Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja mam te Red Summer i moim zdaniem jest super-sadze, ze to byla dobra decyzja.

te obroze sa miekkie i mam wrazenie, ze psom jest tak milo, kiedy maja je na sobie:))) chociaz wiem, ze to tylko zwid.

Posted

Mam pytanko (a właściwie 2 ;)) do osób, które mają obróżki od corse i je użytkują od jakiegoś czasu:
1. Czy materiał, którym są obszyte łatwo się zaciąga (np. o krzaki, zęby ;] itp.)?
2. Czy rdzewieją okucia (po uprzednim zmoczeniu w wodzie)?
Bardzo podobają mi się wyroby corse i planuję zakup obroży, ale dopiero wiosną/latem (pod pretekstem wyjazdów i moczenia psów w wodzie, w skórzanych przecież pluskać się nie będą ;P), ale nie mogę się już doczekać i tak z wyprzedzeniem pytam ;)

Posted

ariss, przepiękne olbrzymy. :loveu:

Ja bym na Twoim miejscu poczekała na Black Elegance. Jak będę miec wreszcie "czarnego psa" to na pewno sobie ją kupię. :razz: I Sunflower też bardzo pasuje, do czarnego futrra.

zaba14 ja bym dla Twojego psa zaproponowała Cocoa Elegance. :)

Posted

ariss, jak Ty rozpoznajesz swoje psy :-o

ja bym wziela dla jednej zdecydowanie Purple Rain :loveu: a dla drugiego moze Sunflower o takiej szerokosci mniej wiecej jak te obroze ze zdjecia ;) bedzie subtelnie, elegancko i uroczo zarazem :)

Posted

Olson napisał(a):
Whisky ma w szyi ok. 42-43 cm. To lepiej Dublin Doga M (33-43cm) czy L (43-53cm)?

L w M może nie wejść ;)

zaba14 napisał(a):
Która obroża od Corsowej będzie pasowałą do mojej suki? Bo już mam oczopląs :)

czarno biała :loveu:

a do czarnych sznupów elaganckie czarno białe też :loveu:

Posted

[quote name='Olson']ariss, przepiękne olbrzymy. :loveu:

Ja bym na Twoim miejscu poczekała na Black Elegance. Jak będę miec wreszcie "czarnego psa" to na pewno sobie ją kupię. :razz: I Sunflower też bardzo pasuje, do czarnego futrra.

zaba14 ja bym dla Twojego psa zaproponowała Cocoa Elegance. :)

To są średniaki;)ale dziękuję:loveu:

[quote name='Agathee']ariss, jak Ty rozpoznajesz swoje psy :-o

ja bym wziela dla jednej zdecydowanie Purple Rain :loveu: a dla drugiego moze Sunflower o takiej szerokosci mniej wiecej jak te obroze ze zdjecia ;) bedzie subtelnie, elegancko i uroczo zarazem :)

jak to jak? przecież one są całkowicie różne:diabloti:

czyli reasumując:
sunflower: 3 głosy
Purple Rain(która mi się chyba podoba najbardziej) 1 głos
Black Elegance: 2 głosy
Blue Lagoon: 1 głos

Musiałam sobie to podsumować, poczekam do wieczora- może ktoś się jeszcze wypowie;)

Posted (edited)

[quote name='Olson']Whisky ma w szyi ok. 42-43 cm. To lepiej Dublin Doga M (33-43cm) czy L (43-53cm)?

Moja suczka ma tyle samo co Twój Whisky, na ścisk nawet tyć mniej ;)

Mam dla niej Lke i zapinam na przed ostatnią dziurkę, czasem luźno na 3 od tyłu bo moja sunia ma dużo węższa szyje od głowy i obroża układa się luźno nisko na szyi.
Gdybym chciała mogłabym zapiąć na ostatnią dziurkę na ścisk wysoko na szyi.

W Mce ostatnia dziurka odpowiada pierwszej w Lce.
Możesz sprawdzić sobie jaki wziąć rozmiar drukując papierową obroże: https://www.dublindog.com/files/ASNS-Collar-Sizing-Template.pdf

Edited by drzalka
Posted

ariss napisał(a):
czyli reasumując:
sunflower: 3 głosy
Purple Rain(która mi się chyba podoba najbardziej) 1 głos
Black Elegance: 2 głosy
Blue Lagoon: 1 głos

Musiałam sobie to podsumować, poczekam do wieczora- może ktoś się jeszcze wypowie;)

Ja bym im walnęła Rouge Elegance i Cocoa Elegance

Posted

pies 16,5kg więc dość mały i szelki L , za małe jak widać (przepraszam za słabe fotki ale z komórki)

tu widać że max na dole regulowane

morał jest taki ROGZ MA DO DUPY ROZMIARÓWKĘ .

Posted

Troche dziwnie się układają, faktycznie chyba ten górny pasek powinien być dłuższym ale w tym kolorku jej super. :smile:
My byliśmy 2 w kolejce po te szelki, a teraz to już sama nie wiem czy i na mojego by były dobre, bo z tymi Rogzami, to różnie u nas..

Posted

tak , powinny być dłuższe .
moja jest długa i ma duże barki to chyba dlatego tak leżą , były by dobre na krótszego psa , moja ma aż 53-4cm .

Posted

gops napisał(a):
tak , powinny być dłuższe .
moja jest długa i ma duże barki to chyba dlatego tak leżą , były by dobre na krótszego psa , moja ma aż 53-4cm .

a ile ma wzrostu ?

Posted

Lucky. napisał(a):
ja tam rozmiarówkę rogza lubię. Na kundla i Meg mam idealnie dobrane rozmiary, z szelek i obroży.

Ile Meg ma w szyji ?
Bo my jesteśmy na skraju.. 35cm, M za cienkie zdecydowanie, a L za duże..

Posted

paulaa. napisał(a):
Ile Meg ma w szyji ?
Bo my jesteśmy na skraju.. 35cm, M za cienkie zdecydowanie, a L za duże..

36-37 cm
Rogz ma głupią rozmiarówkę, ale już wiem, że są szelki rogza są na nią dobre i śmiało mogę kupować.