Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ktoś już może prał obroże od Corse po zabawach w błocie ??
Nasza się niestety prawie wgl nie sprała i nie wiem czy ją wrzucał jeszcze raz do pralki. :roll: Chyba jednak będziemy je nosili tylko 'wizytowo'...

Posted

[quote name='paulaa.']Ktoś już może prał obroże od Corse po zabawach w błocie ??
Nasza się niestety prawie wgl nie sprała i nie wiem czy ją wrzucał jeszcze raz do pralki. :roll: Chyba jednak będziemy je nosili tylko 'wizytowo'...[/QUOTE]
wrzuć do pralki znowu , przecież nie wyrzucisz ;) może akurat się spierze.

może niech się namoczy w proszku ? postoi troche w nim

dla mnie na oko te obroże od Corse wydają się słabe do prania i szybko blaknące może się myle nie wiem ;) (chodzi o rodzaj naszycia materiał)

Posted

[quote name='paulaa.']Ktoś już może prał obroże od Corse po zabawach w błocie ?[/QUOTE]

Prałam. Była calutka w zaschniętym, specjalnie zostawionym kilka godzin błotku i nie miałam najmniejszego problemu ze spraniem, choć prałam na najsłabszym i najszybszym programie.

Posted

Chyba wrzuce jeszcze raz, chociaż nie wiem co zrobić, żeby okucia się tak nie obijały ? Owinąć je czymś ? Bo niszczą się troche przez to.
Spróbuje ją troche wymoczyć wcześniej w proszku, dzięki. Mam nadzieje, że ją odratuje.. ;)

Posted

[quote name='a_niusia']przeciez te obroze sa obszyte dobra, gruba bawelna.
normalnie sie to pierze, jak inne bawelniane ciuchy.
30-40 stopni i tyle.[/QUOTE]
Błoto chyba ogólnie ciężko schodzi... Nie wiem, pierwszy raz prałam tak ubłoconą rzecz.

Posted

[quote name='paulaa.']Chyba wrzuce jeszcze raz, chociaż nie wiem co zrobić, żeby okucia się tak nie obijały ? Owinąć je czymś ? Bo niszczą się troche przez to.
Spróbuje ją troche wymoczyć wcześniej w proszku, dzięki. Mam nadzieje, że ją odratuje.. ;)[/QUOTE]

Ja mam taką specjalną, zapinaną siatkę :)

Posted

Mam pytanie do Marty. Jeśli mój pies ma w szyi 44-45cm to mam doliczyć te 4 zł czy wystarczy te 0,5 m tasiemki na obroże ribbonki(polzacisk)? Wolałabym żeby starczyło.;)

Posted

mi one wyglądają jak niektóre obszycia od taks. mam rację? np. te w kwiatki.
tzn chodzi o ten materiał .
jeśli tak to trudno to prać faktycznie i jak mówiłam po częstym praniu blaknie więc lepiej za często tego nie robić .

Posted

[quote name='gops']mi one wyglądają jak niektóre obszycia od taks. mam rację? np. te w kwiatki.
jeśli tak to trudno to prać faktycznie i jak mówiłam po częstym praniu blaknie więc lepiej za często tego nie robić .[/QUOTE]

mi się wydaje że są lepszej jakości niż te od taks

Posted

[quote name='gops']mi one wyglądają jak niektóre obszycia od taks. mam rację? np. te w kwiatki.
jeśli tak to trudno to prać faktycznie i jak mówiłam po częstym praniu blaknie więc lepiej za często tego nie robić .[/QUOTE]
Bardzo podobne do niektórych od taks, bo ona ma chyba z różnych materiałów naszycia jak patrze na nasze obroże.. ;)
Miałam nadzieje, że łatwiej będzie z praniem tych obroży, ale i tak je uwielbiam za to, że są tak wygodne, najwyżej będą na suche spacery..

Posted

to nie jest taki materiał, te kwiatkowe są bardziej hm... śliskie.

ja jak piorę to wrzucam do poszewki :) ale i tak słychać jak się obija

Posted

[quote name='Unbelievable']ja nie macałam ani jednych ani drugich na żywo, ale corse materiał wydaje się grubszy[/QUOTE]
ja miałam tylko taks .
[quote name='motyleqq']to nie jest taki materiał, te kwiatkowe są bardziej hm... śliskie.

ja jak piorę to wrzucam do poszewki :) ale i tak słychać jak się obija[/QUOTE]
nie , TY musisz mieć inną bo moja nie była śliska właśnie , wręcz taka skłonna że by się coś czepiało . i po fotkach się wydaje ten sam materiał aczkolwiek nie wiem :lol:

Posted

mnie to nie obchodzi, ze sie obija, bo i tak mam pralke, ktora strasznie szumi i od pol roku czekam na jej ostatnie tchnienie, ale nie chce go wydac.

ja normalnie wszystko piore w pralce. obroza rogza mojej starszej suki byla prana naprawde chyba z 10 razy jak nie wiecej. nawet adresowek nie odczepialam. normalnie to piore z jakimis dzinsami czy innym kolorowym praniem.

Posted

ja się nie wypowiem na temat prania obróżek od corse, ale cała reszta była prana nie raz, w tym obroża od taks nic się nie stało, wszystko jak dawniej

Doszła dziś smyczka i obróżka rogz.

Tutaj stary hunter:

I rogz:

Posted

ja obrozy od corse jeszcze nie prałam, bo nie była jeszcze na pożądanym spacerze:diabloti: po prostu bałam się zakładać na takie błoto/ śnieg zeby się szybko nie zniszczyła. Miałam Taksową i była z bardzo podobnego materiału, ale w 100% nie powiem czy to to samo.

Lucky. Młoda świetniwe wygląda w hunterze :loveu: :loveu: wzór stowrzony dla czarnych psów:evil_lol:

Posted

[quote name='rashelek']A taką obroże to nie lepiej po prostu ręcznie na szybko przeprać? 5minut pracy i mniej obita pralka i okucia. Ja tak swoje traktuje, smycze i szelki również ;)[/QUOTE]

Ej, no oczywiście, że ręcznie. Ręcznie, w płatkach mydlanych, ostatnie płukanie z dodatkiem octu - tak to się u mnie odbywa:evil_lol:. Także wszystkie są ciągle jak nowe.
No co - ludzie mają różne dziwactwa;)