Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ła Talucha , myślałam ze ta żółta od Corse to 3 cm.

Właśnie chciałam wziąć ją, albo tą buraczaną dla Lenki 3cm, ale teraz zastanawiam się, może 2,5, wygląda nawet fajnie,

Posted

[quote name='Talucha']
Dziękuję za opinię :)
Zastanawiam się między półzaciskiem Purple Rain a Blue Lagoon ;)
Tylko nie wiem czy brac 2,5cm czy 3cm? Nasza Sunflower ma 2,5...[/QUOTE]

W 3 cm będzie wyglądał dobrze. Zamów teraz 3 cm, to będziesz miała porównanie :)

Posted

[quote name='aganela']Jaki typ szelek,jakiej firmy dla suni bardzo płochliwej,bojącej się ludzi(socjalizuję ją)zależy mi na tym,aby nie wyszła z nich, były na tyle bezpieczne by zatrzask nie puścił,albo były regulowane na klamerkę,z dość szeroką regulacją bo suka jest wychudzona i napewno jeszcze przytyje i nabierze mięśni jest chuda w typie onka/husky, chcę aby były porządne-prawie ''na lata'' i cenowo w porządku(max 100zł)
zdj.suki: w szacie zimowej: Czekam na rady :)

w szacie letnie(w schronisku):

przypominam się.

Posted

aganela bardzo mocno dopasowane szelki typu guard powinny być najlepsze.
najlepiej na zamówienie by mieć pewność co do rozmiaru . np Dog Style czy Aktiv Dog .

Posted

Dzięki wszystkim za opinie :) W takim razie biorę 3cm i jednak zdecydowałam się na Purple Rain. Może Blue Lagoon wezmę następnym razem, chyba że zakocham się w jakiejś nowości :D:D:D

Posted

Matko a tu znów kłótnie o szerokość obroży.
Podobno o gustach sie nie dyskutuje. Można prowadzić spaniela w 4cm a można doga niemieckiego w 2cm i dopóki nie ogranicza to ruchów psa nikt nie może mieć do tego pretensji.
Mnie osobiście obroże szerokie się podobają bardzo więc takie też ma mój pies. Wąskie też są ładne ale już nie tak wygodne - DLA NAS.

Raszpla dostała 2 nowe obroże.

Niebieską krzywo zszyłam nad czym ubolewam a w czerwonej nie wyszedł jakoś super zacisk.
No ale trening... ;) obroże to tasma satynowa, na czerwonej jest jeszcze koronka, która - o dziwo - ładnie się trzyma i nie szarpie.

Posted

[quote name='Onomato-Peja']Matko a tu znów kłótnie o szerokość obroży.
Podobno o gustach sie nie dyskutuje. Można prowadzić spaniela w 4cm a można doga niemieckiego w 2cm i dopóki nie ogranicza to ruchów psa nikt nie może mieć do tego pretensji.
Mnie osobiście obroże szerokie się podobają bardzo więc takie też ma mój pies. Wąskie też są ładne ale już nie tak wygodne - DLA NAS.

Raszpla dostała 2 nowe obroże.

Niebieską krzywo zszyłam nad czym ubolewam a w czerwonej nie wyszedł jakoś super zacisk.
No ale trening... ;) obroże to tasma satynowa, na czerwonej jest jeszcze koronka, która - o dziwo - ładnie się trzyma i nie szarpie.

Super, podobają mi się :)
Mnie też ostatnio coś korci, żeby spróbować swoich sił i zrobić psom jakąś obróżkę własnoręcznie :)

Posted

Zrobiłam Nesce martingale...

Z wyglądu jestem bardzo zadowolona, zawsze chciałam mieć dla niej coś fioletowego :D Niedługo biorę się za zieloną :)
Co do wytrzymałości, to jeszcze na dłuższym spacerze nie była..

PS> Sorry za jakość zdjęcia, ale robiłam bez lampy, żeby dobrze ozwierciedlało kolor...

Posted

[quote name='aganela']przypominam się.[/QUOTE]
myślę, że manmaty guardy. tam wyregulujesz tylną obręcz, a firma jest porządna i robi akcesoria dla zaprzęgowców, więc takie szelki Ci się nie rozpadną jak psica mocniej pociągnie.

Posted

A miał ktoś dwójniki z łańcuszka ?

jeszcze zapytam tu , ciekawe czy mnie przeczyta.
Marta_ares ... zrobisz mi trójniki ?

Nienawidzę chodzić z psami na smyczach :evilbat: szczególnie jak mam ich z 6 na raz.

Posted

[quote name='Vectra']A miał ktoś dwójniki z łańcuszka ?

jeszcze zapytam tu , ciekawe czy mnie przeczyta.
Marta_ares ... zrobisz mi trójniki ?
[/QUOTE]
Marta robi trójniki ;)

Posted

Szukam jakiejs ladnej czerwonej obrozy dla Sherry, bo teraz zostala jej tylko jamniczkowa i fioletowy rogz a jeszcze cos czerwonego przydaloby sie na zimowe spacery w czerwonej kurtce :evil_lol:

Nigdy nie mialam red dingo to bym mogla jej kupic, ale czy ta kostka nie bedzie za duza?

I ktory pasuje najlepiej?

Szkoda ze czerwona hurtty nie jest tylko czerwona :mad:

Jesli znacie inne czerwone ktore by do niej pasowaly to piszcie :)

Posted

[quote name='Chantell']A jaka regulacje maja szelki rogza 16mm?
I czy znajdę turkusowe gdzies...?[/QUOTE]

A to różnie - moje mają do 52 lub 53cm, ale są i takie co mają do 50.

Posted

[quote name='Justa']A to różnie - moje mają do 52 lub 53cm, ale są i takie co mają do 50.[/QUOTE]

Chodziło mi bardziej o min rozmiar.
W kazdym razie dorwalam turkusy szelki +smycz eMki:loveu:

Posted

Na pewno mają coś ok 30 cm w klacie na min. One malutkie są jak się je zmniejszy na maxa.

Zauważyłam ostatnio różnicę zatrzasków w rogzie M z nitką a z ozdobną naszywką. Wiecie może czym to jest spowodowane ? Starsza wersja ?

Posted (edited)

A ja z pytaniem- kojarzy ktoś obróżki Rogzz hmm powlekane z zewnątrz taką jakby gumą jak Dublin Dogi? Widziałam na jakimś bazarku, nie wiem jednak jak się nazywają i jak ich szukać.
edit: oooo tego typu

Edited by kingula