Migori Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='Agnes']pes pas wiadomo o co chodzi:evil_lol: czyli to jest jakas opcja;) Chopo nie widze dokladnie jak toto wyglada (na ipo sklepie) nie mam dobrych fotek tej smyczy http://picasaweb.google.com/BlackyBoraTheLab/Rozne02#5525332848397004450 Quote
blue_bc Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 (edited) .............. Edited April 30, 2013 by blue_bc Quote
Marta_Ares Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='Agnes']I to nie bedzie ladnie wygladac ;) Bo co oplote tasma?:evil_lol:[/QUOTE] koszulką termozgrzewalną :) Quote
Unbelievable Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='Marta_Ares']koszulką termozgrzewalną :)[/QUOTE] która to zaraz się odczepi ;) Agnes, każda linowa się w końcu zmechaci... No chyba, że to będzie jakiś hardcore-nylon krzywdzący dla rąk Quote
murakami Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='Marta_Ares']Agnes, a może poszukaj liny jaka Cie interesuję w sklepach budowniczych/ z akcesoriami do wspinaczki i spróbuj samemu połączyć z karabińczykiem:evil_lol:[/QUOTE] najlepszą moją smyczą jest właśnie taka lina kupiona na metry, akurat taśmą opleciona, bo rurki o takiej średnicy pod ręką nie było. Mam ją kilka ładnych miesięcy i jakoś nie mogę się z nią rozstać. Zmechaciła się bardzo nieznacznie, mimo, że często wlecze się za psem. Kosztował mnie komplet lina, karabińczyk i taśma ok 16 zł. Jest trochę ciężka, bo ma 4 metry, ale nauczyłam się nią operować i zwijać - jak wytrawny żeglarz ;) Quote
Marta_Ares Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='Unbelievable']która to zaraz się odczepi ;) Agnes, każda linowa się w końcu zmechaci... No chyba, że to będzie jakiś hardcore-nylon krzywdzący dla rąk[/QUOTE] ale pod tym zszyc przeciez,a nie sama koszulką, może za słabo ją przypaliłaś, u nas na PT dla duzych psow sporo osob wlasnie uzywalo grubych linek treningowych i w ten sposob byly wykanczane i nic sie nie odczepiało ;) Quote
Agnes Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='Unbelievable']Agnes, każda linowa się w końcu zmechaci... No chyba, że to będzie jakiś hardcore-nylon krzywdzący dla rąk A co znaczy kiedys?:evil_lol: Ta zaczela sie na prawde szybko mechacic i ja sprzedalam, poki byla w stanie dobrym ;) Marta_Ares ale kiedy mi takie "koszulki" sie nie podobaja, ma byc szyte i juz:evil_lol: Ja mam niestety albo i stety duze wymagania co do smyczy. Mam strasznie delikatna skore i kazde pociagniecie to bol na caly spacer, przy czym cala rodzina uzywa smyczy ala chaba (jakas no name) a ja nie jestem w stanie ;) Smycz ma byc wygodna i bezpieczna a to juz za wiele jak sie okazuje;) Poki co moja natluszczana z dingo jest rewelacyjna, robi sie coraz bardziej miekka:loveu: Quote
Unbelievable Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='Marta_Ares']ale pod tym zszyc przeciez,a nie sama koszulką, może za słabo ją przypaliłaś, u nas na PT dla duzych psow sporo osob wlasnie uzywalo grubych linek treningowych i w ten sposob byly wykanczane i nic sie nie odczepiało ;)[/QUOTE] nie no ja po prostu mam parę piłek gotowych z tymi koszulkami i od razu poodpadały, tylko mnie wkurzały ;) [quote name='Agnes']A co znaczy kiedys?:evil_lol: Ta zaczela sie na prawde szybko mechacic i ja sprzedalam, poki byla w stanie dobrym ;) [/QUOTE] w zależności od miękkości- im bardziej miękka tym szybciej. Z doświadczenia- te co się bardziej mechacą są o wiele przyjemniejsze w dotyku ;) baardzo wygodnie mi się trzymało styraną pomechaconą linową Dingo Olka, a znajoma ma jakieś no-name z twardszej linki i bardzo rani ręce Quote
Agnes Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Czyli nie zwracac uwagi na zmechacenia, bo te sa najwygodniejsze ;) Dlatego nie chce miec smyczy z liny zeglarskiej, bo to wygodne na bank nie jest, a jak przejedzie w dloni...poparzona skora bankowo Quote
Unbelievable Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='Agnes']Czyli nie zwracac uwagi na zmechacenia, bo te sa najwygodniejsze ;) Dlatego nie chce miec smyczy z liny zeglarskiej, bo to wygodne na bank nie jest, a jak przejedzie w dloni...poparzona skora bankowo[/QUOTE] dokładnie ;) możesz zacząć żałować że sprzedałaś tamtą :evil_lol: Quote
Agnes Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Takiej opcji nie ma:evil_lol: Byla za ciezka za gruba:evil_lol: Quote
Marta_Ares Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 a ja dzisiaj kupiłam linke w Obi 8mm, spodobał mi sie kolorek i to, że wydaje sie być bardzo wygodna :) zobaczymy co wyjdzie z mojego zszywania :D Quote
evel Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Doszły do nas szelki od Marty, czy też TŻta Marty ;) no i cóż - wbrew różnym opiniom, które można tutaj przeczytać, złego słowa o nich powiedzieć nie mogę :) W trakcie użytkowania okazało się, że jednak najlepszym rozwiązaniem dla małpki będzie inny sposób zapięcia niż z przodu (ona jest za mała a ja za duża - co poradzić? :evil_lol:), ale i tak jestem bardzo zadowolona z zakupu :) Może nawet zdjęcia zrobię kiedyś ;) Quote
Marta_Ares Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 czekam koniecznie na zdjecia :) szkoda ze te szeleczki sie nie sprawdziły, hmm nie mam pojecia co jeszcze byłoby dla Was dobre Quote
Antynówka Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Jeżeli ktoś już tu się o to pytał (a pewnie tak, no ale cóż nie przeczytałam wszystkiego bo strasznie tego dużo :crazyeye:) to bardzo przepraszam, ale prosze odpowiedzcie na moje pytanie :oops: A więc:słyszałam, że obroża dusi psa, deformuje tchawcę czy coś, i nie jest polecana zwłaszcza dla małych i delikatnych psów tylko EWENTUALNIE dla duzych może być... A ja mam małe psisko i zastanawiam się czy obroża aż tak bardzo szkodzi małym psom czy ludzie robią z igły widły... A co Wy o tym sądzicie, małe psy mogą nosić obroże czy tylko i wyłacznie szelki? Pozdrawiam i z góry dzięki Quote
evel Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='Marta_Ares']czekam koniecznie na zdjecia :) szkoda ze te szeleczki sie nie sprawdziły, hmm nie mam pojecia co jeszcze byłoby dla Was dobre[/QUOTE] Bo my jesteśmy skomplikowanym przypadkiem, ale spoko loko, jest w porządku i widać, że jednak mimo wszystko te 25mm sprawdza się u nas dużo lepiej niż muscatowe szorki ;) Quote
Marta_Ares Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='evl']Bo my jesteśmy skomplikowanym przypadkiem, ale spoko loko, jest w porządku i widać, że jednak mimo wszystko te 25mm sprawdza się u nas dużo lepiej niż muscatowe szorki ;)[/QUOTE] to super, balam sie ze mogą być dla niej troszkę za szerokie, czekamy w takim razie na zdjęcia :) Quote
Avaloth Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Antynówka moim zdaniem ktoś problem wyolbrzymił. Wystarczy spojrzeć na zdjęcia tutaj zamieszczane i ilość małych psów w obrożach. Chyba każdy pies ma obrożę, a szelki na pewno nie wszystkie. żeby zdeformować tchawicę trzeba by psa na prawdę mocno szarpać albo mieć 'obrożę' typu kolczatka. Ja się w każdym razie nie spotkałam z informacją że obroże tylko dla dużych psów. Quote
vege* Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='Illusion']Biedronki lupine na szczylu [/QUOTE] cudnie wygląda :loveu: Quote
diabelkowa Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 a te te biedrony to jakies obroze na bullowate czy co ? :DD Quote
toyota Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Marta_Ares - wysłałam do Ciebie 2 maile w sprawie tej obroży i nic : http://i1014.photobucket.com/albums/af269/Marta_Ares/allegro/DSC01739.jpg Może masz zapchaną skrzynkę ? Quote
Marta_Ares Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='toyota']Marta_Ares - wysłałam do Ciebie 2 maile w sprawie tej obroży i nic : http://i1014.photobucket.com/albums/af269/Marta_Ares/allegro/DSC01739.jpg Może masz zapchaną skrzynkę ? skrzynkę mam pustą, ale przed chwilą szukałam od Ciebie wiadomości i nie wiem czemu nie wyswietlilo tego, chyba ze ktos korzystal z mojego kompa i przez przypadek wyswietlilo ;/ juz odp Quote
chrupcia Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Muszę w końcu tutaj napisać :p Dziewczyny jestem pod WIELKIM wrażeniem ile posiadacie tych smyczy, obroży, szelek... :-o :cool3: ja mam zwykłe szelki, obroże(poobdzieraną:roll::evil_lol: ) i smycz flexi, tyle. i czuje się przy Was łyso:lol::oops: ale Wasze kolekcje są bardzo ładne:p Quote
Migori Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='chrupcia'] ja mam zwykłe szelki, obroże(poobdzieraną:roll::evil_lol: ) i smycz flexi, tyle. i czuje się przy Was łyso:lol::oops: ale Wasze kolekcje są bardzo ładne:p[/QUOTE] Bluźnisz Hahaha :) Moje słabe serce :-o... poobdzieraną obrożę :shake:... No to jest niezgodne z przepisami :evil_lol: Quote
Recommended Posts