Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

vege* napisał(a):
ja wolę te krótsze smycze max 150 cm, jak dłuższe to tylko składane, bo tak to jak pies poczuje, że jej się już smycz skończyła to się cofa i się plącze, a ja lubię mieć psa przy nodze więc większość smyczy mam ok 150 cm

mi się nic nie plącze :eviltong:

Posted

Dziewczyny, ja wiem, że lupinki ładne ;(( No ale gdzie na moją 1 cm !? Toż to sznureczek :(( I boje sie kupic ja.. Zreszta na lupine.pl te obróżki po 30 zł, drożej nawet od rogza. Patrze, że na p-m są po 15 zł i mysle, czy stamtąd by coś wziąć... Jest Muddy Paws albo Sea ponies ;d Chyba najladniejsze.

Posted

A jak macie takie krótkie smycze to chyba w koopy wdeptujecie na trawnikach, nie :P (jak ciemno jest)? Ja używam tylko flexi, zwykłe, krótkie - na wyjazdy - do pociągu, samochodu i na wsi jak nie ma chodnika i trza iść poboczem. Na flexi - nie muszę włazić na trawę jak Amy chce siku, czy połazić po trawniku.

Posted

ja szczerze też preferuję długie smycze i jak cioteczka wyżej najlepiej flexi a takie zwykłe na jakieś wyjazdy;)
rogza do kompletu mam chyba 150? i trochę mi za krótko na niej

Posted

Ja ulubioną smycz miałam 2,10 z możliwością przepięcia w połowie. Ale tata mi zgubił, kupił coś co wyglądało tak samo, ale okazało się dłuższe, tak z 30-40cm, i jest niewygodne takie długie już.

Ewa zanim Ty psa kupisz to jeszcze zdążą jakaś nowa firma na rynek wyjść, jakieś nowe wzorki zostaną wypuszczone także nie spiesz się :evil_lol:

Chyba kupię ten krowi łańcuch (to ma jakąś subtelniejszą nazwę ? :D), tylko teraz nie wiem czy złoty czy srebrny i czy z tymi haczykami czy normalny.

Jak już się zdecydowałam na szelki od Marty to problem z tasiemkami się zrobił :angryy: a sklep jak na razie, od piątku do południa mi nie odpisał.

Posted

Co do smyczy to mi najlepiej pasuje na spacery 120-180. a na wieczorny spacer kiedy nie puszczam psa to biorę zazwyczaj 220 przepinaną :)
Podpis nadal aktualny + sprzedam smycz Red Dingo M czerwoną przepinaną szerokość 1,8cm , stan bdb :)

Posted

słuchajcie czy ktoś może widział u siebie w zoologicznym rogza pink hearts półzacisk M? poszukuję od taaaaaaaaaaaaak dawna:(:(:( jeśli tylko ktoś chciałby mi pomóc ozłoce! moge nawet dopłacić za fatyge haha. strasznie mi zależy

Posted

psyja napisał(a):
słuchajcie czy ktoś może widział u siebie w zoologicznym rogza pink hearts półzacisk M? poszukuję od taaaaaaaaaaaaak dawna:(:(:( jeśli tylko ktoś chciałby mi pomóc ozłoce! moge nawet dopłacić za fatyge haha. strasznie mi zależy

ja będe miala na sprzedaż L-ke :)

Posted

psyja napisał(a):

U mnie w Kakadu chyba są, jeśli chcesz, to mogę jutro zobaczyć ;)

Posted

NightQueen napisał(a):
rogz :diabloti::evil_lol:
moja ulubiona firma, taśma miękka, wytrzymała (na narwanego foksa :diabloti:)
podobnie red dingo - ale tu akurat nie przepadam za ich klamrami.
hunter ma dość mocne taśmy, fajne wzorki (jeszcze nieoklepane) i miękką taśmę.
lupine to totolotek, niektóre taśmy są sztywne, inne miękkie.

szczyl musi ładnie wyglądać żeby ciocia Patrycja nie musiała się wstydzić jak z nim na spacerek pójdzie :diabloti::evil_lol:

Ale rogzy to chyba tylko na zatrzask są, a ja nie chcę po domu na zatrzask, tylko na klamrę ;)
Chyba jednak zostanę przy tym Activdogu i będę używać na zmianę ze skórzaną obróżką (wypróbowana na Iśce - ponoć wygodna :diabloti:). Jelonki mi się podobają :loveu:

Ekhm, że niby ty mi będziesz psa wyprowadzać? :diabloti:

Posted

ale to co Ty pokazałaś to są z nakładką gumową a Ewa chyba takiej nie chce;)
weź najlepiej tego Activ pomacałaś stwierdziłaś, że jest ok i po problemie;)

Posted

Szelki z IPO sklepu w praktyce :) Jestem bardzo ciekawa jak w takich warunkach spiszą się te od Marty i Aresa, które mam nadzieję przyjdą w pon. Nie omieszkam się również sfotografować ich w akcji.

Posted

Amber, super wygląda twój chłopak w akcji!
Marta, świetnie mu w Hiltonie , śliczny jest ten wzorek szkoda że nie ma rozmiaru na moje futro :(
Wczoraj zrobiłam sesje futra w nowych nabytkach i w tych troszkę starszych w których jeszcze nie dawałam zdjęć :)
Część I
Rogz Gekko zacisk kupiony na wystawie w Kato :)

Gekko 2,5cm + smycz odblask 2 cm

Pomarańczowy zacisk 2,5 cm z dogstyle

Dogstyle 2,5 cm + rogz 2 cm

Posted

Przed chwilą przyszły też szelki od Marty i Aresa (w samą porę :diabloti:) ale to nic, za jakiś miesiąc mam kolejny trening to się okaże jak się sprawują. Trochę żałuję, że nie pomyślałam o podbiciu rączki... Zastanawiam się też czy nie będą go obcierać na drugiej obręczy? Jakby co można by wam podesłać te szelki do poprawki?

A tak to są super, wyglądają na bardzo solidne, świetny patent z gumkami za które wsuwa się paski. Smycz też fajna. Aha, hot doga widocznego na fotach... już nie ma :evil_lol:

Posted

Hehe dzięki. Z pewnych względów nie mamy galerii na dogo :diabloti: ale może kiedyś założę, bo fanklub Jariego się coraz bardziej powiększa :cool3: :D