Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na białym psie wszystkie kolory będą ślicznie wyglądać.

Marta_Ares ten Hunter jest przepiękny i Aresowi bardzo w nim do pyszczka:loveu:

Cieszę się że mnie jeszcze nie dopadła mania obróżkowa. Dla moich dwóch suk mam: 5 obroży i 3 razy szelki.

Posted

Ja też ostatnio, regularnie odwiedzam wątek. Mam nadzieje że to nie początki uzależnienia:evil_lol:
Niektóre z pokazanych tu obroży bardzo mi się podobają. Kiedyś na pewno kupię moim psinom po jakiejś markowej obroży. Bardzo podobają mi się wzory Lupine ale ceny mają porażające. A ja nie potrafię się zdecydować które wybrać.
Ostatnio kupiłam im obroże firmy Hilton , po zawrotnej cenie 7.30 za sztukę:diabloti:. Wzorki mają całkiem ładne ale pewnie jakościowo za dobre nie są.

Posted

a ja mam kilka pytan ;)
Ma ktos z was porownanie smyczy Rogza L-ki i Lupine dla srednich? Najlepiej na zdjeciu. chodzi o karabinczyki i tasme. Bede chciala kupic smycz Lupine ale nie wiem czy te dla srednich czy duzych. smycz XL-ka z Rogza w ogole mi nie pasuje.
A drugie pytanie o rodzaj obrozy manmata - czym sie rozni ich polzacisk od standard? Obie sa zakladane przez glowe wiec chyba obie musza sie jakos zaciskac? Czyli jesli sie zaciskaja to czym sie roznia? Ktora bedzie lepsza dla staffika?

Posted

manmat ma wersje bez zacisku , czyli ma kolko jak normalna obroza zakaldasz przez glowe ale obroza nie ma zacisku , dziala jak zwykla , jak ktos ma psa z waska glowa to jest problem bo pewnie latwo wyjdzie z ciut luznej obrozy
mialam obie wersje manmata i obie mi pasowaly

Posted

sliczna ta błękitna, ale Ares zarósł

W animalii obecnie nic konkretnego nie znajdziesz, wycofali rogzy A nie myślałaś nad activdogami - activdog.pl ? W pełnej misce są wspomniane rogzy http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?prod_name=szelki+rogz&search=ok

hmmm, no tak w sumie na animalii nie znajdę, tylko przydałoby się coś taniego, a nie wiem jak ceny activdoga? w pełnej misce jest dużo fajnych ale to rogzy to też trochę drogie...
Marta a u Ciebie ile kosztowałyby szelki dla westa?

Posted

kasia_1982 napisał(a):
a ja mam kilka pytan ;)
Ma ktos z was porownanie smyczy Rogza L-ki i Lupine dla srednich? Najlepiej na zdjeciu. chodzi o karabinczyki i tasme. Bede chciala kupic smycz Lupine ale nie wiem czy te dla srednich czy duzych. smycz XL-ka z Rogza w ogole mi nie pasuje.
A drugie pytanie o rodzaj obrozy manmata - czym sie rozni ich polzacisk od standard? Obie sa zakladane przez glowe wiec chyba obie musza sie jakos zaciskac? Czyli jesli sie zaciskaja to czym sie roznia? Ktora bedzie lepsza dla staffika?

Miałam smycz L rogza i Lupine. Wydaje mi się, że lupine wygląda delikatniej, ma mniejszy karabinek od rogzowej L, na pewno taśma jest sztywniejsza i minimalnie grubsza. Rozg ten pojedynczy, ma cieńszą taśmę, i wydaje mi się że odrobinę masywniejszy karabinek w porównaniu do lupinowego.

Standard to zwykła obroża tyle że bez zapięcia. Musisz ją poszerzyć, założyć psu na szyję i wyregulować tak, by pasowało. Zdejmując to samo - rozregulowujesz i zdejmujesz psu przez głowę.
Półzacisk powinien przejść przez głowę bez tych wszystkich "manewrów". Słyszałam że niespecjalnie sie luzuje - dość ciężko. Niestety nie miałam obroży ManMat.

Justa, poszukaj w kuchniapupila.

Posted

doszedl nam komplet huntera i POLECAM ! polecam produkty tej firmy , bardzo ladne , mocny zatrzask , fajne kolko do zapinania smyczy , sredni karabinczyk , nie ten najwiekszy
ale! jesli ktos chce kupi z tej aukcji co ja to powiem ze oni maja zle wymiary podane, moja miala miec max 45cm a ma minimum 42 a max kolo 60cm :) wiec na sporego psa tez byla by dobra , raczej nie ma co sugerowac sie tymi wymairami co oni pisza tylko szerokoscia i to bd ten rozmiar pewnie

Posted

gops napisał(a):
doszedl nam komplet huntera i POLECAM ! polecam produkty tej firmy , bardzo ladne , mocny zatrzask , fajne kolko do zapinania smyczy , sredni karabinczyk , nie ten najwiekszy
ale! jesli ktos chce kupi z tej aukcji co ja to powiem ze oni maja zle wymiary podane, moja miala miec max 45cm a ma minimum 42 a max kolo 60cm :) wiec na sporego psa tez byla by dobra , raczej nie ma co sugerowac sie tymi wymairami co oni pisza tylko szerokoscia i to bd ten rozmiar pewnie

Foty ;)
No właśnie, tak mi sie wydawało, że ma pokręcone rozmiary. Będzie dobra na Misię?

Posted

Migori napisał(a):
To jest 3cm czy 4cm? Zatrzask masywny ?

2,7cm zatrzask bardzo mocny , ciezko sie odpina i zapina dla mnie bomba :)
bardzo mi podpasowala ta firma

Posted

Jak myślicie, który kolor dla kremowej goldenki :loveu:?
1) niebieski
2) ciemnoróżowy (taki jak lupine plum bolssom)
3) pomarańczowy
4) fioletowy
5) błekitny+różowy (http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=1143)
6) brązowy+niebieski (http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=3735)
7) czy taki http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=1685

Proszę o radę wytrwałych obróżkozbieraczy :evil_lol:

Guest papillonek
Posted

ostatni lub przedostatni :) różowy kompletnie odpada :/