Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Strasznie mnie kuszą obróżki Lupine z promocji, ale 1,8to chyba będzie za cienko dla Abi... Już w 2 cm wygląda jak w sznurówce...Abi teraz waży 27 kg, co myślicie o tym 1,8cm?
Szaleję na punkcie tego wzorka :loveu:

to też kusi

Ten bym widziała na Prince

ale dla niego 1,8 cm to już totalnie odpada...

Pytanie do publiczności ma ktoś zdjęcia tej obroży na psie lub po prostu jakieś z domu?
Ciekawa jestem jej kolorów i wyglądu w realu

Marta, masz zdjęcia tego różu na psie?

dużo różni się od tego koloru

Edited by Marchewkowy
Posted (edited)

Śliczne te lupine:loveu: Abi jest chyba na na nie za duża, będzie wyglądać jak w sznurówce.
Ten ostatni Wild West jest też w szerokości 2,5.

Edited by Kasi i Lena
Posted

Marchewkowy, długo Cię tu nie było! Też sądze, że 1,8cm to za cienko dla Abi jednak.
Widzę, że teraz większość przymierza się do zakupów. To niedługo będziemy mogli podziwiać psiaki w nowościach :loveu: Ja już swoje zrobiłam, ale dzięki kochanej PP nadal jestem bez smyczy. Uwielbiam :angryy:

Posted

Kasi i Lena napisał(a):
Śliczne te lupine:loveu: Abi jest chyba na na nie za duża, będzie wyglądać jak w sznurówce.
Ten ostatni Wild West jest też w szerokości 2,5.

oo dzięki za info, ale PM brak towaru. może kiedyś :P

rashelek napisał(a):
Marchewkowy, długo Cię tu nie było! Też sądze, że 1,8cm to za cienko dla Abi jednak.
Widzę, że teraz większość przymierza się do zakupów. To niedługo będziemy mogli podziwiać psiaki w nowościach :loveu: Ja już swoje zrobiłam, ale dzięki kochanej PP nadal jestem bez smyczy. Uwielbiam :angryy:

ojjj długo długoo odwyk :P

Posted

Marchewkowy napisał(a):

Pytanie do publiczności ma ktoś zdjęcia tej obroży na psie lub po prostu jakieś z domu?
Ciekawa jestem jej kolorów i wyglądu w realu

Proszę bardzo :) Ma bardziej soczyste kolory w rzeczywistości - te fotki były robione zimową, prawie- wieczorową porą więc balans bieli ciut przekłamany ale i tak widać ;)

I tu gdzieś wśród innych ;)

Posted

u mnie wiekopomny dzien-zamawiam :diabloti:
I nie wiem czy wziąć mięte z łańcuszkiem i róż z łańcuszkiem, czy mięte z łańcuszkiem i róż + turkus na zatrzasku?

Posted

westie_justa napisał(a):
u mnie wiekopomny dzien-zamawiam :diabloti:
I nie wiem czy wziąć mięte z łańcuszkiem i róż z łańcuszkiem, czy mięte z łańcuszkiem i róż + turkus na zatrzasku?

zatrzask.;)

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
zatrzask.;)

tak zrobiłam, chociaz miałam spory dylemat czy wziąć 2 jedno-kolorowe z lancuszkami, czy jedną dwukolorową na zatrzask, no ale juz zamówione :lol:

Posted

Uwaga, nadszedł ten wielki dzień. Dotarło Flexi! Poczta Polska, nasza chluba i radość, niemal dorównująca autostradom i PKP - polecony priorytet z Wrocławia do Częstochowy szedł 3 dni!
Smycz jest cięższa niż się spodziewałam, ale to chyba lepiej. Obudowę ma taką samą jak Hilton, ale śliczną :evil_lol: No i dostałam pętelkę zabezpieczającą. Z jednej strony dobry pomysł, z drugiej - obstawiam, że 2,5cm obroża z ElPerro czy 3cm AmiPlay jednak wytrzyma więcej niż 1cm tasiemka.
Mogę z czystym sumieniem polecić krainę-zwierzaka. W zeszłym tygodniu z nimi mailowałam, odpisują bardzo sprawnie, ale radzę wysyłać bezpośrednio maile, bo na te przez "kontakt" w sklepie nie odpisują ;) Smycz kupiłam przez ich allegro w poniedziałek, we wtorek już była wysłana.

Z instrukcją już się zapoznałam, mogę iść na testowy spacer :lol:

Posted

Co to za model Flexi ?

Bardzo ładna !!

Ja kupiłam nie dawno Flexi Elegance i Flexi Click.
Elegance troszkę za delikatna jak dla mojej suczki, ale zostawię bo bardzo elegancka,
Coś czuje że zamówię Flexi Summertime z wcześniejszej serii do 35kg i będzie jak ulał na letnie przechadzki :)

Posted

Flexi Black&White. Z tej serii jest jeszcze wzór w zebrę, pieska pod drzewem. Można też dorwać białą w czarne i czarną w białe łapki, ale o to ciężko.
Co do tej pętelki - domyślam się, że dodają to do każdej sztuki :D Ale samej idei nie bardzo rozumiem, myślę, że prędzej mi się ta pętelka zerwie niż obroża ;)
Smycz już przetestowana, chodzi bardzo miękko i cicho, jest świetna :loveu: Muszę jeszcze uzbierać na taśmowego Comforta. Ale to kiedyś-kiedyś. Teraz musze pomyśleć o jakiejś obroży ze sprawną regulacją :evil_lol:

Posted

kkanarekk napisał(a):
a moja Gunia w związku z tym, że źle znowi upały a jedziemy na plażę dostała taką kamizelkę http://www.pelna-miska.pl/pl/p/Ruff-Wear-kamizelka-chlodzaca-Swamp-Cooler-Small/2992 jestem bardzo ciekawa jak sprawdzi się w upalne dni :)

Ciekawe jak się sprawdzi. Na światówce teraz w Austrii widziałam kilka kudłaczy typu berneńczyk czy leonberger w takich kamizelkach. Ale jedna była na jakieś wkłady żelowe które wsadza się do lodówki, to cos takie jak te do przenośncyh lodówek.

Posted

rashelek napisał(a):

Co do tej pętelki - domyślam się, że dodają to do każdej sztuki :D Ale samej idei nie bardzo rozumiem, myślę, że prędzej mi się ta pętelka zerwie niż obroża ;)

Ta 'pętelka' nie ma na celu przytrzymania psa, ale w razie kiedy zrywa Ci się obroża, nie dostajesz karabińczykiem w oko ;) A jak pętelki nie używasz to nie masz mieć o co pretensji do firmy w razie wypadku :) Taki prosty sposób na brak kłopotów.