Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to załóż sobie na szyje sznurówkę , a potem szeroki pasek , podciągnij się lekko do tyłu i wróć opowiedzieć jak było.

Na temat wiedzy hodowców , to też twoje domniemania i teorię , więc nie będę o tym z tobą dyskutować gdyż partner do tego typu dyskusji z ciebie żaden.
nie możesz oceniać wiedzy innych , skoro sama takiej nie posiadasz ...
a wstrętne to jest takie mądrzenie się , jakie tu uskuteczniasz.

Posted

[quote name='gops']niestety tylko z kmórki , aparat sie łąduje , ale teraz na prawdę można polecić tą firme.

Mam taką samą, po tygodniu pekł zatrzask. To było jak uczyliśmy Iwana chodzic na smyczy i jeszcze ciągnął. Wcale nie musiał sie starac, by puściła.

Posted

[quote name='Vectra']to załóż sobie na szyje sznurówkę , a potem szeroki pasek , podciągnij się lekko do tyłu i wróć opowiedzieć jak było.

Na temat wiedzy hodowców , to też twoje domniemania i teorię , więc nie będę o tym z tobą dyskutować gdyż partner do tego typu dyskusji z ciebie żaden.
nie możesz oceniać wiedzy innych , skoro sama takiej nie posiadasz ...
a wstrętne to jest takie mądrzenie się , jakie tu uskuteczniasz.[/QUOTE]

nie chce cie martwic, ale jesli ja sie madrze, ty robisz to na maksa i w dodatku srednio ci idzie, bo w przeciwienstwie do mnie pozwalasz sobie na chamskie wycieczki personalne i to w kierunku osob, ktore na tym forum nawet nie sa zalogowane.

jesli lubisz nosic sznurowki czy paski, to mozesz oczywiscie obwiazywac szyje, czym chcesz. ja dziekuje:)))

i tez sadze, ze sredni z ciebie vpartner do dyskusji, wiec zamiast sie zaperzac jeszcze bardziej, odpusc sobie:))

oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze moje poglady dla wiekszosci rozmnazaczy, ktorzy sa legalni, bo zarejstrowani, sa szokujace:)))

Posted

i to na jaki temat:)))

otoz na taki, ze uwazam, ze obroza dla ttb powinna byc wygodna i nie podobaja mi sie zbyt szerokie.

a tu wbija hodowca vectra na watek i mi po rodzinie jedzie:))))

ciezko sie zaperzyc, mozna sie rozesmiac.

Posted

Jaki typ szelek,jakiej firmy dla suni bardzo płochliwej,bojącej się ludzi(socjalizuję ją)zależy mi na tym,aby nie wyszła z nich, były na tyle bezpieczne by zatrzask nie puścił,albo były regulowane na klamerkę,z dość szeroką regulacją bo suka jest wychudzona i napewno jeszcze przytyje i nabierze mięśni jest chuda w typie onka/husky, chcę aby były porządne-prawie ''na lata'' i cenowo w porządku(max 100zł)
zdj.suki: w szacie zimowej: Czekam na rady :)

w szacie letnie(w schronisku):

Posted

[quote name='a_niusia']i to na jaki temat:)))

otoz na taki, ze uwazam, ze obroza dla ttb powinna byc wygodna i nie podobaja mi sie zbyt szerokie.

a tu wbija hodowca vectra na watek i mi po rodzinie jedzie:))))

ciezko sie zaperzyc, mozna sie rozesmiac.[/QUOTE]
jeśli idzie o hodowców , zachęcam byś przeczytała swoje wywody na ten temat ...
może przyjmij zasadę , że zanim zatwierdzisz to co naklepiesz , przeczytaj ze trzy razy.
Bo sama się zaczynasz gubić w tym co piszesz.

Tobie się nic nie musi podobać , a o gustach się nie dyskutuje ..
Natomiast o względach bezpieczeństwa i owszem , szczególnie jeśli idzie o szerokość obroży i jej jakość. Bo jak ci wspominałam , nie bez powodu , akurat takie obroże preferuje się dla "absów" ;)

Posted

wracając do Ami Playa
osobiście lubię te obroże, nie wiem jakie były kiedyś ale teraz ich jakość jest bardzo dobra w przystępnej cenie. Nie mechacą się tak jak rogzy, są wytrzymałe, klipsy (przy tych psach które znam) nigdy nie rozregulowały się, nie pękały. Pies mojej ostatniej wspólokatorki był mocno ciągnącym psem i AP po kilumiesięcznym czasie użytkowania wyglądał jak nowy.

Jedna z suczek w AP

Posted

no niestety z punktu widzenia nabywcy szczeniaka tak to wyglada. polskie hodowle to czesto zarejstrowane rozmnazalnie. co roku miot, po kosztach. suka znika z ringow tuz po pierwszych szczeniakach, zycie sie konczy, trzeba rodzic. reproduktorow czesto dobiera sie byle taniej i blizejj, po kilka razy kryje sie tym samym psem te sama suke mimo ze nie wychodzi z tego nic wybitnego. psy nie sa badane, a nawet jak sa to do mniej zadowalajacych nikt sie nie przyznaje. szerzy sie gluchota i inne genetyczne choroby, bo po prostu nie sa eliminowane z populacji.
ciezko jest znalezc hodowle, ktora spelnilaby kryteria, jesli ktos chociaz troche orientuje sie w temacie.
dlatego moj drugi pies pochodzi z tak daleka.

a twoim zdaniem jest fajnie i rozowo? to oczywiscie temat na inny watek/

jesli chodzi o szerokosc obrozy: pisalam o tym wielokrotnie. jestem za jak najbardziej ergonomicznymi i dopasowanymi do psa i wlasciciela rozwiazaniami.

Posted

http://allegro.pl/husosky-life-guard...162627842.html
Ktoś już może miał coś takiego ?

ciekawa opcja , ciekawam również ... bo może nie będę spadywywać :diabloti:

a_niusia , nie obrażaj ludzi o których nie masz pojęcia i nie wypowiadaj się w tematach , w których nie siedzisz .... plotkami się nie sugeruj. Upychanie ludzi do jednego wora jest brakiem szacunku dla samej siebie.
Ty się tak orientujesz w temacie hodowli , jak moje psy w balecie :)
Pojeździj , poodwiedzaj , obejrzyj , wyciągniesz wtedy wnioski. Wiedza teoretyczna jest zgubna.
A po co z tobą rozmawiać na tematy wystaw , hodowli , rozmnażania , wystawiania , odsuwania suki z wystaw , jazdy do repa .... jak nie mają nawet TTB wiesz lepiej jakie obroże ma nosić ;)
I tobie nie podobają się szerokie , tak samo jest z ocenianiem hodowli. Nie byłaś , nie widziałaś , a ci się nie podoba.

Nie udało ci się zabłysnąć.

Posted

taaa...

nie bylam, nie widzialam.

za to ty wszedzie bylas i wszystko widzialas.

wcale nie jest tak, ze wpycham wszystkich do jednego worka, wprost przeciwnie. bardzo doceniam ludzi, ktorzy hoduja a nie rozmnazaja. ale nie ma ich zbyt wielu.

masz racje, nie ma co gadac, bo widze, ze bardzo personalnie odbierasz ten temat.

Posted

[quote name='a_niusia']

hoduja a nie rozmnazaja.

[/QUOTE]
hodowanie polega na rozmnażaniu właśnie , bez tego się nie da.
a zjawisko poczęcia się małych piesków , nazywa się rozmnażaniem.

Ja nigdzie nie napisałam że byłam i widziałam , to akurat nie twoja działka .. ale po twoich wpisach wiem , że jesteś ino mistrz klawiatury i jazgot zza monitora.

Posted

dajcie sobie już spokój z tymi hodowlami nie ten wątek a a_niusia musi mieć ostatnie zdanie ;)

Wchodzę popatrzeć na nowe obroże a tu 6 stron o hodowlach i psach typu bull.

Posted

[quote name='AnIeLa']dajcie sobie już spokój z tymi hodowlami nie ten wątek a a_niusia musi mieć ostatnie zdanie ;)

Wchodzę popatrzeć na nowe obroże a tu 6 stron o hodowlach i psach typu bull.[/QUOTE]
bo takich obroży jak chcę NIE MA , bo ubogo w naszym kraju w takie akcesoria.

Potrzebuje różowy skórzany komplet wystawowy , dla mojej leśnej produkcji ZIMA 2011

Posted

[quote name='Vectra']bo takich obroży jak chcę NIE MA , bo ubogo w naszym kraju w takie akcesoria.

Potrzebuje różowy skórzany komplet wystawowy , dla mojej leśnej produkcji ZIMA 2011[/QUOTE]
a na zamówienie próbowałaś? woza itp . pewnie tylko cena kosmiczna..

Posted

[quote name='AnIeLa']dajcie sobie już spokój z tymi hodowlami nie ten wątek a a_niusia musi mieć ostatnie zdanie ;)

Wchodzę popatrzeć na nowe obroże a tu 6 stron o hodowlach i psach typu bull.[/QUOTE]

no ja wlasnie marze dla mojego NIE ttb o gwiazdkach od corse, ale zeby mialy 3 cm.
naprawde to jest moje obrozowe marzenie.

jak w najblizszym czasie nie bedzie, to kupie 2,5 cm, bo przeciez nie kupie 4 cm:)))