gops Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='Migori']Tak myślałam że masz 25mm. Ja narzekam na tą moją 20mm a jakbym wzięła 25mm to już w ogóle. Mam labke, 32kg i chodzi w 20mm rogzie - o zgrozo! :eviltong::eviltong: No tak, ale ona nie ma tyle siły co 15kg sztaficzek :placz: .[/QUOTE] śmiem twierdzić że jest to możliwe ;) zależy też o jakiej sile mówimy . Quote
Migori Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='gops']śmiem twierdzić że jest to możliwe ;) zależy też o jakiej sile mówimy .[/QUOTE] Uścisku szczęk :lol::lol::lol: Każda z was ma trochę racji. Podnieta TTB ostatnimi czasy jest dość spora, szkoda bo popularność rasie szkodzi. Zgodzę się z tym że ruszył przemysł pt "akcesoria dla TTB" ale przecież jest i przemysł typowo yorkowy, nie ? Szamponiki, kokardki, bluzeczki, kurteczki i inne cuda. Quote
zaba14 Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Co do smyczy, kupiłam teraz serie z nitką oczywiście 25mm , wcześniej miałam serie miekkie i lekkie i była zdecydowanie lepsza bo miękksza, przyjemniejsza w dotyku :))) ale teraz się przyzwyczajam do tej twardszej :P Quote
gops Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='Migori']Uścisku szczęk :lol::lol::lol: Każda z was ma trochę racji. Podnieta TTB ostatnimi czasy jest dość spora, szkoda bo popularność rasie szkodzi. Zgodzę się z tym że ruszył przemysł pt "akcesoria dla TTB" ale przecież jest i przemysł typowo yorkowy, nie ? Szamponiki, kokardki, bluzeczki, kurteczki i inne cuda.[/QUOTE] w szczękach nie koniecznie :lol: ttb są modne od dawna i niestety widać to po zapełnionych schroniskach co robi moda. noo yorkowych sklepów jest więcej to na pewno , "sklepy specjalnie dla yorków" . ja kupuję kosteczki z maceda na których widnieję obrazek yorka i w sklepie za każdym razem słyszę "a te dla yorka?" oczywiście mówie że tak :lol: Quote
a_niusia Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='zaba14']Ktoś napisał że TTB może śmiało chodzić w 2cm jeśli potrafi chodzić luźno na smyczy, z tym się zgodzę, moja suka w różnych sytuacjach potrafi ostro szarpnąć i trzeba być świadomym że najlepiej ułożony pies może nagle coś zobaczyć, czym się zainteresować, może podbiec pies i zacząć się gryźć, taka obroża zwyczajnie może nie wytrzymać... jeśli już to zaufałabym pół zaciskowej niż obroży na zatrzask ;) a_niusia każdy ma prawo mieć swoje zdanie, Ty też ale sama napisałaś że obroże są niewygodne dla TTB, skąd o tym masz pojecie? Nasza 4cm obroża pitmana nie jest ciężka, przynajmniej ja tego nie czuje w ręce, mnie nie podobają się jej okucia na MOIM psie, są za wielkie ale na amstaffie wyglądałby rewelacyjnie, to nie kołnierz ortopedyczny bo pies umie ruszać szyją w każdą stronę ;) wiec nie wiem skąd Twoje spostrzeżenia że to niewygodne, ciężkie i w ogóle beznadziejne :))) Pokazane przesz Marte obroże skórzane z kolcami są boskie, nie wiedziałam że robią a wymiar :) może kiedyś się skuszę, bo w tym roku za wiele zakupów zrobiłam.. :D a na taką 3cm z zaokrąglonymi kolcami to bym się skusiła :))) aaa.. znajoma ma suke staffika która nosi skórzaną obrożę z ćwiekami 4cm jest ekstra bo przy zapięciu obroża jest zwężona przy czym okucia mniejsze :)[/QUOTE] nie napisalam, ze sa niewygodne dla ttb. odnioslam sie do wypowiedzi motylka o niewygodnej smyczy, na ktora to wypowiedz omry odpisala, ze to nic dziwnego, bo smycz jest ze sklepu dla ttb. :)) czytajmy swoje posty dokladnie skoro chcemy lapac sie za slowka. szczerze mowiac dla mnie grube obroze z cwiekami to straszna wiocha. w ogole cwieki to wiocha. dla kogos innego moja suka w obrozy w panienki z parasolkami moze wygladac jak wies tanczy i spiewa. i bynajmniej nie bede czula sie tym urazonadla mnie wyglada super slodko i to jest najwazniejsze. dla mnie smycz rogza przepinana rozmiar L to jest najwygodniejsza i najbardziej ergonomiczna smycz-jesli chodzi o prowadzenie psa i ogolnie najbardziej pasuje mi do reki. chce sobie kupic jakis uniwersalny kolor rogza np czarny czy granat, zeby mi do wszystkich obrozy pasowal. miekkie i lekkie wygodniejsze niz te z odblaskowa nitka?:) Quote
a_niusia Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='gops']w szczękach nie koniecznie :lol: ttb są modne od dawna i niestety widać to po zapełnionych schroniskach co robi moda. noo yorkowych sklepów jest więcej to na pewno , "sklepy specjalnie dla yorków" . ja kupuję kosteczki z maceda na których widnieję obrazek yorka i w sklepie za każdym razem słyszę "a te dla yorka?" oczywiście mówie że tak :lol:[/QUOTE] tez kupuje te kosteczk dla moich yorkowi, ale na szczescie zawsze w necie:))) Quote
iskra_wroc Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='gops']śmiem twierdzić że jest to możliwe ;) zależy też o jakiej sile mówimy .[/QUOTE] Jak najbardziej możliwe:) Spójrzmy na losowe zawody: Słowacja WP 1 miejsce - uciąg: 1300 kg, waga psa: 20,000 kg Staffik - Bull Hunter MARATHON MAN Białystok 2011 Następny - pittek niecałe 16 kg - uciąg 3200kg jesień zeszłego roku.. Dodam że to sunia ;) Dlatego śmieszne jest traktowanie akcesoriów dla TTB, bardzo specyficznych psów, tak jak fanaberii yorkowej. To ciut inna bajka. Jasne, że psy nie trenowane mają mniejsze możliwości, ale mimo wszystko - są to psy składające się z mięśni i odrobiny dobrego humoru ;) Quote
gops Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='iskra_wroc']Jak najbardziej możliwe:) Dlatego śmieszne jest traktowanie akcesoriów dla TTB, bardzo specyficznych psów, tak jak fanaberii yorkowej. To ciut inna bajka. Jasne, że psy nie trenowane mają mniejsze możliwości, ale mimo wszystko - są to psy składające się z mięśni i odrobiny dobrego humoru ;)[/QUOTE] brawo :lol: ja uwielbiam wszelakie kolce i ćwieki :loveu: Quote
a_niusia Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='iskra_wroc']Jak najbardziej możliwe:) Spójrzmy na losowe zawody: Słowacja WP 1 miejsce - uciąg: 1300 kg, waga psa: 20,000 kg Staffik - Bull Hunter MARATHON MAN Białystok 2011 Następny - pittek niecałe 16 kg - uciąg 3200kg jesień zeszłego roku.. Dodam że to sunia ;) Dlatego śmieszne jest traktowanie akcesoriów dla TTB, bardzo specyficznych psów, tak jak fanaberii yorkowej. To ciut inna bajka. Jasne, że psy nie trenowane mają mniejsze możliwości, ale mimo wszystko - są to psy składające się z mięśni i odrobiny dobrego humoru ;)[/QUOTE] no spoko, ale one nie ciagna niczego na obrozy rogza ani dogstyle lub tez innych popularnych marek. no chyba ze traktujemy przewodnika jako cos, co ciagnie sie za psem:)) Quote
gops Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='a_niusia'] no chyba ze traktujemy przewodnika jako cos, co ciagnie sie za psem:))[/QUOTE] chodzi o nagłe szarpnięcie załóżmy za kotem , myślę że taki rogz mógłby trzasnąć przy tak silnym psie. Quote
iskra_wroc Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 (edited) [quote name='a_niusia']no spoko, ale one nie ciagna niczego na obrozy rogza ani dogstyle lub tez innych popularnych marek. no chyba ze traktujemy przewodnika jako cos, co ciagnie sie za psem:)) Mówimy tu o SILE psa ogólnie. Zastanów się dlaczego np w kennelach nigdy nie używa się obróż zatrzaskowych(ani Rogzów, ani Lupine, ani DogStyle, ani ActivDog, ani Hiltona itd...) ?:D Dlaczego ludzie jeszcze 3 lata temu nagminnie sprowadzali sprzęt z Czech? Mag, Hofero? Myślisz, że to fanaberia? :) Teraz sprowadzają mniej, bo na miejscu jest Pittmann czy ElPerro, ale nadal są transporty zza granicy. Kupowali sobie obróżki w Czechach, żeby poszpanować na forum? ;] Edited March 2, 2012 by iskra_wroc Quote
wikikoniki Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Jak wymierzyć długości w Martingale ? Bo nie wiem ile mamieć stały pasek a ile regulowany... edit: na luzie ma być 30cm a ściśnięta 25cm. Powtarzam, jak ? Bo dzisiaj siedzę w domu i chciałabym się za to zabrać... Quote
gops Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='iskra_wroc']Mówimy tu o SILE psa ogólnie. Zastanów się dlaczego np w kennelach nigdy nie używa się obróż zatrzaskowych(ani Rogzów, ani Lupine, ani DogStyle, ani ActivDog, ani Hiltona itd...) ?:D Dlaczego ludzie jeszcze 3 lata temu nagminnie sprowadzali sprzęt z Czech? Mag, Hofero? Myślisz, że to fanaberia? :) Teraz sprowadzają mniej, bo na miejscu jest Pittmann czy ElPerro, ale nadal są transporty zza granicy. Kupowali sobie obróżki w Czechach, żeby poszpanować na forum? ;] szykuję się u was ttb ? :diabloti: sprowadzali dla szpanu :evil_lol: Quote
NightQueen Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='Migori'] Rozbawiła mnie ta dyskusja. Fajnie tak sobie poczytać, przy kawie... coś jak rozmowa przedszkolaczków wyższość kubka niekapka nad butelką ze smoczkiem.[/QUOTE] fajny rozweselacz z samego rana :evil_lol: Quote
iskra_wroc Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='gops']szykuję się u was ttb ? :diabloti: sprowadzali dla szpanu :evil_lol: Nic nie powiem:diabloti: A poważnie - za 3 lata i owszem Woza 4cm suk -14,5kg Quote
gops Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='iskra_wroc']Nic nie powiem:diabloti: A poważnie - za 3 lata i owszem Woza 4cm suk -14,5kg dlaczego byłam przkeonana że Twoja suczka jest sporo większa od mojej ;) bardzo ładnie jej w tej obroży . Quote
a_niusia Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='gops']chodzi o nagłe szarpnięcie załóżmy za kotem , myślę że taki rogz mógłby trzasnąć przy tak silnym psie.[/QUOTE] nie sadze. Quote
a_niusia Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='iskra_wroc']Mówimy tu o SILE psa ogólnie. Zastanów się dlaczego np w kennelach nigdy nie używa się obróż zatrzaskowych(ani Rogzów, ani Lupine, ani DogStyle, ani ActivDog, ani Hiltona itd...) ?:D Dlaczego ludzie jeszcze 3 lata temu nagminnie sprowadzali sprzęt z Czech? Mag, Hofero? Myślisz, że to fanaberia? :) Teraz sprowadzają mniej, bo na miejscu jest Pittmann czy ElPerro, ale nadal są transporty zza granicy. Kupowali sobie obróżki w Czechach, żeby poszpanować na forum? ;] w jakich kennelach? Quote
iskra_wroc Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Akurat tutaj chodziło mi o hodowle kennelowe. Czyli takie, gdzie psy stoją przy budach. Quote
asiunia Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='a_niusia']nie sadze.[/QUOTE] Moja pierwsza rottweilerka rozwalila rogzette właśnie przy gwałtownym szarpnięciu za zajączkiem,nie wiem czy był to felerny egzemplarz aczkolwiek jest to jak najbardziej możliwe gops,wydaje mi się że iskrze chodziło raczej o hodowle kennelowe ;) Quote
a_niusia Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='iskra_wroc']Akurat tutaj chodziło mi o hodowle kennelowe. Czyli takie, gdzie psy stoją przy budach.[/QUOTE] no kennel to generalnie hodowla, wiec wolalam wiedziec, o co ci dokladnie chodzi. ja bym nigdy w zyciu nie kupila psa z hodowli kennelowej. swojej drugiej dziewczyny szukalam po calym swiecie-hodowle z za duza liczba psow natychmiast odrzucalam. nie mowiac juz o "hodowlacj kennelowych". tak wiec dla mnie to jest bez znaczenia, co tam nosza na sobie psy. Quote
a_niusia Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='asiunia']Moja pierwsza rottweilerka rozwalila rogzette właśnie przy gwałtownym szarpnięciu za zajączkiem,nie wiem czy był to felerny egzemplarz aczkolwiek jest to jak najbardziej możliwe gops,wydaje mi się że iskrze chodziło raczej o hodowle kennelowe ;)[/QUOTE] a co konkretnie w nim rozwalila? Quote
Marta_Ares Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Dla Aresa brązowo- beżowa czy czarno- beżowa? Quote
gops Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 moja 11kg zerwała zacisk rogza M mając 6 miesięcy tak swoją drogą . Quote
Recommended Posts