Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

o kurcze drugi przypadek z tą kratką ;/ :( czyli trzeba je całkowicie usunąć z oferty, lup uprzedzać, że tylko na obroże "wyjściowe"
jednak te tkane taśmy ozdobne są dużo mocniejsze.... Vectra jak sówki się trzymają??

na leśne harce, najlepsze są zwykłe obroże z taśmy parcianej.

Posted

Sówki są super , bo faktycznie tasiemka z sówkami jest inna.
Ta krateczka , wyglądała mi na taką co będzie się "siepać"
Jest śliczna to prawda , ale na obróżki za delikatna. Te takie jakby nazwać "szeleszczące" tasiemki , są mało wytrzymałe , bo są mniej elastyczne.

Marta , pomyśl o ringówkach :diabloti: albo takich smyczo-obrożach do wystawiania, na bazie obróżek zaciskowych.
Szukam tego i szukam i nie ma nigdzie :( a potrzeba mi to do nauki .. bo wystawiamy sie w czym innym.

tak jak tu http://i1090.photobucket.com/albums/i376/pennstaff1/13012012-453-1.jpg
tylko by była od razu ze smyczką

Posted

bede zamawiac szelki flaybollowe dla Roxie. Ale ActivDog ma taki wybór zworów i kolorów że aż głowa boli. Do tego jeszcze wybór między eko a polarem /bardziej sklaniam sie ku eko) Może ktoś ma pomysły na szelki dla tej panny? Chce coś co się nie będzie zlewać z sierścią, raczej nie niebieske, coś z zielenią, lub fioletem. No i jaka szerokość przedniego paska?? 4cm czy więcej?
aha i czy te szelki nadają się jako samochodowe? Czeka nas 28 godzin jazdy ;(

Posted

MakeBelieve napisał(a):
Tak tak, za łapami- klatki piersiowej. Muszę ją jeszcze dokładnie zmierzyć, no ale na ciasno ma mierzone i ok 33-34.. I tak się zastanawiam ; > Jeszcze ciekawe jak ten pasek z przodu.

No to zmierz jeszcze raz bo skoro 45 maja od 35 to moze jedna te bylyby lepsze :)

Posted

Startówki jak nazwa mówi zazwyczaj stosowane przy startach w Agiity, do doprowadzenia psa, gdzie musi być "goły" w biegu.

Ja akurat używam jej przy jakich kolwiek treningach, często snuje się po ziemi czy jest na psie.
Lubie jej używać, gdy nie spuszczam psa, ćwiczę z nim. Ma być blisko, a w razie potrzeby biega ze startówką
Szybko się zakłada/ściąga przez łeb.

Tak samo lubie sznurowe ringówki z pętelką, choć mam niewystawowego psa .
Co kto lubi :)

Posted

ile tak mniej wiecej czeka sie na dublin dogi? bo nie wiem, czy czekac na pana listonosza czy jeszcze nie czas:))
czekam tez na zamowienie z global dog shop i jakos nie moge sie doczekac.

Posted

Iskra_wroc , to jest sunia, prawda? Jesli tak, to może róż? :-) Taki kolor sierści naprawde fajnie wygląda z różem. Jesli ma byc bardzie "na sportowo" to zawsze sprawdza sie czerwień :-) , ale nie jest jakoś szczególnie wyszykana, chyba, że wymyslisz ciekawe zestawienie. Wejdź na stronkę, gdzie mozna sobie zrobic symulację z kolorami i sama cos wymyślisz. Gdzieś wczesniej jest link, ja teraz nie moge u siebie znaleźć.

Posted

beta ata napisał(a):
Wejdź na stronkę, gdzie mozna sobie zrobic symulację z kolorami i sama cos wymyślisz. Gdzieś wczesniej jest link, ja teraz nie moge u siebie znaleźć.

http://www.dogs-collar.de/product_info.php/info/p1_Zugstopp-Hundehalsband.html ;) Najlepiej sobie tutaj porobić zestawienia, bo widać jak to będzie na psie wyglądało mniej-więcej. A Kreskę widze w jakimś fajnym połączeniu fioletu z żółtym :loveu:

Posted

Vectra napisał(a):
obroża kilka razy używana

póki co , na leśne wyprawy , najlepiej nam się sprawdzają tanie obroże Nabby
nawet się prosiaki tym ciągały i obroże jak nowe

Otóż to! Te tasiemki są fajne do parku, ale ja też sie obawiam, że u mnie to sie nie opłaca, moja biega terenowo na codzień, lubi zaglądać pod jeżyny, dzikie róże, bo tam zwykle cos małego ma norkę, itp...

Posted (edited)

MakeBelieve napisał(a):
Barberry a mogłabyś zmierzyć jaką dokładnie regulację mają Twoje szelki?

minimum 34,5cm. maksimum Ci nie podam bo ta regulacja strasznie ciężko 'chodzi' ;) ale chyba i tak Ci to nie potrzebne ;)
a, przedni pasek ma 28.5-29cm od/do czerwonej kreski

Edited by barberry
Posted

Na Lilo też jest ze 2cm za długi - idealny na zimowe ubranie. Nie wiem czy następnych też nie wezmę 35 żeby były na lato na ostrzyżonego na krótko psa :roll:
Ciekawa jestem ile te 35 mają tak na prawdę max.

Posted

barberry napisał(a):
Na Lilo też jest ze 2cm za długi - idealny na zimowe ubranie. Nie wiem czy następnych też nie wezmę 35 żeby były na lato na ostrzyżonego na krótko psa :roll:
Ciekawa jestem ile te 35 mają tak na prawdę max.

Ja moge zadzwonic do ktoregos sklepu i sie spytac o 35-

Posted

deer_1987 napisał(a):
Ja moge zadzwonic do ktoregos sklepu i sie spytac o 35-

Nie chciałabym robić kłopotu :oops: ale gdybyś przypadkiem dzwoniła... ;)
Tylko żeby Ci nie przeczytali z metki tylko faktycznie zmierzyli...:mad: