paulaa. Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Ktoś już może prał obroże od Corse po zabawach w błocie ?? Nasza się niestety prawie wgl nie sprała i nie wiem czy ją wrzucał jeszcze raz do pralki. :roll: Chyba jednak będziemy je nosili tylko 'wizytowo'... Quote
gops Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='paulaa.']Ktoś już może prał obroże od Corse po zabawach w błocie ?? Nasza się niestety prawie wgl nie sprała i nie wiem czy ją wrzucał jeszcze raz do pralki. :roll: Chyba jednak będziemy je nosili tylko 'wizytowo'...[/QUOTE] wrzuć do pralki znowu , przecież nie wyrzucisz ;) może akurat się spierze. może niech się namoczy w proszku ? postoi troche w nim dla mnie na oko te obroże od Corse wydają się słabe do prania i szybko blaknące może się myle nie wiem ;) (chodzi o rodzaj naszycia materiał) Quote
omry Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='paulaa.']Ktoś już może prał obroże od Corse po zabawach w błocie ?[/QUOTE] Prałam. Była calutka w zaschniętym, specjalnie zostawionym kilka godzin błotku i nie miałam najmniejszego problemu ze spraniem, choć prałam na najsłabszym i najszybszym programie. Quote
motyleqq Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 ja również prałam. nie była bardzo ubrudzona, wrzuciłam razem z pościelą, wygląda jak nowa ;) Quote
a_niusia Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 przeciez te obroze sa obszyte dobra, gruba bawelna. normalnie sie to pierze, jak inne bawelniane ciuchy. 30-40 stopni i tyle. Quote
paulaa. Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Chyba wrzuce jeszcze raz, chociaż nie wiem co zrobić, żeby okucia się tak nie obijały ? Owinąć je czymś ? Bo niszczą się troche przez to. Spróbuje ją troche wymoczyć wcześniej w proszku, dzięki. Mam nadzieje, że ją odratuje.. ;) Quote
paulaa. Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='a_niusia']przeciez te obroze sa obszyte dobra, gruba bawelna. normalnie sie to pierze, jak inne bawelniane ciuchy. 30-40 stopni i tyle.[/QUOTE] Błoto chyba ogólnie ciężko schodzi... Nie wiem, pierwszy raz prałam tak ubłoconą rzecz. Quote
omry Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='paulaa.']Chyba wrzuce jeszcze raz, chociaż nie wiem co zrobić, żeby okucia się tak nie obijały ? Owinąć je czymś ? Bo niszczą się troche przez to. Spróbuje ją troche wymoczyć wcześniej w proszku, dzięki. Mam nadzieje, że ją odratuje.. ;)[/QUOTE] Ja mam taką specjalną, zapinaną siatkę :) Quote
Milena9 Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Mam pytanie do Marty. Jeśli mój pies ma w szyi 44-45cm to mam doliczyć te 4 zł czy wystarczy te 0,5 m tasiemki na obroże ribbonki(polzacisk)? Wolałabym żeby starczyło.;) Quote
gops Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 mi one wyglądają jak niektóre obszycia od taks. mam rację? np. te w kwiatki. tzn chodzi o ten materiał . jeśli tak to trudno to prać faktycznie i jak mówiłam po częstym praniu blaknie więc lepiej za często tego nie robić . Quote
Unbelievable Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='gops']mi one wyglądają jak niektóre obszycia od taks. mam rację? np. te w kwiatki. tzn chodzi o ten materiał . jeśli tak to trudno to prać faktycznie i jak mówiłam po częstym praniu blaknie więc lepiej za często tego nie robić .[/QUOTE] mi się wydaje że są lepszej jakości niż te od taks Quote
Tusia&NN Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='omry']Ja mam taką specjalną, zapinaną siatkę :)[/QUOTE] Pokażesz jaką? Jakiś link lub chociaż zdjęcie ;) Quote
gops Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='Unbelievable']mi się wydaje że są lepszej jakości niż te od taks[/QUOTE] oo bo właśnie wygląda na ten sam materiał . ;) Quote
paulaa. Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='gops']mi one wyglądają jak niektóre obszycia od taks. mam rację? np. te w kwiatki. tzn chodzi o ten materiał . jeśli tak to trudno to prać faktycznie i jak mówiłam po częstym praniu blaknie więc lepiej za często tego nie robić .[/QUOTE] Bardzo podobne do niektórych od taks, bo ona ma chyba z różnych materiałów naszycia jak patrze na nasze obroże.. ;) Miałam nadzieje, że łatwiej będzie z praniem tych obroży, ale i tak je uwielbiam za to, że są tak wygodne, najwyżej będą na suche spacery.. Quote
omry Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='Tusia&NN']Pokażesz jaką? Jakiś link lub chociaż zdjęcie ;) Wybór duży :) http://www.twenga.pl/dir-Sprzet-biurowy,Srodki-czystosci,Siatka-do-prania-bielizny Obróżki w siatkę, a do tego jakiś ręcznik wrzucam czy hamaki szczurów, żeby się nie obijało :) Quote
Unbelievable Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='gops']oo bo właśnie wygląda na ten sam materiał . ;)[/QUOTE] ja nie macałam ani jednych ani drugich na żywo, ale corse materiał wydaje się grubszy Quote
motyleqq Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='gops']mi one wyglądają jak niektóre obszycia od taks. mam rację? np. te w kwiatki. tzn chodzi o ten materiał . jeśli tak to trudno to prać faktycznie i jak mówiłam po częstym praniu blaknie więc lepiej za często tego nie robić .[/QUOTE] to nie jest taki materiał, te kwiatkowe są bardziej hm... śliskie. ja jak piorę to wrzucam do poszewki :) ale i tak słychać jak się obija Quote
gops Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='Unbelievable']ja nie macałam ani jednych ani drugich na żywo, ale corse materiał wydaje się grubszy[/QUOTE] ja miałam tylko taks . [quote name='motyleqq']to nie jest taki materiał, te kwiatkowe są bardziej hm... śliskie. ja jak piorę to wrzucam do poszewki :) ale i tak słychać jak się obija[/QUOTE] nie , TY musisz mieć inną bo moja nie była śliska właśnie , wręcz taka skłonna że by się coś czepiało . i po fotkach się wydaje ten sam materiał aczkolwiek nie wiem :lol: Quote
a_niusia Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 mnie to nie obchodzi, ze sie obija, bo i tak mam pralke, ktora strasznie szumi i od pol roku czekam na jej ostatnie tchnienie, ale nie chce go wydac. ja normalnie wszystko piore w pralce. obroza rogza mojej starszej suki byla prana naprawde chyba z 10 razy jak nie wiecej. nawet adresowek nie odczepialam. normalnie to piore z jakimis dzinsami czy innym kolorowym praniem. Quote
KAT2707 Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Czy ktoś posiada taką smycz: http://www.elperro.com.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=58&category_id=13&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=pl zastanawiam się czy będzie odpowiednia dla psa ważącego trochę ponad 30 kg, bo karabinek wydaje mi się taki delikatny :roll: Quote
rashelek Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 A taką obroże to nie lepiej po prostu ręcznie na szybko przeprać? 5minut pracy i mniej obita pralka i okucia. Ja tak swoje traktuje, smycze i szelki również ;) Quote
Lucky. Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 ja się nie wypowiem na temat prania obróżek od corse, ale cała reszta była prana nie raz, w tym obroża od taks nic się nie stało, wszystko jak dawniej Doszła dziś smyczka i obróżka rogz. Tutaj stary hunter: I rogz: Quote
Marta_Ares Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 ja obrozy od corse jeszcze nie prałam, bo nie była jeszcze na pożądanym spacerze:diabloti: po prostu bałam się zakładać na takie błoto/ śnieg zeby się szybko nie zniszczyła. Miałam Taksową i była z bardzo podobnego materiału, ale w 100% nie powiem czy to to samo. Lucky. Młoda świetniwe wygląda w hunterze :loveu: :loveu: wzór stowrzony dla czarnych psów:evil_lol: Quote
Marchewkowy Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Abiśka mi niebawem dorośnie do odblaskowych szelek z banarku <3 ślicznie jej w nich zrobię fotkę ;) Quote
murakami Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='rashelek']A taką obroże to nie lepiej po prostu ręcznie na szybko przeprać? 5minut pracy i mniej obita pralka i okucia. Ja tak swoje traktuje, smycze i szelki również ;)[/QUOTE] Ej, no oczywiście, że ręcznie. Ręcznie, w płatkach mydlanych, ostatnie płukanie z dodatkiem octu - tak to się u mnie odbywa:evil_lol:. Także wszystkie są ciągle jak nowe. No co - ludzie mają różne dziwactwa;) Quote
Recommended Posts