Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bazylowa napisał(a):
Oj, tak sobie tylko żartowałam ;)

Sugarr, chyba się nie zrozumiałyśmy, bo chodzi mi dokładnie o to samo co napisałaś :) Ilość pracy włożona w nasze produkty, a w takiego Rogza czy innego Lupine w ogóle nie jest czymś co się da porównać. Dochodzi do tego jeszcze indywidualny kontakt z klientem. Mi się zdarza nie raz z jednym wymienić i z 5 maili. Do tego nie rzadko popiszemy sobie o innych psich tematach, niekoniecznie obrożowych ;)

pokaz lepiej wiecej takich jednokolorowych obrozy hehehe

omry napisał(a):
Ada, a Ty znowu? :D

a ty co? lepsza? tez powinnas dostac szlaban od mamy:)) oraz kare!!!

tez pokazuj jakos blizej te obroze, bo na razie mam szlaban, ale szukam natchnienia:))))

Posted

a_niusia napisał(a):

a ty co? lepsza? tez powinnas dostac szlaban od mamy:)) oraz kare!!!

tez pokazuj jakos blizej te obroze, bo na razie mam szlaban, ale szukam natchnienia:))))

No właśnie nikt mi nie daje szlabanu na te obróżki i to jest złe! :D

W sobotę lecimy z Lucky na spacerek to porobimy trochę zdjęć jak się uda :)

Posted

bazylowa - ja wiem, że nam o to samo chodzi :cool3: tylko pisałaś, że w sumie nie wiesz czy "nas" nazwać hand-made, to napisałam, dlaczego ja uważam, że tak. a poza tym to tylko dodałam swoje trzy grosze w tym temacie, bo właśnie już jakiś czas temu sobie o tym myślałam...

A co do obroży furkidz i innych materiałowych... Moim zdaniem nie ma się co dziwić, jeżeli zdarzy się, że stracą kolor po praniu. To tak jak z naszymi ciuchami, raz tracą kolor, raz wyglądają jak nowe po stu praniach. Przypuszczam, że większość obroży furkidz jest ze 100% bawełny, no to już loteria i może to jak, czym i w ilu stopniach kto pierze... Dla mnie to jasne, że taka obroża jest typowo ozdobna, a nie taka niezniszczalna i wielozadaniowa. Można oczywiście nosić i na błoto do pływania i jak się chce, ale trzeba się liczyć, że częste pranie może trochę zaszkodzić, zwłaszcza w wysokich temperaturach.

Posted

[quote name='mineralna_']
A obroża furkidz mi po pierwszym praniu wypłowiała...
ojoj... :roll: prałaś ręcznie czy w pralce?

dziś dostałam e-maila że moje obróżki zostały do mnie posłane :loveu: nie mogę się już prosiaczków doczekać ...

Posted

Ale Wy jesteście "ręczna robota" tylko w naszym kraju , taka praca jest niedoceniana ;)
bo rogz to brzmi dumnie , bo i reklamy są i różne takie tam ;) więc za made in żółte małe rączki , płaci się krocie, bo jest metka ROGZ. Która ma przesadzoną cenę , o kilka razy.
Bo ani te materiały lepsze od Waszych , ani ładniej wykonane , dwa to tak hurt kosztuje w produkcji dużo taniej. A jednak ich produkty są rozszarpywane. No bo marka.

Ma to swoją drugą stronę medalu , dlatego że wiele "ręcznych robótek" jest tandetnych i przesadnie w drugą stronę z ceną ... czyli byle jaka jakość , za śmieszne pieniążki - ale ręcznie wykonane z miłości do pracy.

Musicie zatem , tak się upchać między markowymi produkcjami masowymi , a tanią rzemieślnicza robotą na odwal się. Mimo iż rozumiem , trud waszej pracy , bo znam pracę na maszynie ;)

Na razie mam tylko produkty od Marty , ale bardzo sobie je cenie. Mam jakieś tam rogzy czy inne hamiltony ;) nie powiem bym były lepsze , na pewno były dużo droższe.

Dziś testowałam mój trójnik od Marty , trzy największe harpagany , wyrwały na tym wielki korzeń ... piłeczka to piłeczka , przeszkód nie ma. Dały radę obróżki i ich zespolenia. Troszkę kółeczko przy rączce zmieniło kształt , ale to tam pikuś.

Posted

A ja mam pytanie, w których szelkach jest większy nacisk na klips, w norweskich czy w guardach? Mam bardzo silnego, zrywnego psa, klips przy obroży rogza 4cm wytrzymuje (no, ale on jest odciążony) i nie wiem czy brać norwegi na klamrę, czy na klips z plastiku.

Posted

Vectra napisał(a):
więc za made in żółte małe rączki , płaci się krocie, bo jest metka ROGZ.

Tylko wtrącę, że ROGZ jest z Republiki Południowej Afryki i tam jest robiony. Więc jeśli już to duże, czarne ręce ;)

Vectra napisał(a):
Dziś testowałam mój trójnik od Marty , trzy największe harpagany , wyrwały na tym wielki korzeń ... piłeczka to piłeczka , przeszkód nie ma. Dały radę obróżki i ich zespolenia. Troszkę kółeczko przy rączce zmieniło kształt , ale to tam pikuś.

Dzisiaj zmieniło kształt, jutro zmieni jeszcze o kawałek a pojutrze w najsłabszym miejscu puści :roll:

Posted (edited)

biorę się za nadrabianie zaległości ;)

[quote name='weszka']Karilka a może Ami Play? Jest w przystępnej cenie, porządnie zrobiony i jest wersja zaciskowa. Polecam serię P z 3cm bawełnianej taśmy.

kiedyś była limonka domowa, a dziś spacerowa

i róż wiecznie żywy tak przy okazji ;)

Ślicznie i, w tych rogzach z nitką <3 sama nie wiem w ktorym kolorze ładniej. Koniecznie kiedyś musze kupić dla Abi ten róż z odblaskową nitką :loveu:

[quote name='gops']tzn ludzie używają tych zatrzasków normalnie ale ja się zwyczajnie boję bo są innej jakości niż np rogza i nie ryzykuję ale mój pies jest wyjątkowy\

U mnie rodzice uznają tylko rogzy i tylko z blokada w zatrzasku, bo Abiczek jest cyrkowcem, ostatnio podobno jak tata był z Abi to obroża Lupine w kwadraty się sama rozpięła , nie wiem jak to możliwe... Prince chodził na niej wcześniej kilkanaście razy i nic nie nie rozpięło. A z innych firm to jakoś nie mam zaufaniu do zatrzasków dużo bardziej wolę półzaciski :)

[quote name='kingula']Daszeńka w Rogzach

I Tosia w Lupine, Tośka strasznie wstydzi się aparatu więc trudno jej zrobić jakiekolwiek zdjęcie :smile:

pięknie im :loveu::loveu:

[quote name='Maalwi']No to ja wrzucam naszą nową red dingo :razz:

Nie wiem, jak wy uchwycacie na fotkach swoje psy w obrożach, Bibi nie lubi w nich pozować :shake: Jedynie mam cos takiego:

iii to

I faktycznie, obróżka jest w sam raz jak jest najmocniej zacisnięta ;-)
Cudna :loveu: i bardzo jej pasuję

[quote name='sugarr']Dzisiaj popełnione

http://i129.photobucket.com/albums/p223/sugarr_photos/DSCF1548.jpg
Przecudowna jest ta obroża!!!!!!!!!!

[quote name='Ewa&Duffel']Ceny sa raczej takie same, jeśli już są jakieś różnice, to minimalne. Półzaciski sa chyba trochę droższe od zatrzasków.

Kupiłam dziś Dufflowi flexi, w zwykłym zoologicznym, za 50 zł ! Byłam w szoku gdy sprzedawczyni podała cenę

a który rodzaj flexi kupiłaś?

Edited by Marchewkowy
Posted

Marchewkowy napisał(a):

a który rodzaj flexi kupiłaś?

Najzwyklejszą, Classic 3, linkę 5 metrów. Fajna jest, bo leciutka i wygodna, a przy tym dość mała. Była tylko czerwona, ale kolor ładny i akurat nam kolorystycznie do Juliusów pasuje. A smycz nam się w góry przyda szczególnie ;)

Posted

Czy wie ktoś może gdzie można TANIO kupić Rogza limonkowego z nitką?
Albo orientujecie się po ile chodzą na wystawach?
Albo ktoś widział w zoologu u siebie?

Dzisiaj odbieram moją Flexi z poczty i czekam na przesyłkę od Furkidz :)

Posted

konikowa napisał(a):
Czy wie ktoś może gdzie można TANIO kupić Rogza limonkowego z nitką?
Albo orientujecie się po ile chodzą na wystawach?
Albo ktoś widział w zoologu u siebie?

Dzisiaj odbieram moją Flexi z poczty i czekam na przesyłkę od Furkidz :)

na wystawach są takie same ceny jak w sklepach, ale zawsze można się potargować :)

edit:
co ja znowu ?! :P
Ostatnio kupiłam 5 obróż, ale to już do wystawy się powstrzymuję.
Mam ochotę na różowego rogza z nitką, albo miękkie i lekkie. Smycz skórzaną tą zaplataną. Ahh, mam nadzieję, ze wszystko na wystawie dostanę, całe szczęscie, że to dopiero w czerwcu.

Marchewkowy - ja na początku nie byłam przekonana do tej szaro złotej, myślałam, że nie będzie do MEgi pasowała, a teraz bardziej mi się podoba :D

Posted

Lucky. napisał(a):
na wystawach są takie same ceny jak w sklepach, ale zawsze można się potargować :)

Czyli w sumie bardziej się opłaca, bo odpada jeszcze koszt przesyłki :)
Mam w takim razie nadzieję, że w Opolu będą Rogzy.

Posted

Lucky. napisał(a):

co ja znowu ?! :P
Ostatnio kupiłam 5 obróż, ale to już do wystawy się powstrzymuję.
Mam ochotę na różowego rogza z nitką, albo miękkie i lekkie. Smycz skórzaną tą zaplataną. Ahh, mam nadzieję, ze wszystko na wystawie dostanę, całe szczęscie, że to dopiero w czerwcu.

Ja mam ochotę na jakieś RD, ale dałam sobie sama szlaban na czas bliżej nieokreślony.
Widzimy się na wystawie? :razz: