Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

A do nas doszły DS i teraz czekam na Furkidz. Mają dojść jakoś na początku przyszłego weekendu :) edit; tfu, tygodnia :)
Tylko te przyjdą i robię sobie urlop konkretnie :D Na razie koniec z obróżkami.
Chociaż w sumie jak je tak wszystkie zebrałam to wcale nie mam ich dużo..

Edited by omry
Posted

omry napisał(a):
A do nas doszły DS i teraz czekam na Furkidz. Mają dojść jakoś na początku przyszłego weekendu :)
Tylko te przyjdą i robię sobie urlop konkretnie :D Na razie koniec z obróżkami.
Chociaż w sumie jak je tak wszystkie zebrałam to wcale nie mam ich dużo..

ja wczoraj posprzatalam ten balagan, ktory mialam w przedpokoju i wszystko ladnie ulozylam. uwazam, ze tez mam tego malo.

ale potem przyszedl tz, chcial wyprowadzic tylko jednego psa i nie wiedzial, w co go ubrac. powiedzial, ze chyba mam nierowno, bo moich ciuchow nie ma gdzie trzymac i juz niedlugo nie bedzie gdzie trzymac rowniez tego psiego badziewia:))))

oczywiscie nie przejelam sie tym:)))

Posted

Mój M. wczoraj przyniósł skądś taką małą szafkę na rzeczy dla Iwana :D
Szczególnie ta obroża DS 5 cm zajmuje trochę miejsca tym bardziej, że się nie zgina :D Jeszcze takiej nie mieliśmy ale bardzo mi się podoba.

Posted

barberry napisał(a):
Ja chciałam wiedzieć, jaaaa! (zdecydowanie nie mam akity ;)) Świetnie wygląda :D Szkoda, ze w PL taki problem z ich zakupem :/ Sama je chciałam ale na Pełnej Misce nie ma (i nie będzie) rozmiaru...

Chciałabym takie http://www.pelna-miska.pl/userdata/gfx/78fbc84622b58c5a58a2bc06137d6872.jpg XXS...

Na angielskim ebayu są i to nawet tańsze jak w PL, z przesyłką pewnie by tak samo wyszło, może zagadaj do kogoś z Anglii ;)
http://www.ebay.co.uk/itm/EzyDog-New-Style-Quick-Fit-Harness-All-Colours-Sizes-/330575222693?pt=UK_Pet_Supplies_Dogs&var=&hash=item7dbcbd32da nie całe 14funtów, nie wiem jak stoi waluta i jaka cena na PM była ;) bo nasz rozmiar był tańszy w Anglii o jakieś 20zł... ale my mieliśmy dość przygód z tymi szelkami, ale wyszło na całe szczęście ok ;) i są..

Posted

Dziewczyny gdzie kupie tanio Rogza lub coś innego, ładnego zaciskowego, dla psiaka, który ma 41cm w karku? To biały pies, bezdomny (PWP) i potrzebuje coś wygodnego, możliwie nie wycierającego sierści i w przystępnej cenie. Chyba ROGZ rozm L byłby dla niego dobry, jednak ceny nowych ..przytłaczają fundusze tego psiaka.
Zerwał mi już 2 obrożę chyba firmy DINO (zakup z zoologicznego) a trzecia jest dla niego przymała (zapina się na ostatnią dziurke) i ze sztywnej taśmy..
Pomooocy.

Posted

Karilka a może Ami Play? Jest w przystępnej cenie, porządnie zrobiony i jest wersja zaciskowa. Polecam serię P z 3cm bawełnianej taśmy.

kiedyś była limonka domowa, a dziś spacerowa

i róż wiecznie żywy tak przy okazji ;)

Posted (edited)

Ami Play? Hmm.. Mam znajomą dystrybutorkę.. Te plastiki nie pójdą? Ona mi zaproponowała obroże w niższej cenie ale ma tylko na zatrzaski..
To taki ufoludek:

Wieść gminna chodzi, że "stał obok Blabladora"
Kupiłam mu piękny jaskrawo fioletowy komplet z miękkiej taśmy - niestety komplet okazał sie zupałnie do kitu. Ma smycz z miękkiej taśmy, czarną jednak ja lubuję się w "oczojebnych" kolorkach. Te pastele coś mnie przytłaczają i tak przejrzałam te Ami Playe a tam same takie pastelowe.
Może ja się nie odzywam już.. i wybierzcie Śnieżkowi jakiegoś jadnego Ami Playa? ;)

Edited by Karilka
Posted

Karilka napisał(a):
Ami Play? Hmm.. Mam znajomą dystrybutorkę.. Te plastiki nie pójdą? Ona mi zaproponowała obroże w niższej cenie ale ma tylko na zatrzaski..

Wieść gminna chodzi, że "stał obok Blabladora"
Kupiłam mu piękny jaskrawo fioletowy komplet z miękkiej taśmy - niestety komplet okazał sie zupałnie do kitu. Ma smycz z miękkiej taśmy, czarną jednak ja lubuję się w "oczojebnych" kolorkach. Te pastele coś mnie przytłaczają i tak przejrzałam te Ami Playe a tam same takie pastelowe.
Może ja się nie odzywam już.. i wybierzcie Śnieżkowi jakiegoś jadnego Ami Playa? ;)

Jeśli ma być zacisk to klamry nie będzie. Ale nawet gdyby to klamry w tej serii P są solidne dlatego polecam serię P dla większych psów z 3 cm bawełnianej taśmy. Możesz sobie tutaj przejrzeć - gładkie http://www.eko-pies.pl/pl/p/Obroza-3P-zaciskowa-z-regulacja-/297, z taśmą http://www.eko-pies.pl/pl/p/Obroza-3PX-zaciskowa-regulowana/308 i odblaskowa taśma http://www.eko-pies.pl/pl/p/Obroza-3PO-zaciskowa-z-regulacja/302 Może coś spasuje ;) ?

Posted

On waży tak 20kg ale mimo wszystko o te zatrzaski bardzo się boje.
Weszko - bardzo dziękuję. Pomyślimy jeszcze. Podoba mi się kolor czekoladowy.
W takim razie kupię mu Ami Play i zobaczymy - przetestujemy.

Posted

O zatrzaski w 3cm AmiPlayu nie masz się co martwić, są wielkie i megawytrzymałe ;) Kolory są pastelowe ale dosyć intensywne, a do takiego białego stworka wszystko pasuje :loveu:

Posted

Dobra. W poniedziałek kupimy niebieski zatrzask bawełniany 3cm i zdam relacje jak sobie radzi :).
Nie orientuje się w szmacianych akcesoriach. Znam tylko ROGZ (miałam L i XXL) ale w wypadku tymczasowiczów nie opłaca się kupować obroży skórzanej, takiej jakiej bym chciała qa te tanie skóry farują sierść i przemiękają podczas pływania i.. jeszcze gorzej farbują. Łańcuchy (tanie) to samo - niszczą sierść.

Dziękuję za porady - tuptamy w poniedziałek po Ami Play ;)

Posted

Karilka napisał(a):
On waży tak 20kg ale mimo wszystko o te zatrzaski bardzo się boje.
Weszko - bardzo dziękuję. Pomyślimy jeszcze. Podoba mi się kolor czekoladowy.
W takim razie kupię mu Ami Play i zobaczymy - przetestujemy.

Miałam 3 cm granatowego Ami Playa z taśmy parcianej ze dwa lata temu. O zatrzask bym się nie bała, jest solidny, poza tym jest odbarczony, coś jak w XL-kach rogza. Jednak obroża luzowała mi się, po prostu nie trzymał ten mechanizm do regulacji. Musiałam zszyć, w końcu oddałam. Może ktoś ma teraz taką parcianą obrożę i może zaopiniować?
http://www.animals.amiplay.pl/prod/2_obroze/65_seria_P/154_obroza_p_49_85/
Strasznie fajna jest ta taśma parciana, mam teraz taką smycz.

Posted

Ja mam dla swojej obrożę 3cm z AmiPlaya podkład+ozdobna taśma na tym - ta seria PX. Zatrzask jest mocny, przekładany przez kółko, nic się nie luzowało. Obroża była ustawiona na najniższej regulacji i się nie rozjeżdżała. Jedyne co mnie boli (bo nie mam za dużego psa) to to, że kółeczko na smycz jest naprawdę ogromne. Ogółem AmiPlay w ostatnim czasie bardzo poprawił jakość, dużo ludzi ich sobie chwali ;)

Posted

To dobrze, mam chęć na khaki dla Bono i może na czekoladową. Teraz żałuję, że wtedy nie reklamowałam granatowej - w końcu Ami Play daje gwarancję 3 lata, a luzowanie się obroży to jednak wada.

Posted

a_niusia napisał(a):
o nie:))) wlasnie przeczytalam na fejsbuku, ze corse juz ma zatrzaski 3 cm.

Pisałam . :)

jeju, nie umiem się już doczekać aż mi paczka przyjdzie.. :P :D

Posted

Czy zamawiał ktos z Was obrożę ze sklepu Red Dingo?
I moze podpowiedzieć jak u nich długo czeka się na przesyłkę?
Zamówiłam tam dwie obróżki dla swoich psiaków tydzień temu, na razie cisza.A ja doczekać sie nie mogę.:p