Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zaba14']i jeszcze jeden kołnierz 3 cm pit man

Ona jest najpiękniejsza na świecie, ale chyba już to kiedyś pisałam? :D
W 3 cm idealnie :)
Iwana też w 3 cm 'ubieram', a trochę większy jest :D

W ogóle ostatnio dopiero zmierzyłam szerokość superbohatera z ActivDoga i mam 4 cm, a zamawiałam 5 cm :niewiem:

Posted

[quote name='a_niusia']nie chodzi mi tu ani o wzrost ani o wage. mam wyjasnic blizej?

ale pewnie rozumiesz.[/QUOTE]
to co jakie psy mogą chodzić w 3 i 4 cm według Ciebie? :)
bo dla mnie moja suka wygląda idealnie w tych szerokościach i jest jej wygodnie co najważniejsze.
no ale nie jest ttb to co ja wymyślam :)

Posted

[quote name='BBeta']Jeżeli TTB potrafi chodzić na luźnej smyczy to nie widzę powodu dla którego miałby nie nosić 2cm obroży :eviltong:[/QUOTE]

oczywiście , ale czy wygląda to ładnie? dla mnie nie :)

Posted

[quote name='BBeta']Jeżeli TTB potrafi chodzić na luźnej smyczy to nie widzę powodu dla którego miałby nie nosić 2cm obroży :eviltong:[/QUOTE]

szczegolnie, ze np. 2 cm rogz w rozmiarze L to nie jest jakas niteczka.
to wszystko zalezy od obrozy.

Posted

[quote name='a_niusia']jakie moga?

takie, ktorych wlascicielom sie to podoba. to chyba oczywisne, nie?[/QUOTE]

mam takie dziwne wrażenie , że zamiast śniadanka , to zjadłaś wszystkie rozumy.
a tak na serio , to moje psy mają większą wiedzę niż Ty
pokory troszkę koleżanko , to nie boli ...
dla mnie możesz prowadzać psa na niewidzialnej nitce.
Ale nikt ci nie dał upoważnienia , do pouczania każdego na tym wątku.
Autorytetem , przyjmij do wiadomości nie jesteś.
Twoja siostra ma hodowle bulli ? wow , a ile lat i ile psów przerobiła ? bo na fotkach sprawia rażenie bardzo młodej osoby. Więc pogadamy za 10 lat ? jak nabierze doświadczenia i złapie parę łyków pokory , masz szanse też się tego nauczyć.
Moimi dobrymi znajomymi , są hodowcy którzy jako jedni z pierwszych w pl , mieli bulle :)
Tych mam za autorytet ..

Posted

[quote name='motyleqq']ja mam jedną smycz z el perro i bardzo jej nie lubię, jest ciężka i sztywna, no i te wielkie okucia i karabińczyk...
Ja mam smycz z EL PERRO o taką http://www.elperro.com.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=178&category_id=36&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=pl
i jest miękka, gładka i całkiem fajna. Przepinana byłaby pewnie ciężka ale ta jest całkiem wygodna.

Posted

[quote name='gops']ponieważ są to psy dużo silniejsze niż inne ;) stąd maja inne, mocniejsze akcesoria.
20kg pit bull będzie silniejszy niż większośc psów dużo większych .
mówię o prawdziwym picie a nie pit burku .
i według mnie pieknie im w szerokich rzeczach np.

Gops zdjęcie, które dałaś to raczej nie jest pit ;) tylko ładny samczyk Amstaffa ;) jakiego TTB nabywasz??

Posted

[quote name='Marchewkowy']śliczne, nie wiedziałam że taks ma takie fajne wzorki :))[/QUOTE]

taks nie ma materiały zakupiłam w sklepie :)

[quote name='Marchewkowy']gdzie jest ta aukcja na te biedne labki? na którym forum? [/QUOTE]

dopiero będzie za jakiś czas :)

Posted (edited)

[quote name='Vectra']mam takie dziwne wrażenie , że zamiast śniadanka , to zjadłaś wszystkie rozumy.
a tak na serio , to moje psy mają większą wiedzę niż Ty
pokory troszkę koleżanko , to nie boli ...
dla mnie możesz prowadzać psa na niewidzialnej nitce.
Ale nikt ci nie dał upoważnienia , do pouczania każdego na tym wątku.
Autorytetem , przyjmij do wiadomości nie jesteś.
Twoja siostra ma hodowle bulli ? wow , a ile lat i ile psów przerobiła ? bo na fotkach sprawia rażenie bardzo młodej osoby. Więc pogadamy za 10 lat ? jak nabierze doświadczenia i złapie parę łyków pokory , masz szanse też się tego nauczyć.
Moimi dobrymi znajomymi , są hodowcy którzy jako jedni z pierwszych w pl , mieli bulle :)
Tych mam za autorytet ..[/QUOTE]

i potrzebujesz ich autorytetu, zeby psu obroze dobrac?:)))

bo szczerze tak to brzmi.

dobor obrozy do psa to nie jest kwestia doswiadczenia hodowlanego ani liczby psow trzymanej w chacie ani tez wieku.
dobor obrozy do psa jest tylko kwestia gustu wlascicieli.

to nie jest tez watek o mojej siorze i jej bullkach. nie wiem na jakiej podstawie wyciagasz wnioski o braku pokory u mojej siostry. moja siostra nie zajmuje sie rozmnazaniem psow. laczy hodowle z nauka. i nie sadze, zebys miala prawo wypowiadac sie na jej temat skoro jej nie znasz.

link do galerii podalam po to, zeby wszyscy mogli zobaczyc wielkiego bulla na 2 cm, ktory wyglada super.

to jest watek o czyms tak banalnym jak obroze.

Edited by a_niusia
Posted

[quote name='a_niusia']i potrzebujesz ich autorytetu, zeby psu obroze dobrac?:)))

bo szczerze tak to brzmi.

dobor obrozy do psa to nie jest kwestia doswiadczenia hodowlanego ani liczby psow trzymanej w chacie ani tez wieku.
dobor obrozy do psa jest tylko kwestia gustu wlascicieli.

to nie jest tez watek o mojej siorze i jej bullkach.

to jest watek o czyms tak banalnym jak obroze.[/QUOTE]

jak dobór obrozy może być czymś banalnym? To wg ciebie bull mogły by wychodzić na 1 cm obrozy von tak sobie właściciel zamazyl ? Obrożę dobiera się przede wszystkim żeby zapewniała bezpieczeństwo i wygodę dla psa. Jaki kolor wzór itp to kwestia mniej ważna.

Posted

[quote name='Kirinna']jak dobór obrozy może być czymś banalnym? To wg ciebie bull mogły by wychodzić na 1 cm obrozy? Obrożę dobiera się przede wszystkim żeby zapewniała bezpieczeństwo i wygodę dla psa. Jaki kolor wzór itp to kwestia mniej ważna.[/QUOTE]

moze nie jest to kwestia banalna, ale nie wydaje mi sie, zebym miala tu do czynienia z kretynami, ktorzy beda prowadzac cane corso na obrozy dla jamnika.

jest to po prostu cos, z czym kazdy sobie jakos radzi jesli chodzi o rozmiar.

ja np. swietnie wiem jaki rozmiar dobrac moim psom. a problem z wyborem mam raczej jesli chodzi o kolor. i z tego co widze na tym watku wiekszosc osob ma podobny problem.