Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kundel z reguły kąpie się w DD, ale przedwczoraj zrobiła maxi pływanie w szelkach z DS. Jest czarna, ale brzuszek kremowo - biały - nic nie zafarbowało. ;)

Posted

Miałby ktoś pomysł na jakieś norwegi dla Jetsana, robię zakupy u Marty, więc zrobiłabym takie większe :)
Potrzebuję szelki na wyższe temperatury, zamiast juliusów, ale nie mam pomysłu jaki kolor, a może jakieś połączenie kolorów, wzorki, podszycie?
Przód musiałby mieć jakieś 6-7cm, a reszta 3cm
Jetsan w 4cm https://lh5.googleusercontent.com/-RCDhqsXliU4/Tr0Lw5Z8lTI/AAAAAAAABLA/hRB-nzEDIsE/s640/IMG_0323.JPG

Posted

przyszły do mnie nowe juliusy, tym razem różowe, bo nie mieli już czerwonych :lol: dostałam gratis smycz, więc mimo tego co stało się z poprzednimi szelkami, uważam że sklep jest bardzo profesjonalny i polecam go :)

Posted

Marchewkowy napisał(a):
Na psie słabo widać, ale w linku cudny wzorek aaaaa zazdroszczę!

Byłam w Londynie i tam udało mi się go dorwać w TK Maxxie za 5 funtów ;) Ale niestety tylko jedna obróżka była ;)

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
Byłam w Londynie i tam udało mi się go dorwać w TK Maxxie za 5 funtów ;) Ale niestety tylko jedna obróżka była ;)

Super, również zazdroszczę, bo choruję za Hunterkami ;) Własnie zamówiliśmy Krazy Hawaii :) Nie mogę się doczekać:cool3:

Posted

motyleqq napisał(a):
przyszły do mnie nowe juliusy, tym razem różowe, bo nie mieli już czerwonych :lol: dostałam gratis smycz, więc mimo tego co stało się z poprzednimi szelkami, uważam że sklep jest bardzo profesjonalny i polecam go :)

Bez zdjęć się nie liczy :siara:

Posted

Co polecacie dla Samoyeda - tak żeby nie wycierało sierści.
Próbowaliśmy już różnych rzeczy :( szelki wycierają boki, parciane i skórzane obroże robią paskudnie wytartą kryzę, skórzany dławik szyty na okrągło też nie do końca się sprawdza... Już nie wiem co wypróbować, pies jest wystawiany i co rusz ma gdzie indziej sierść wytartą (raz nosi obrożę, raz ten dławik, raz szelki)... jakieś porady?

Posted

wydaję mi się że cienka obroża ale śliska od spodu byłaby najlepsza , nie mam pojęcia skąd taka wziąć , pewnie na zamówienie , spód może eko ale nie wiem czy to tyle śliskie jest by nie wycierało.

Posted (edited)

mychaaaaa napisał(a):
Co polecacie dla Samoyeda - tak żeby nie wycierało sierści.
Próbowaliśmy już różnych rzeczy :( szelki wycierają boki, parciane i skórzane obroże robią paskudnie wytartą kryzę, skórzany dławik szyty na okrągło też nie do końca się sprawdza... Już nie wiem co wypróbować, pies jest wystawiany i co rusz ma gdzie indziej sierść wytartą (raz nosi obrożę, raz ten dławik, raz szelki)... jakieś porady?

Ja mam od taks obroże ze śliskim materiałem od spodu i jest super, wgl nie wyciera sierści :-)

edit:
jakie są produkty dingo jeśli chodzi o wytrzymałość?

Edited by vege*
Posted

specjalnie dla evel, Etna w różowych juliusach, nie mam aparatu więc jak widać robiłam zdjęcie tosterem :evil_lol:

dla porównania w czerwonych:

różowe niewyregulowane, bo zakładałam na szybko, by uszczęśliwić evel :cool3: moim zdaniem w obu fajnie, choć wolałam czerwone. no i nie chcę myśleć jak będą wyglądać różowe po intensywnym spacerze ;)
na zdjęciu jest gratisowa smycz :)

Posted

gops napisał(a):
aaaaaa świetne!! jak będzie się chciała pozbyć wal do mnie :evil_lol:
kocham róż na psach .
nasze kiwi nie sa takie efektowne .

to było brać różowe :lol: ja wzięłam, mimo że kiedy zamawiałam, miałam w domu tylko czerwoną smycz :evil_lol: ale dostałam gratis więc wszystko do siebie pasuje. a pozbywać się raczej nie będę, bo mi się bardzo juliusy podobają :loveu:

Posted

wydawały mi się za jasne wtedy ale kiwi tez sa jasne więc mogłam wziąć ten róż :lol:
ja tez uwielbiam julliusy , nasze najlepsze szelki.

Posted

A mi się bardziej podobała w czerwonych. :loveu: Różowe moim zdaniem lekko gryzą się z tą rudością. ;)

Czekam na szelki z DS. :diabloti:

Posted

dziękujemy :smile: ładnemu we wszystkim ładnie, o :cool3:

właśnie, muszę przyznać że psiaka masz pięknego... rasa by się taka przydała:multi: Uszy ma cudne ;) i końcówkę ogona.
Ma to coś :cool1:

Posted

PaulinaBemol napisał(a):
właśnie, muszę przyznać że psiaka masz pięknego... rasa by się taka przydała:multi: Uszy ma cudne ;) i końcówkę ogona.
Ma to coś :cool1:

a dziękuję :) ogonek trochę wyłysiał, wcześniej miała taką 'firankę' wzdłuż całego. może na lato, a może od karmy, nie wiem ;) no i bym chciała taką rasę, już bym nie musiała myśleć jakiego drugiego psa chcę :evil_lol: