fankafanty Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='anetta']Ja chyba bym ją widziała w 74. To się nazywa praktyczna obroża :-D:evil_lol: Anetta, a skąd takie praktyczne cudeńka? :razz: :evil_lol: Quote
omry Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='Corse']A ja bym ją widziała w którejś z Elegance - myślę, że fajnie by się komponowała z kolorem sierści ;). Jako, że już jakiś czas nie pokazywałam nowości, to chciałam się podzielić wesołą propozycją na wiosnę czyli Let's go Piggy! :lol: Ja jestem w nich zakochana :loveu: Aaaaaaaa, szoka mam! :biggrina: Ale kasy za to już nie.. Quote
Ewa&Duffel Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Zgodny grupowy zachwyt nad świnkami :lol: Dobrze, że czekałam, to od razu w przyszły poniedziałek będę mogła je zamówić;) Quote
Molowe Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 http://img856.imageshack.us/img856/2167/letsgopiggy2.jpg jakie te świnki są słodkie <33 cudne :loveu: pasowałyby do charakteru Moll :evil_lol: Quote
Figafiga Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 (edited) [CENTER]................................................... [/CENTER] Edited March 4, 2012 by Figafiga Quote
WeronikaM Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 http://img856.imageshack.us/img856/2167/letsgopiggy2.jpg musze ją mieć!!! :loveu: :loveu: Quote
Smile of Red Witch Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 [quote name='kingula']A ja z pytaniem- kojarzy ktoś obróżki Rogzz hmm powlekane z zewnątrz taką jakby gumą jak Dublin Dogi? Widziałam na jakimś bazarku, nie wiem jednak jak się nazywają i jak ich szukać. edit: oooo tego typu Ja mam taką obroze, tylko mam niebieska i jestem z niej bardzo zadowolona ;) Quote
Smile of Red Witch Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 [quote name='Corse']A Padłam ;) Corse jaką najszerszą możesz zrobić ?? oraz czy możesz ją zrobić w wersji zatrzaskowej?? Quote
a_niusia Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 piekne te swinie. tez mnie ciekawi, czy w rozmiarze 2,5 cm byloby je widac. pewnie lepiej na 3 cm, ale nie ma takiego zatrzasku... a ja juz nie chce polzaciskow odkad moj pies zrobil sie prawdziwa dama. Quote
a_niusia Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Smile of Red Witch napisał(a):Padłam ;) Corse jaką najszerszą możesz zrobić ?? oraz czy możesz ją zrobić w wersji zatrzaskowej?? wy to spoko mozecie sobie kupic 4 cm i bedziecie miec swinie na pastwisku pelen wypas. szczegolnie, ze te obroze sa miekkie i mile. to jest chyba pierwsza obroza, ktora bym kupila w 4 cm, gdybym miala odpowiedniego psa. ale moje oba by wygladaly raczej jak debile w 4 cm, a tez chce zatrzask!!!! Quote
Corse Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Szybko odpowiadam ;) Nie wiem jak będzie wyglądać na taśmie 2,5cm - sprawdzę wieczorkiem i dam znać - ew. pokażę zdjęcia ;) Zatrzaski mam tylko do 2 i 2,5cm - niestety zatrzaski do szerszych taśm, które znalazłam są wielkie i brzydkie....naprawdę nie będą fajnie wyglądać :( Najszerzej robię 4cm - w wersji półzacisku lub martingale. Quote
a_niusia Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 http://www.pelna-miska.pl/pl/p/Rogz-smycz-HLM-06-A-Black/865 http://www.pelna-miska.pl/pl/p/Rogz-smycz-HLM-25-A-Black/1948 ktos mial i uzywal obu tych produktow albo chociaz jednego z nich?:) i czy sa tak samo wygodne jak zwykle rogzy z tasiemka? wczoraj bylam bardzo dlugo z moja starsza suka w miejscach, gdzie pieski musza byc na smyczy i mimo ze moj pies w ogole nie ciagnal, mam cale poobdzierane rece od zwyklej smyczy tasmowej-nie mialam rogza, bo akurat pies byl na jednej ze swoich obrozy, do ktorej nie mamy kompletu. szukam teraz bardzo wygodnej smyczy uniwersalnej, ktora pasowalaby do wszystkich obrozy. i jednak co rogz to rogz... Quote
NightQueen Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Corse jest jakaś zniżka dla dogomaniaków? :diabloti: przegrałam z samą sobą i zamawiam obrożę :evil_lol: Quote
Iza. Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 [quote name='a_niusia']http://www.pelna-miska.pl/pl/p/Rogz-smycz-HLM-06-A-Black/865 http://www.pelna-miska.pl/pl/p/Rogz-smycz-HLM-25-A-Black/1948 ktos mial i uzywal obu tych produktow albo chociaz jednego z nich?:) i czy sa tak samo wygodne jak zwykle rogzy z tasiemka? wczoraj bylam bardzo dlugo z moja starsza suka w miejscach, gdzie pieski musza byc na smyczy i mimo ze moj pies w ogole nie ciagnal, mam cale poobdzierane rece od zwyklej smyczy tasmowej-nie mialam rogza, bo akurat pies byl na jednej ze swoich obrozy, do ktorej nie mamy kompletu. szukam teraz bardzo wygodnej smyczy uniwersalnej, ktora pasowalaby do wszystkich obrozy. i jednak co rogz to rogz... mam tą z miękkich i lekkich super leży w ręce, mięciutka i przyjemna dla ręki :) Quote
Iza. Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 a_niusia napisał(a):ooo a masz porownanie z tymi standardowymi? Tak, mam też planet rogza, no i lekki i miękki zdecydowanie przyjemniejszy jest w dotyku. choć obie smyczki uwielbiam, planet rogz to mój ulubiony komplet ;) Quote
zaba14 Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Mam nieprzepinane obie smycze z serii nitki i z serii miekkie i lekkie ale 2,5cm obie, miekkie i lekkie mam już dość długo kupiłam nową smycz z nitką bo tamta mi strasznie wyblakła :( ale zdecydowanie lepiej leży w ręce niż ta z serii nitki, nitka jest dość sztywna, albo po prostu ja się przyzwyczaiłam do tej drugiej serii ;) jeśli miałabym kupować jeszcze raz brałabym serie miekkie i i lekkie :) Quote
iskra_wroc Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 [quote name='fankafanty']Anetta, a skąd takie praktyczne cudeńka? :razz: :evil_lol: http://www.kurgostore.com/categories/Leashes-and-Collars/ W Polsce zdaje się, ze tego nie ma. Choć, osobiście bardzo żałuję... Quote
a_niusia Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 tez go mialam jako pierwsza smycz i obroze mojego starszego psa. niestety zgubilismy smycz i bylam w rozpaczy, bo wtedy nigdzie takiej nie bylo i musialam kupic caly nowy komplet. myslisz, ze miekkie i lekkie sprawdzi sie tez przy wyekszym psie? bo ty zdaje sie nie masz za duzego. mi strasznie zalezy na wygodzie, bo mam w sumie teraz duzo smyczy, a i tak kurcze najbardziej lubie rogzy. i o ile na spacer, gdzie dziewczyny biegaja luzem, moge nawet na postronku prowadzic, to tak jak wczoraj...masakra. a gdybym miala ze soba moja mlodsza suke, ktora ma pol roku, 22 kg i trociny w glowie, to chyba bym wrocila z pecherzami na rekach. Quote
zaba14 Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 a_niusia taśma jest miekka i super w dotyku ale nie sądzę aby była przez to słabsza :) ja mam 25mm bo nie lubię cieńszych smyczy, a myślę że moja sukę mogłabym prowadzić śmiało na 20mm :) tutaj zdjęcie w nowej obroży i smyczy do kompletu (biorę czarną żeby do wszystkiego pasowała) wolałabym mniejszy karabinek ale to jednak smycz przeznaczona do dużo większych psów, jednak nie wydaje mi się aby suce to przeszkadzało :) przepinanych nie używam, nie lubię, mam rogza red sport przepinanego jest za ciężki dla mnie :/ ale to też wersja 25mm może 20mm byłaby lepsza, ale mnie przeszkadzają te kółka, dla mnie to zbędne żelastwo :) Myślę że jesli kupisz rogza miekkie i lekkie będziesz zadowolona, pies jej nie zerwie, spokojnie, ale jeśli weźmiesz wersje z nitką także będziesz zadowolona bo nie będziesz miała porównania w taśmie :)) miekkie i lekkie zawsze zwijałam i mogłam całą smycz zmieścić w ręce bo tak fajnie się gniecie :) ale tak jak pisałam taśma jest mocna :) Quote
Iza. Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Ja swoją sukę ponad 40 kg prowadziłam na smyczy eSce, no i dała radę :lol: Quote
a_niusia Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 [quote name='zaba14']a_niusia taśma jest miekka i super w dotyku ale nie sądzę aby była przez to słabsza :) ja mam 25mm bo nie lubię cieńszych smyczy, a myślę że moja sukę mogłabym prowadzić śmiało na 20mm :) tutaj zdjęcie w nowej obroży i smyczy do kompletu (biorę czarną żeby do wszystkiego pasowała) wolałabym mniejszy karabinek ale to jednak smycz przeznaczona do dużo większych psów, jednak nie wydaje mi się aby suce to przeszkadzało :) przepinanych nie używam, nie lubię, mam rogza red sport przepinanego jest za ciężki dla mnie :/ ale to też wersja 25mm może 20mm byłaby lepsza, ale mnie przeszkadzają te kółka, dla mnie to zbędne żelastwo :) Myślę że jesli kupisz rogza miekkie i lekkie będziesz zadowolona, pies jej nie zerwie, spokojnie, ale jeśli weźmiesz wersje z nitką także będziesz zadowolona bo nie będziesz miała porównania w taśmie :)) miekkie i lekkie zawsze zwijałam i mogłam całą smycz zmieścić w ręce bo tak fajnie się gniecie :) ale tak jak pisałam taśma jest mocna :) to jest ta z odblaskowa nitka na zdjeciu? to nie wazne az tak bardzo czy przepinana czy nie-ja np duzo bardziej lubie przepinane i chce przepinana, ale glownie chodzi mi o wygode dla mnie-zeby tasma nie obcierala mi reki w razie, gdybym miala zabrac gnoja na taki dluzszy smyczowy spacerek na tej smyczy, na ktorej mialam duza, to bym wrocila bez skory-a ona tez sie jakos nie rzuca, po prostu szczeniak. zastanawiam sie tez, co fajniej wyglada-jesli to ma jakies znaczenie przy czarnej smyczy heehe. ta twoja na zdjeciu spoko wyglada-nie jak zwykla czarna tasma. Quote
Recommended Posts