Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Marta_Ares']Agnes, a może poszukaj liny jaka Cie interesuję w sklepach budowniczych/ z akcesoriami do wspinaczki i spróbuj samemu połączyć z karabińczykiem:evil_lol:[/QUOTE]

najlepszą moją smyczą jest właśnie taka lina kupiona na metry, akurat taśmą opleciona, bo rurki o takiej średnicy pod ręką nie było. Mam ją kilka ładnych miesięcy i jakoś nie mogę się z nią rozstać. Zmechaciła się bardzo nieznacznie, mimo, że często wlecze się za psem. Kosztował mnie komplet lina, karabińczyk i taśma ok 16 zł. Jest trochę ciężka, bo ma 4 metry, ale nauczyłam się nią operować i zwijać - jak wytrawny żeglarz ;)

Posted

[quote name='Unbelievable']która to zaraz się odczepi ;)
Agnes, każda linowa się w końcu zmechaci... No chyba, że to będzie jakiś hardcore-nylon krzywdzący dla rąk[/QUOTE]
ale pod tym zszyc przeciez,a nie sama koszulką, może za słabo ją przypaliłaś, u nas na PT dla duzych psow sporo osob wlasnie uzywalo grubych linek treningowych i w ten sposob byly wykanczane i nic sie nie odczepiało ;)

Posted

[quote name='Unbelievable']Agnes, każda linowa się w końcu zmechaci... No chyba, że to będzie jakiś hardcore-nylon krzywdzący dla rąk

A co znaczy kiedys?:evil_lol: Ta zaczela sie na prawde szybko mechacic i ja sprzedalam, poki byla w stanie dobrym ;)

Marta_Ares ale kiedy mi takie "koszulki" sie nie podobaja, ma byc szyte i juz:evil_lol:

Ja mam niestety albo i stety duze wymagania co do smyczy. Mam strasznie delikatna skore i kazde pociagniecie to bol na caly spacer, przy czym cala rodzina uzywa smyczy ala chaba (jakas no name) a ja nie jestem w stanie ;) Smycz ma byc wygodna i bezpieczna a to juz za wiele jak sie okazuje;)

Poki co moja natluszczana z dingo jest rewelacyjna, robi sie coraz bardziej miekka:loveu:

Posted

[quote name='Marta_Ares']ale pod tym zszyc przeciez,a nie sama koszulką, może za słabo ją przypaliłaś, u nas na PT dla duzych psow sporo osob wlasnie uzywalo grubych linek treningowych i w ten sposob byly wykanczane i nic sie nie odczepiało ;)[/QUOTE]
nie no ja po prostu mam parę piłek gotowych z tymi koszulkami i od razu poodpadały, tylko mnie wkurzały ;)
[quote name='Agnes']A co znaczy kiedys?:evil_lol: Ta zaczela sie na prawde szybko mechacic i ja sprzedalam, poki byla w stanie dobrym ;)
[/QUOTE]
w zależności od miękkości- im bardziej miękka tym szybciej. Z doświadczenia- te co się bardziej mechacą są o wiele przyjemniejsze w dotyku ;) baardzo wygodnie mi się trzymało styraną pomechaconą linową Dingo Olka, a znajoma ma jakieś no-name z twardszej linki i bardzo rani ręce

Posted

Czyli nie zwracac uwagi na zmechacenia, bo te sa najwygodniejsze ;)
Dlatego nie chce miec smyczy z liny zeglarskiej, bo to wygodne na bank nie jest, a jak przejedzie w dloni...poparzona skora bankowo

Posted

[quote name='Agnes']Czyli nie zwracac uwagi na zmechacenia, bo te sa najwygodniejsze ;)
Dlatego nie chce miec smyczy z liny zeglarskiej, bo to wygodne na bank nie jest, a jak przejedzie w dloni...poparzona skora bankowo[/QUOTE]
dokładnie ;) możesz zacząć żałować że sprzedałaś tamtą :evil_lol:

Posted

Doszły do nas szelki od Marty, czy też TŻta Marty ;) no i cóż - wbrew różnym opiniom, które można tutaj przeczytać, złego słowa o nich powiedzieć nie mogę :) W trakcie użytkowania okazało się, że jednak najlepszym rozwiązaniem dla małpki będzie inny sposób zapięcia niż z przodu (ona jest za mała a ja za duża - co poradzić? :evil_lol:), ale i tak jestem bardzo zadowolona z zakupu :) Może nawet zdjęcia zrobię kiedyś ;)

Posted

Jeżeli ktoś już tu się o to pytał (a pewnie tak, no ale cóż nie przeczytałam wszystkiego bo strasznie tego dużo :crazyeye:) to bardzo przepraszam, ale prosze odpowiedzcie na moje pytanie :oops:
A więc:słyszałam, że obroża dusi psa, deformuje tchawcę czy coś, i nie jest polecana zwłaszcza dla małych i delikatnych psów tylko EWENTUALNIE dla duzych może być... A ja mam małe psisko i zastanawiam się czy obroża aż tak bardzo szkodzi małym psom czy ludzie robią z igły widły... A co Wy o tym sądzicie, małe psy mogą nosić obroże czy tylko i wyłacznie szelki?
Pozdrawiam i z góry dzięki

Posted

[quote name='Marta_Ares']czekam koniecznie na zdjecia :)

szkoda ze te szeleczki sie nie sprawdziły, hmm nie mam pojecia co jeszcze byłoby dla Was dobre[/QUOTE]

Bo my jesteśmy skomplikowanym przypadkiem, ale spoko loko, jest w porządku i widać, że jednak mimo wszystko te 25mm sprawdza się u nas dużo lepiej niż muscatowe szorki ;)

Posted

[quote name='evl']Bo my jesteśmy skomplikowanym przypadkiem, ale spoko loko, jest w porządku i widać, że jednak mimo wszystko te 25mm sprawdza się u nas dużo lepiej niż muscatowe szorki ;)[/QUOTE]
to super, balam sie ze mogą być dla niej troszkę za szerokie, czekamy w takim razie na zdjęcia :)

Posted

Antynówka moim zdaniem ktoś problem wyolbrzymił. Wystarczy spojrzeć na zdjęcia tutaj zamieszczane i ilość małych psów w obrożach. Chyba każdy pies ma obrożę, a szelki na pewno nie wszystkie. żeby zdeformować tchawicę trzeba by psa na prawdę mocno szarpać albo mieć 'obrożę' typu kolczatka.
Ja się w każdym razie nie spotkałam z informacją że obroże tylko dla dużych psów.

Posted

Muszę w końcu tutaj napisać :p
Dziewczyny jestem pod WIELKIM wrażeniem ile posiadacie tych smyczy, obroży, szelek... :-o :cool3:
ja mam zwykłe szelki, obroże(poobdzieraną:roll::evil_lol: ) i smycz flexi, tyle. i czuje się przy Was łyso:lol::oops:
ale Wasze kolekcje są bardzo ładne:p

Posted

[quote name='chrupcia']
ja mam zwykłe szelki, obroże(poobdzieraną:roll::evil_lol: ) i smycz flexi, tyle. i czuje się przy Was łyso:lol::oops:
ale Wasze kolekcje są bardzo ładne:p[/QUOTE]
Bluźnisz Hahaha :)
Moje słabe serce :-o... poobdzieraną obrożę :shake:... No to jest niezgodne z przepisami :evil_lol: