited by sundari
Posted

Chefrenek napisał(a):
Asiu, to są te co Dagna kupiła?

A w ogóle to te jak i inne obróżki handmade powinny być sprzedawane na wystawach ;) To taka moja drobna sugestia :D

To te :) Fajne niektóre kolorki są - mnie się podoba mięta i łosoś właśnie, róże też są niczego sobie i zielenie... wychodzi na to, że mi się prawie wszystkie podobają ;)

Posted

omry napisał(a):
Marta a jak tam nasze zamówienie? Jedzie już do nas? Bo nie mogę się doczekać kompletnie :diabloti:

dzisiaj postaram się zdjęcia wstawić, a wyjdzie jutro ;) w poniedziałek powinno być u Was.

Esse. napisał(a):
Ja również nie mogę się doczekać, tym bardziej, że pieniążki przelałam 28.05 :eviltong:

wysłałam PW z prośbą o więcej szczegółów, bo zamawiane chyba przez allegro?

HexaWHWT napisał(a):
mam nadzieję, że będzie z mięty 2cm do smyczy ;)

to będę wiedziała w poniedziałek ;)

japanisze napisał(a):
No właśnie chodzi o to, by nie odstawało :)
Dzięki za odpowiedź!

Dzięki za odpowiedź! Mięta i łosoś w jakich są szerokościach?
I ostatnie pytanie - które taśmy są najgrubsze? Zależy mi, żeby obróżka nie była zbyt cienka. Czy mięta i łosoś są grube?

Ale jaki łosoś?? mięta jest obecnie tylko w szerokości 2,5cm, mięta jest troszkę taka sztywniejsza, jakbym miała porównach to coś w podobie lupina chyba,
zieleń i róż są cieńsze, ale dodatkowo naszywane na grubszą lub cieńszą taśmę od spodu, żeby cała obroża była grubsza.

Chefrenek napisał(a):
Asiu, to są te co Dagna kupiła?

A w ogóle to te jak i inne obróżki handmade powinny być sprzedawane na wystawach ;) To taka moja drobna sugestia :D

my już swój debiut na wystawie mieliśmy w zeszłym roku :diabloti: obecnie czasu brak

Hill. napisał(a):
Powtórzę się...
Czy ktoś mógł by pomóc?

a tu nie chodzi przypadkiem o starą i nową serię ezydoga??

Posted (edited)

Dziękuję.
A co myślicie o takich obrożach?

Ogólnie mam problem z dobraniem obroży mojemu psu - ma 5 miesięcy, niezbyt długą szyję (ok 12cm) o obwodzie 30cm. Jak myślicie jaką szerokość i rozmiar powinnam dobrać z EzyDogów?
Z szerokości wydaje mi się, że 2,8cm pasuje najlepiej, ale jest o 5cm za długa. Ciekawe jest też to, że S jest tylko 8zł tańsza od L...

XXS za mała, S za duża. XS jest tylko czerwona, ale jeśli była by dobra to da się przeboleć (mój pies ma wszystko niebieskie :lol:), ale ta z kolei ma aż 3,5cm. No i jest o 2-3 cm za duża, ale on jeszcze trochę podrośnie.

Edited by Hill.
Posted

[quote name='Hill.']Dziękuję.
A co myślicie o takich obrożach?

Ogólnie mam problem z dobraniem obroży mojemu psu - ma 5 miesięcy, niezbyt długą szyję (ok 12cm) o obwodzie 30cm. Jak myślicie jaką szerokość i rozmiar powinnam dobrać z EzyDogów?
Z szerokości wydaje mi się, że 2,8cm pasuje najlepiej, ale jest o 5cm za długa. Ciekawe jest też to, że S jest tylko 8zł tańsza od L...
a pies jakiejś rasy ? wtedy by było łatwiej sobie wyobrazić albo wrzuć jakieś zdjęcie psa .
na 30cm w szyi to raczej dość mały pies więc myślę że 3cm to max szerokości .
nie opłaca się kupować ezy doga szczeniakowi bo maja mały zakres regulacji , pies raczej wyrośnie a obroża tania nie jest, wstrzymaj się jeszcze parę miesięcy.
ja będe czekać aż pies skończy chociaż 8-9 miesięcy i dopiero wtedy kupię i tak też Ci radzę :)

Posted

Manchester Terrier. Jakiś super mały to nie jest - 10kg, 40cm w kłębie, ale szczupły.

No to może rzeczywiście się wstrzymam... Teraz tak mnie pogoniło bo jest fajna promocja z 40, na 28zł, ale jakbym miała potem kupować kolejną to poczekam ;)

Posted

japanisze napisał(a):
To te :) Fajne niektóre kolorki są - mnie się podoba mięta i łosoś właśnie, róże też są niczego sobie i zielenie... wychodzi na to, że mi się prawie wszystkie podobają ;)

To te :)) Asia mnie też się podoba większość kolorków choć ja na lato szukam takich intensywnych bardziej i mięta i turkus za mną łażą i odczepić się nie chcą i tylko chciałabym 3 cm a nie 2,5 ...i chyba mam wyjście = mięta plus podkład z siateczki tylko problem w tym, że czarna będzie za smutna.

Marta może już są inne kolorki tych siateczkowych podkładów? :diabloti:

Posted

[quote name='Hill.']Manchester Terrier

No to może rzeczywiście się wstrzymam... Teraz tak mnie pogoniło bo jest fajna promocja z 40, na 28zł, ale jakbym miała potem kupować kolejną to poczekam ;)
a ta rasa to chyba dużo większa już nie rośnie ?
jeśli Ci tak zależy to weź taką żeby miała regulację chociaż do 30paru cm w razie czego, bo faktycznie się opłaca .
piękny pies ;)

Posted

BestBibi napisał(a):
To te :)) Asia mnie też się podoba większość kolorków choć ja na lato szukam takich intensywnych bardziej i mięta i turkus za mną łażą i odczepić się nie chcą i tylko chciałabym 3 cm a nie 2,5 ...i chyba mam wyjście = mięta plus podkład z siateczki tylko problem w tym, że czarna będzie za smutna.

Marta może już są inne kolorki tych siateczkowych podkładów? :diabloti:

ja wzięłam neonke 2,5cm + czarna pianka , jak przyjdzie to pokaże i ocenisz czy wygląda smutnie :lol:

Posted

A dziękuję :]
On prawdopodobnie będzie jeszcze trochę większy, bo miał bardzo mały miot (tylko on i brat).
U nich często są promocję to pewnie jeszcze za jakiś czas się załapię.

Posted

[quote name='Hill.']Manchester Terrier. Jakiś super mały to nie jest - 10kg, 40cm w kłębie, ale szczupły.

słodki, z jakiej jest hodowli :)))?

Posted

Za mną od dawna "chodzi" komplet od DS tylko, że za nic nie moge się zdecydować, który kolor wybrać:evil_lol:
Mam cztery opcje: zieleń neon, mięta, pomarańcz czy turkus? Pomóżcie:lol: (dla psiaka z mojego avka)

Posted

FredziaFredzia napisał(a):
Podpowiedzcie mi, czy są szelki rogz cow patch w rozmiarze L? Albo M-L?

Niestety nie - ten wzór tylko mały rozmiar :/ Mnie się też podoba!

Posted

monika15 napisał(a):
Za mną od dawna "chodzi" komplet od DS tylko, że za nic nie moge się zdecydować, który kolor wybrać:evil_lol:
Mam cztery opcje: zieleń neon, mięta, pomarańcz czy turkus? Pomóżcie:lol: (dla psiaka z mojego avka)

generalnie każdy pasuje :lol: ale wzięłabym turkus:)