Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dog193 napisał(a):
A jak dla mnie to już lekka przesada, kupować dla yorka smycz do 35kg, no ale może to ja jestem dziwna...

oczwywiście że przesada! ale flexi city są w 1 rozmiarze tylko :) a na takiej im zależało i to nie ma nic wspólnego z tym że pies zerwie, bo myślę że nawet do 8kg by jej starczyło .

Posted

gops napisał(a):
oczwywiście że przesada! ale flexi city są w 1 rozmiarze tylko :) a na takiej im zależało i to nie ma nic wspólnego z tym że pies zerwie, bo myślę że nawet do 8kg by jej starczyło .

I naprawdę wygląda to okej? :)
Ja kiedyś zapięłam Torice (5kg) Flexi do 50 Iwana i wyglądało trochę śmiesznie :)

Posted

omry napisał(a):
I naprawdę wygląda to okej? :)
Ja kiedyś zapięłam Torice (5kg) Flexi do 50 Iwana i wyglądało trochę śmiesznie :)

tak ,sama byłam zdziwiona bo york z tych mniejszych .
z tym że flexi city ma tylko 2m i cała obudowa jest mniejsza niż normalnie możliwe że karabińczyk też jest mniejszy ale według mnie właśnie taki jak w rogzie M .
nie widać by był za duży , jest ok .

Posted

[quote name='paulaa.']http://allegro.pl/smycz-przepinana-dino-25mm-240cm-i2173588743.html
myślicie, że ta smycz będzie za masywna na spaniela ? Kupiłam, bo zakochałam się w kolorze. Ale teraz widze dopiero, że to jednak 2,5cm. Ma ktoś taką smycz z Dino ? Bardzo masywny jest karabińczyk ?

u mnie w zoologu była taka smycz, chciałam ją kupić ale właśnie wielkość karabińczyka mnie powstrzymała :(

Posted

xxxkaluniaxxx napisał(a):
u mnie w zoologu była taka smycz, chciałam ją kupić ale właśnie wielkość karabińczyka mnie powstrzymała :(

ja nawet dla Mayki tego dużego karabińczyka nie daje do smyczy tylko rozm. mniejszy :)

Posted

Marta_Ares napisał(a):
taśma pewnie nie byłaby zła, ale karabińczyk wydaje mi się zdecydowanie za masywny

gops napisał(a):
karabińczyk ma największy więc raczej Ci się nie spodoba :)

xxxkaluniaxxx napisał(a):

Kurcze, no to kiepsko. Nie pomyślałam.. :shake: Widze, że zaraz jak dojdzie będe musiała ją sprzedać, skoro karabinek aż tak masywny, bo pewnie kiepsko będzie to wyglądać i nie będzie specjalnie wygodne.. :roll:

Posted

paulaa. napisał(a):
nie będzie specjalnie wygodne.. :roll:

Ja dla Nuki (aktualnie niecałe 24 kg) miałam smycz linową z takim karabińczykiem, ale jak zapinałam tą smycz do obroży to było mi niewygodnie, wygodniej było przy szelkach, ja osobiście wolę te rozmiar mniejsze karabińczyki, dla as są w sam raz :-)

Posted

Znana mi silnie ciągnąca suka 9 kilo popyla na rogzie S, smyczy nic się nie dzieje, tylko IMO to głupota, bo po prostu taki centymetrowy sznureczek przy szarpaniu się boleśnie wbija w dłoń.