Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

MakeBelieve napisał(a):
Kurdee, nie zdążyłam kupić pasków od Corse ;CC A Ezydogi są prześliczne <33

A my sobie zamówiliśmy :eviltong: I nam Corse zostawiła.

Dzisiaj doszły, są przecudowne. Mój pierwszy półzacisk dla Iwana i podoba mi się :)
No i ten cudny zapach.

Jutro będą zdjęcia :)

Posted

Ale tu stron o szelkach:crazyeye:

Nasz pies w kombi jeździ z tyłu w bagażniku to jest jego przestrzeń, w busie jeździ na podłodze ani tu ani tu nie był niczym przypinany jak do tej pory. Ale Pies podróżnik przyzwyczajony do oglądania świata przez okno w czasie podróży wykorzystał fakt że TŻ wstawił fotele do busa i teraz na nie sobie wskakuje więc przyszedł czas na zakup szelek. Padło na trixie

Jak ktoś to pisał. Co zrobić, żeby pies był bezpieczny w czasie jazdy ? Ja polecam założenie haka ;) W zeszłym roku zimą samochód z tyłu Nas nie wyhamował i uderzył w tył. Oprócz większego huku Nam nic się nie stało za to tamto auto - lepiej nie pytać:shake: Więc nie ma na co czekać zakładajcie sobie haki :evil_lol:

Kilka lat temu TŻ miał wypadek dachował 3 -krotnie pies siedział z tyłu niczym nie przypięty i podejrzewam że dzięki temu nic mu się nie stało, bo nic nie ograniczało ruchów ciała. Nie wiem jak by było gdyby był przypięty szelkami? Z wypadku wyszedł bez żadnego urazu.

Posted

AnIeLa napisał(a):

Jak ktoś to pisał. Co zrobić, żeby pies był bezpieczny w czasie jazdy ? Ja polecam założenie haka ;) W zeszłym roku zimą samochód z tyłu Nas nie wyhamował i uderzył w tył. Oprócz większego huku Nam nic się nie stało za to tamto auto - lepiej nie pytać:shake: Więc nie ma na co czekać zakładajcie sobie haki :evil_lol:

Kilka lat temu TŻ miał wypadek dachował 3 -krotnie pies siedział z tyłu niczym nie przypięty i podejrzewam że dzięki temu nic mu się nie stało, bo nic nie ograniczało ruchów ciała. Nie wiem jak by było gdyby był przypięty szelkami? Z wypadku wyszedł bez żadnego urazu.

my tez mamy hak i to jaki.

to prawda, ze bardzo pomaga:)))

Posted

[quote name='Molowe']kingula nie marudź sunie super wyglądają pasują im te kolorki :loveu: a nad jakimi flexi myślisz ? :)
Chyba pozostają mi te Summertime czy jakoś tak, chciałam elegance, ale nie mają chyba M różowej.

Posted

bazylowa napisał(a):
Hehe lista jest dłuuuuuga...

Na razie to ja bym chciała tylko z tą taśmą breloczek, bo Niufka dopiero za ok 5 lat pewnie będę mogła mieć :-(, chyba, że wcześniej zdarzy się jakiś cud :loveu:

Mam pyt. czy te ezy to zapinane są tylko na ten rzep czy mają jakis zatrzask?

Posted

bazylowa napisał(a):
Właśnie boję się, że ten ogon i ucho to będzie kość niezgody :roll:

Wprawdzie kynologiem nie jestem, ale wzorzec rasy /tutaj niestety podpieram się jedynie wiedzą z internetu/ przewiduje uszy i ogon zachowany w stanie naturalnym, a zważywszy, że kopiowanie przynajmniej w Polsce jest niezgodne z obowiązującym prawem to chyba żadnych wątpliwości nie będzie :)

Posted

[quote name='omry']A my sobie zamówiliśmy :eviltong: I nam Corse zostawiła.

Dzisiaj doszły, są przecudowne. Mój pierwszy półzacisk dla Iwana i podoba mi się :)
No i ten cudny zapach.

Jutro będą zdjęcia :)
Cieszę się, że się podobają. czekamy na fotki :)

od Corse

Cudo dziewczynka! Minka boska :D Świetnie wygląda!

Świetnie mu! I fotki jak zawsze genialne :loveu: Dziękuję!

Posted

kingula napisał(a):
Bazylowa ja Wam mogę narysować samoyeda :evil_lol: Ilu tych chętnych musiałoby się znaleźć, mogę zrobić poruszenia na samoyedzim forum :multi:

Jak jest samoyedzie forum, to jak najbardziej, tylko pilzzzz nie teraz, za 2-3 miechy.

vege* napisał(a):
Na razie to ja bym chciała tylko z tą taśmą breloczek, bo Niufka dopiero za ok 5 lat pewnie będę mogła mieć :-(, chyba, że wcześniej zdarzy się jakiś cud :loveu:

Mam pyt. czy te ezy to zapinane są tylko na ten rzep czy mają jakis zatrzask?

Ten rzep robi za regulację. Zatrzask jest i z tego co oglądałam to solidny. Jam mam tak samo z drugim węgrem jak Ty z niufkiem ;)

w deszczu rosnę napisał(a):
Wprawdzie kynologiem nie jestem, ale wzorzec rasy /tutaj niestety podpieram się jedynie wiedzą z internetu/ przewiduje uszy i ogon zachowany w stanie naturalnym, a zważywszy, że kopiowanie przynajmniej w Polsce jest niezgodne z obowiązującym prawem to chyba żadnych wątpliwości nie będzie :)

wiem, wiem. Tylko wzorzec wzorcem, prawo prawem, a jest jak jest... żebyś widziała dyskusje o ogonach na wyżłowym forum!

Okamia napisał(a):
Bazylowa a można zobaczyć wstępny projekt Husky? :)

Jeszcze go nie ma :D

Posted

dziewczyny mam pytanie ;)
jaka obroża wyciera najmniej sierści? albo czym podszyć obroże?
muszę wykombinować coś do adresówki bo od ciągłego noszenia obroży, Kali sierść się wyciera na szyi :angryy: najlepiej sprawował się u nas łańcuszek ale niestety jest za zimno :roll:

Posted

xxxkaluniaxxx napisał(a):
dziewczyny mam pytanie ;)
jaka obroża wyciera najmniej sierści? albo czym podszyć obroże?
muszę wykombinować coś do adresówki bo od ciągłego noszenia obroży, Kali sierść się wyciera na szyi :angryy: najlepiej sprawował się u nas łańcuszek ale niestety jest za zimno :roll:

ja myślę, że najlepiej cienka skórka szyta na okrągło ;)