Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='justek']znalazłam kilka okazji na allegro z red dingo

może akurat coś Wam się spodoba

http://www.allegro.pl/listing/search.php?sg=0&order=p&string=red+dingo

rozmawiałam też z hodowcą ... szelki trixie będą małe .... niestety starczą jedynie na pierwszy miesiąc więc muszę kupić coś większego ... chyba rogz odblaskowy M w kolorze czerwonym - powinien pasować.
jak kupisz rogza Mke to starczy na jakis zcas, wez moze za zacisk ma wieksza regulacje
poniezj to chyba Lka bedzie potzrebna :)

Posted

fajne te RD ...z szelkami bym się chwilke wstrzymała...jak tano miał 4-5 mieisęcy kupiliśmy mu L z trixie i wtedy były na maksa zmniejszone..teraz są na maksa powiekszone ale służą nam już ponad pół roku i jeszcze posłużą :)

Posted

lepiej prowadzi mi się na obroży...Bo Tano jest nauczony przy nodze...na szelkach moze ciągnąc wiec jest trudniejszy w prowadzeniu :)

aha i do czego mają być szelki...na spacer...do ciagniecia do cwiczeń??

Posted

Ja mam dorosłą suczkę, mix ON i zdecydowanie wygodniej prowadzi mi się ją na szelkach niż obroży. Mamy 2 pary Red Dingo, Rogza, Trixie samochodowe, Muscata skóropodobnego i najnowszy nabytek - Dingo Strong.

Wszystkie wymienione przed chwilą w 100% nadają się dla dużego i silnego psa. Championa nigdy nie miałam, a Ferplast- skórzana smycz i obroża są po prostu rewelacyjne. Wszystko jest rzeczą gustu, dlatego ciężko coś doradzić konkretnego ;)

Na czarnym psiaku zazwyczaj wszystkie kolory ładnie wyglądają

Posted

Chcialabym ferplast ale... rozmiar najwiekszy large jest i tak za maly dla mojego wyrwidęba:/
Szelki spacerowe maja byc. Odpowiadaja nam te z trixi tyle ze czarne na czarnym nie bardzo...
Moj wazy ok 60 kg.

Posted

XXXL i to bylby nasz rozmiar, ja kupuje mojemu obroze na 70 cm. ale zapinami na ok 65cm i 5 pasek od zapiecia, ale szelki bardziej przechodza przez kark czyli powinno byc jeszcze wiecej cm, czy sie myle?
Niestety nie bardzo mam jak sprawdzic na zywo, bo mieszkam w malym miasteczku, i do zoologicznego ktory dysponuje takimi duzymi rozmiarami mam 20 km. na dodatek nie posiadam samochodu. Dlatego tak wypytuje, bo nie chcialabym wydac tyle kasy w ciemno, takze wybaczcie za upierdliwosc.

Posted

Szerkanka napisał(a):
XXXL i to bylby nasz rozmiar, ja kupuje mojemu obroze na 70 cm. ale zapinami na ok 65cm i 5 pasek od zapiecia, ale szelki bardziej przechodza przez kark czyli powinno byc jeszcze wiecej cm, czy sie myle?
Niestety nie bardzo mam jak sprawdzic na zywo, bo mieszkam w malym miasteczku, i do zoologicznego ktory dysponuje takimi duzymi rozmiarami mam 20 km. na dodatek nie posiadam samochodu. Dlatego tak wypytuje, bo nie chcialabym wydac tyle kasy w ciemno, takze wybaczcie za upierdliwosc.

jak w karku ma 65 to w "barkach" ma (czyli tam gdzie pzrednia obrecz szelek) kolo 20cm wiecej
w wiekszasci wypadkow tak jest :)

Posted

Jejku takie sytuacje rozmiarowe uswiadamiaja mi jaki moj pies jest duzy, bo dla mnie jest on wielkosci ON mniej wiecej i dziwie sie reakcji ludzi ktorzy obok mnie przechodza i dogaduja ze mam cielaka na smyczy.

czyli to XXXL byloby rozmiarowo ok?
Chociaz krój szelek odpowiada mi bardziej ten z trixie.

Posted

Szerkanka napisał(a):
Jejku takie sytuacje rozmiarowe uswiadamiaja mi jaki moj pies jest duzy, bo dla mnie jest on wielkosci ON mniej wiecej i dziwie sie reakcji ludzi ktorzy obok mnie przechodza i dogaduja ze mam cielaka na smyczy.

czyli to XXXL byloby rozmiarowo ok?
Chociaz krój szelek odpowiada mi bardziej ten z trixie.

tak najwiekszy rozmiar pownien byc okey :)

Posted

dokłądnie te same znalazłam i chciałam Ci przesłać...bardzo fajny wzorek :) jeszcze są w razie czego czerwone takie :) i cena przystepna...chociaż ja i tak obstawiam ManMata :) ten niebieski jest boski poprostu :)

Posted

[quote name='Kateczka']dokłądnie te same znalazłam i chciałam Ci przesłać...bardzo fajny wzorek :) jeszcze są w razie czego czerwone takie :) i cena przystepna...chociaż ja i tak obstawiam ManMata :) ten niebieski jest boski poprostu :)

http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=993 te mi sie podobaja:) kurcze nie zauwazylam tego linka no, tylko nie szerokosci podanej, na lato tez sie sprawdza?