Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='omry']Jak mi się ona taka podoba. Taka sportowa dziewczynka :)
Gdzie taką bluzę kupiłaś? Bo chyba zapoluję na coś takiego na późną zimę/wczesną wiosnę, bo moja staruszka to zmarźluch :)

Dzięki :D bo Lilo to jest właśnie taka sportowa dziewczyna :D
Bluza jest firmy Adidog http://www.adidog.co.uk/, kupiona na Allegro. Pełno ich tam ale uważaj na podróbki.

Posted

[quote name='barberry']Dzięki :D bo Lilo to jest właśnie taka sportowa dziewczyna :D
Bluza jest firmy Adidog http://www.adidog.co.uk/, kupiona na Allegro. Pełno ich tam ale uważaj na podróbki.

Moja to dameska, ale może nadam jej nowy image :hmmmm:
Dzięki za stronkę :)

Posted

[quote name='omry']Moja to dameska, ale może nadam jej nowy image :hmmmm:
Dzięki za stronkę :)
Pewnie, że tak :D Na wiosnę czas na zmiany! :)

Lilo nigdy nie była i nadal nie jest stateczną damą ;) Biega szybciej i dłużej niż niejeden większy i niby silniejszy pies :D

[quote name='omry']A, barberry, ciepłe to? Co to za materiał?

To 100% bawełny. Jak ludzkie bawełniane bluzy z takim 'milutkim' materiałem po wewnętrznej stronie ;) Ubierałam ją w to tak do -2 stopni.

[quote name='toyota']Yoreczka na sportowo rządzi :). Niebieskie Hurtty cudne !

Dziękuję! :)

[quote name='w deszczu rosnę']Ach, dziewczyny, ja już jestem całkowicie przekonana :) A Liluch od zawsze mi się w tych szelach podobał. BTW, Barberry to jest ID z Artmagick?

Cieszę się :D
Tak, z Artmagic.

[quote name='w deszczu rosnę']Ja chyba sobie jakąś skarbonkę postawię na jakiś Hurttowy ocieplacz, bo też są boskie :) Choć i RuffWear niczego sobie ;)

Też bym strasznie chciała taki z tego ich nieprzemakalnego polarku... W ostatnim linku wstawionym przez deer jest w promocji a ja nie mam kasy!

Posted

Szykuje się na EzyDoga dla Szczurzyny i nie wiem który rozmiar będzie lepszy. Ma 28 cm w szyjce. Według pełnej miski XXS (26 cm-29 cm) będzie dobre, ale boję się, że będzie na styk. Znowu XS zaczyna się od 32cm.

Posted

barberry, ja już kocham te bluzy i zamawiam niedługo. Też szarą, bo najładniejsza :D
Powiedz mi tylko, czy jak moja Tori ma 42 pod łapkami, a mierząc zostawiłam odrobinę luzu, to 44-45 na bluzie nie będzie za bardzo wisiało?
Bo to rozmiar XL, akurat dla Tori, ani mniejsze ani większe już nie pasuje.

Posted

bazylowa napisał(a):
Oj nie! Adidog! Zaskoczyłam dopiero jak weszłam na stronkę. Padłam :roflt:

:cool3:

w deszczu rosnę napisał(a):
Śmieszna Mysza z tej Lilo :) (pierwsze zdjęcie tak mi się skojarzyło)

Uznam to za komplement i podziękuję ;)

MakeBelieve napisał(a):
Kurcze, prześliczne te szeleczki hurtty... Szkoda tylko, że są takie szerokie, bo z obwodu byłyby dobre dla Daisy ;C Ale Lilo przeslicznie w nich wygląda, zresztą nie tylko w nich :**

E tam. Kupując je w ogóle nie patrzyłam na szerokość. Też nigdy wcześniej nie mieliśmy nic tak szerokiego a okazało się to wygodne :)
Dzięki :D

puchu napisał(a):
Szykuje się na EzyDoga dla Szczurzyny i nie wiem który rozmiar będzie lepszy. Ma 28 cm w szyjce. Według pełnej miski XXS (26 cm-29 cm) będzie dobre, ale boję się, że będzie na styk. Znowu XS zaczyna się od 32cm.

Absolutnie nie bierz XXS! Ja mam taką dla Lilo, która ma ~22-23cm i jest akurat.

Posted (edited)

[quote name='omry']barberry, ja już kocham te bluzy i zamawiam niedługo. Też szarą, bo najładniejsza :D
Powiedz mi tylko, czy jak moja Tori ma 42 pod łapkami, a mierząc zostawiłam odrobinę luzu, to 44-45 na bluzie nie będzie za bardzo wisiało?
Bo to rozmiar XL, akurat dla Tori, ani mniejsze ani większe już nie pasuje.

Wiesz co, Lilo ma obwód 35cm a mamy rozmiar M podczas gdy według ich oficjalnej strony M ma 37-39cm. Ma allegro widzę, że każdy sprzedawca pisze co innego (tego u którego ja kupowałam już nie ma).
Według tej ich strony XL to 50-53cm ale sugerowałbym się raczej tym co pisze sprzedawca albo poprosiłabym o dokładne zmierzenie.

Jeśli bluza będzie miała na prawdę 45cm a Tori ma 42cm to będzie jak najbardziej ok :) Patrz jeszcze na długość żeby nie zrobiła się z tego długa peleryna ;)

[quote name='puchu']Dzięki za pomoc :)

Czyli pewni XS będzie dobra. Może nawet S. Jutro do nich napiszę.

Jeśli jesteś na fecebooku to polecam pisać tam prosto do użytkownika Kamil Olechno. Zdecydowanie szybsza odpowiedź.
[SIZE="1"]A jak się zdziwiłam kiedy kilka miesięcy temu zaprosił mnie do znajomych ;) gdzie tu ochrona danych osobowych czy coś :P

[quote name='w deszczu rosnę']to był komplement :) ja całe życie z dużymi psami, więc mikrusy traktuję trochę z przymrużeniem oka ;)

szkoda, że te bluzy tylko dla malizn...

To jest duży pies w małym ciele ;) dzięki :D
A ileż Twój Robin ma w klacie? Na stronie, którą podałam wejdź w dział Joeys i proszę :D Bardzo podobna bluza a największy rozmiar 78-80 w klacie :D

Edited by barberry
Posted (edited)

barberry napisał(a):
Wiesz co, Lilo ma obwód 35cm a mamy rozmiar M podczas gdy według ich oficjalnej strony M ma 37-39cm. Ma allegro widzę, że każdy sprzedawca pisze co innego (tego u którego ja kupowałam już nie ma).
Według tej ich strony XL to 50-53cm ale sugerowałbym się raczej tym co pisze sprzedawca albo poprosiłabym o dokładne zmierzenie.

Jeśli bluza będzie miała na prawdę 45cm a Tori ma 42cm to będzie jak najbardziej ok :) Patrz jeszcze na długość żeby nie zrobiła się z tego długa peleryna ;)

Długość jest idealna, tylko o tą szerokość się martwiłam.
Ale skoro tak mówisz to.. niedługo zamawiam :)
Dzięki za pomoc :)

Edited by omry
Posted

Marta_Ares napisał(a):
ale swietnie dziewczyny wyglądają :loveu: :loveu: :loveu:

mam wrażenie ze do ich siersci każdy kolor pasuje:diabloti: :loveu:

mogę do galerii zdjęcia "ukraść" ;)?

jasne, jasne:))) kradnij:)

Posted

[quote name='deer_1987']http://www.divinedog.se/vattentat-fleecejacka-brun-p-428-c-200.aspx
Te macie na mysli? Bardzo fajne, mialam przez chwile dla Sherry, tez chronia przed wiatrem i deszczem :) Tylkoi tez swoje kosztuja tu tylko brazowy i tylko 2 rozmiary w przecenie.. Ale znam strone gdzie sa najtansze ubranka hurtty
http://www.foderexpressen.se/kategori/Hurtta-pro
co do szelek hurty chciałam kupić ostatnio na bazarku na Milke ale są o dużo za małe na moją w barkach , wymiar był podany nie całe 40cm a moja ma 51 w tym rozmiarze 70cm bodajże .
zdziwiłam się , widocznie to na węższe" psy .

Posted

gops napisał(a):
co do szelek hurty chciałam kupić ostatnio na bazarku na Milke ale są o dużo za małe na moją w barkach , wymiar był podany nie całe 40cm a moja ma 51 w tym rozmiarze 70cm bodajże .
zdziwiłam się , widocznie to na węższe" psy .

Niestety nie zawsze hurtta ma idealna rozmiarowke, ja widze po moich 45 za male a 60 troche za duze i odstaje... a pomiedzy nie ma :mad: z ubraniami tez roznie moze byc, akurat ja mam 42 rozmiar ktory jest zrobiony specjalnie dla jamnikow. milka teraz bedzie miec 45 jednak bo 42 za maly.

Posted

deer_1987 napisał(a):
Niestety nie zawsze hurtta ma idealna rozmiarowke, ja widze po moich 45 za male a 60 troche za duze i odstaje... a pomiedzy nie ma :mad: z ubraniami tez roznie moze byc, akurat ja mam 42 rozmiar ktory jest zrobiony specjalnie dla jamnikow. milka teraz bedzie miec 45 jednak bo 42 za maly.

bardzo żałuję bo podobają mi się szelki hurty i kiedyś bym chciała a tu taka kicha bo za małe :roll:
kubraki od nich też mi się podbają nawet nie pomyślałam by poprosić was o kupienie, zamówiłam już gdzie indziej ciepły kubrak na wymiar i też za podobną cenę więc w sumie mogłam pomyśleć ;)