Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

w deszczu rosnę napisał(a):
Deer, jeszcze raz wielkie dzięki za zaangażowanie w nasze kaprysy ;)

Nie ma sprawy, ja i tak albo sama odwiedzam te strony albo dostaje na facebook/@ informacje ze maja przeceny :)

Posted

chrupcia napisał(a):
Basiu, ten przedni pasek faktycznie może być trochę luźny, ale chyba lepiej żeby on był luźny niż za ciasne w obwodzie ? :)

Na pewno lepiej żeby był za luźny niż za ciasny ale bez przesady ;) szelki będą się i tak przesuwać bliżej przednich łap a z przodu będzie odstawało.

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
mam fotki:multi::multi::multi: psa musiałam obudzic:mad: :oops:

Uploaded with ImageShack.us

proosze i jak ?:cool3::cool3::loveu:

Pięknie jej :loveu::loveu::loveu: Mówiłam, że do oczu będzie pasować :lol: Naprawdę fajnie - chociaż modelka chyba nie była najszczęśliwsza :evil_lol:. A w ogóle to jestem w szoku, że nasza poczta taka sprawna i przesyłka już doszła ;)

Guest papillonek
Posted

cockermanka napisał(a):
To prawda. Świetnie sprawdza się za to w rozetach ;)

Jak to wygląda? :)

Posted

gops napisał(a):
Demowata ja bym poleciła Dog Style lub Aktiv coś w odcieniach niebieskiego .

Niebieskie już mamy z activdog'a ;) Chciała bym dla niej w takich "odświeżających" kolorach, ale nie wiem jakie wybrać. I co bardziej polecacie guardy czy szelki flayballowe?

Posted

Demowata napisał(a):
Niebieskie już mamy z activdog'a ;) Chciała bym dla niej w takich "odświeżających" kolorach, ale nie wiem jakie wybrać. I co bardziej polecacie guardy czy szelki flayballowe?

jak ma być świeżo, to może coś w żółtym, pomarańczowym?

Posted

Demowata napisał(a):

to jak masz już Aktiv to może jakiś rogz czerwony byłby fajny na takiej sierści

Posted

Chyba najbardziej wolimy z Activ, bo inne nam za bardzo się nie podobają. :) Ten zieleń z czerwienią to bardzo dobry pomysł :D A co wg. was jest lepsze eko czy polar? Bo mamy z polarem, a z eko jeszcase nie było.

Posted

Demowata , piękna ta dama :-) Na jej sierści to właściwie każdy kolor będzie świetnie wyglądał :-) Jest uniwersalna kolorystycznie :-D No, może czarny byłby dość nudny, ale poza tym hulaj dusza ;-)
Generalnie polar nie jest wskazany dla psów długowlosych, bo sprzyja powstawaniu kołtunów w tych miejscach, poza tym, to już chyba tylko kwestia gustu, no i może tego, czy pies ma w tym sprzęcie biegać w prawdziwym terenie w warunkach zimowych, czy tylko chodzić na spacery :-) no i jeszcze, czy ma w tym jeździć samochodem...
Powiem szczerze, że szelki norweskie to tylko moda, tak naprawdę to bez sensu zakładać szelki zaprzęgowe psiakowi, który chodzi na smyczy po parku ;-) ale moda, to moda i nie ma co dyskutować :-)

Posted (edited)

zaba14 napisał(a):
Zamawiam w piątek szelki z ezy doga ten drugi nowszy model :P :P czekam do piątku bo wtedy będą mieć dostawę w pełnej misce.. :>

A jaki to jest nowszy model? Te Quick Fit'y? Fajne są te nowe pomarańczowe :D
Ja je chciałam rok temu ale w PM nie ma na Lilo rozmiaru :angryy:

beta ata napisał(a):

Powiem szczerze, że szelki norweskie to tylko moda, tak naprawdę to bez sensu zakładać szelki zaprzęgowe psiakowi, który chodzi na smyczy po parku ;-) ale moda, to moda i nie ma co dyskutować :-)

Szelki norweskie są najwygodniejsze do prowadzenia psa i nie ma się tu co oszukiwać. Nie przekręcają się (co mnie osobiście w guardach doprowadzało do szału) i leżą bardzo hmmm "pewnie" - nie ma możliwości żeby zsunęły się na szyję.
W moim przypadku nie ma to nic wspólnego z modą (bo tu gdzie mieszkam spacerują same starsze panie z kundelkami w szelkach "indiańskich" ;)) i pomimo, że nie mam psa zaprzęgowego to widzę bardzo duży, jak to napisałaś, SENS ich zakładania.
Służą nam zarówno do biegania po łąkach czy aportowania jak i do spokojnych spacerów na smyczy i nie widzę w tym nic bezsensownego.

Edited by barberry