Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
23 minut temu, Kocurkotka napisał:

warsawdog mają szelki norwegi! jak myślicie spoko są :D ? ktoś ma ?

Mają dziwną rozmiarówkę moim zdaniem. 

Posted
20 godzin temu, Hill. napisał:

Tak z ciekawości, co jest nie tak z tymi Sali? 

Podobne modele ma TipTop i Trixie, tylko zatrzaski są na dole, co jest dla mnie kompletnym nieporozumieniem

http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=20445

http://www.tiptop24.pl/index.php?view=produkt&prod_id=9#prettyPhoto

A najbardziej zbliżone do ZeroDC, to chyba te od Zoluxa

http://zoozone.pl/pr8175-zolux-szelki-canisport-do-biegania-joggingu-pomaranczowe-435.html

Dzięki :) Podobają mi się te z Trixie i nawet z zatrzaskami chyba nie ma aż takiej tragedii, bo nie dotykają bezpośrednio psa. Musiałabym je pomacać i "na żywo" ocenić. Nie podoba mi się w nich taśma nośna na barkach (i to wąska, bo 2cm). W innych tego typu szelkach taśma kończy się na karku a barki opierają się na szerokim paśmie materiału, a tu w sumie cały ciężar będzie na tych 2cm taśmy :/

TipTop też bardzo mi się podobają, znajoma ma i wydają się solidne i wygodne, ale ta cena...

Sali okazały się troszkę inne niż je sobie wyobrażałam- mam wrażenie, że jakieś takie szmatkowate, na dodatek odblaski są inne, niż na zdjęciu i nie ma półkółka do przypięcia smyczy z przodu, a na tym mi też zależało. No i "ramki" do regulacji są dość nisko, mam wrażenie, że będą psa gniotły :(  I jeszcze beznadziejnie się układają, kiedy pies nie ciągnie- na karku robi się wygięcie ( w Twoich ZeroDc chyba też tak się dzieje z tego, co kojarzę?) Mam w planie odesłać je i poprosić o przysłanie dokładnie takich, jak na fotkach, a jak nie to całkiem zrezygnuję

Posted
3 godziny temu, nadira napisał:

TipTop też bardzo mi się podobają, znajoma ma i wydają się solidne i wygodne, ale ta cena...

Ja zamawiałam z aliexpres i wyszło mi ok. 80 zł za jedną parę szelek :D To ta sama firma - truelove, a różnica w cenie gigantyczna. Doszły w mniej więcej 2 tygodnie, są boskie! :D

12829214_1282699578411520_6996268746554946435_o.jpg

• Upvote 2
Posted
6 godzin temu, Talia napisał:

Szukamy szelek do biegania przy rowerze, nie do ciągnięcia, dla seterki. Mają być wygodne, nie przekręcać się i nadawać również do biegania po polu (często jeździmy własnie tam na rower, a nie chce mi się przebierać psa). Mile widziany wyrazisty kolor (niekoniecznie odblaskowy, po prostu dobrze widoczny). 
Co do ceny, genialnie byłoby gdyby zmieściły się w 100zł, ale inne też wezmę pod uwagę. 
Macie jakieś sprawdzone? 

Mam jeszcze takie pytanie odnośnie Juliusów, praktycznie te zwykłe Power dużo się różnią od tych IDC? Np z tym ułożeniem paska na klatce, w zwykłych poddusza psa przy szarpnięciu? 

Ja mam Powery i nie zauwazylem, zeby psa podduszaly. Sa bardzo wygodne, z calego serca moge polecic :)

Posted

Kupiłam julki pasowe rozmiar 1, chciałam przymierzyć na chwilę na dworze, zobaczyć jak leżą, z myślą o ewentualnym odesłaniu

2 minuty później mój pies położył się w bagnie

Także chyba zostają, choć są minimalnie za duże, a 0 były za małe :)

20160324_131227.jpg

• Upvote 1
Posted

Kocurkotka ślicznie! <3

Czy ktoś się orientuje, gdzie kupię produkty (a konkretnie pas) do biegania ZeroDC?
W polskim sklepie cholernie podrożały i został tylko jeden, nieinteresujący mnie rozmiar.
Czy są jakieś sklepy, które mi wyślą taki pas do Polski w miarę szybko (za miesiąc już musi być na bank)?

Posted
22 godzin temu, nadira napisał:

Dzięki :) Podobają mi się te z Trixie i nawet z zatrzaskami chyba nie ma aż takiej tragedii, bo nie dotykają bezpośrednio psa. Musiałabym je pomacać i "na żywo" ocenić. Nie podoba mi się w nich taśma nośna na barkach (i to wąska, bo 2cm). W innych tego typu szelkach taśma kończy się na karku a barki opierają się na szerokim paśmie materiału, a tu w sumie cały ciężar będzie na tych 2cm taśmy :/

Sali okazały się troszkę inne niż je sobie wyobrażałam- mam wrażenie, że jakieś takie szmatkowate, na dodatek odblaski są inne, niż na zdjęciu i nie ma półkółka do przypięcia smyczy z przodu, a na tym mi też zależało. No i "ramki" do regulacji są dość nisko, mam wrażenie, że będą psa gniotły :(  I jeszcze beznadziejnie się układają, kiedy pies nie ciągnie- na karku robi się wygięcie ( w Twoich ZeroDc chyba też tak się dzieje z tego, co kojarzę?) Mam w planie odesłać je i poprosić o przysłanie dokładnie takich, jak na fotkach, a jak nie to całkiem zrezygnuję

Nadira, jakbyś jednak brała szelki z alieexpres to daj znać :) 

Posted
5 godzin temu, Agathee napisał:

Kupiłam julki pasowe rozmiar 1, chciałam przymierzyć na chwilę na dworze, zobaczyć jak leżą, z myślą o ewentualnym odesłaniu

Czemu za małe? Przód możesz jeszcze zmniejszyć, mimo że rzep na to "nie pozwala". On jest na tyle mocny, że się nie odepnie nie ma szans :) Dobrze leżą!

Posted
5 godzin temu, Niewyspana napisał:

Kocurkotka ślicznie! <3

Czy ktoś się orientuje, gdzie kupię produkty (a konkretnie pas) do biegania ZeroDC?
W polskim sklepie cholernie podrożały i został tylko jeden, nieinteresujący mnie rozmiar.
Czy są jakieś sklepy, które mi wyślą taki pas do Polski w miarę szybko (za miesiąc już musi być na bank)?

A czemu koniecznie Zero? Podobny pas robi firma z FB, mam pas ja i pare osób z "dogo". Chwalą sobie wszyscy :) Cena normalna i jak zamówisz kolor który akurat jest na stanie - szybka wysyłka.

WzR Dog Equipment - https://www.facebook.com/WzR-Dog-Equipment-622837264437777/?fref=ts
Posted
20 godzin temu, Monieq napisał:

Ja zamawiałam z aliexpres i wyszło mi ok. 80 zł za jedną parę szelek :D To ta sama firma - truelove, a różnica w cenie gigantyczna. Doszły w mniej więcej 2 tygodnie, są boskie! :D

12829214_1282699578411520_6996268746554946435_o.jpg

Jak slicznie!  Jaki rozmiar?

Posted

Angi - S-ka :)

Krótko używamy, ale zaliczyliśmy już w nich kilka dłuższych spacerów, wycieczek autem i biegania przy rolkach i sprawdzają się naprawdę fajnie. Olaf nie lubił chodzić w guardach, tarzał mi się cały czas po drodze, a w tych hasa bez problemu :)

Posted
Godzinę temu, Agnes napisał:

A czemu koniecznie Zero? Podobny pas robi firma z FB, mam pas ja i pare osób z "dogo". Chwalą sobie wszyscy :) Cena normalna i jak zamówisz kolor który akurat jest na stanie - szybka wysyłka.

WzR Dog Equipment - https://www.facebook.com/WzR-Dog-Equipment-622837264437777/?fref=ts

Bo na nim chodziłam i ma inne podpięcie do psa, które mi bardziej odpowiada (+ kieszonkę) ;)
Wiem, że WzR wiele osób poleca, jak nic nie znajdę to się zastanowię nad nimi, jednak nadal szukam ZeroDC.

Posted
8 godzin temu, Agathee napisał:

20160324_131227.jpg

Według mnie fajnie leżą  :) 

Posted
O 23.03.2016o20:08, nadira napisał:

Zatrzaski umieszczone na dole nie pasują mi przede wszystkim przez to, że jest duże prawdopodobieństwo, że przy biegu pies będzie w nie uderzał łokciami.

Ciekawa jestem jak sprzedawca Sali zareaguje - jak odbiegają od tego, co przedstawia zdjęcie, to mocno nie halo.

Tak, w naszych ZeroDC jak psiak podnosi głowę, to robi się zgięcie na karku. Już teraz używamy ich tylko do biegania, bo to tego sprawdzają się super, a na zwykłe spacery mamy odpowiedniejsze szelki. ;)

Posted

Nie miałam dokładnie tej, ale to taśma rurkowa, więc jest w miarę miękka (milsza niż zwykłe parciane). Jednak trochę śliska się w ręku, jak pies szarpie to nie polecam. 

Posted

Słuchajcie, bo mega okazja jest!

"

Cześć!
Zapraszamy do naszego sklepu na http://wildwoof.pl/ na wyprzedaż zimowej kolekcji!
Wszystkie modele obroży i smyczy z taśmy -50%

Wysyłka powyżej 59 zł jest darmowa! 
Wyprzedaż trwać będzie do wyczerpania zapasów.
Wszystkie zamówienia pakujemy i wysyłamy po świętach we wtorek 29 marca.

"

Nie muszę mówić, że będziemy już mieć po dwie obróżki w kolekcji WW? :P

Posted

Pepper-oni, właśnie sprawdzałam u nich na fb, jest tylko szerokość 2,5 cm i różnica tylko w długości obroży.

edit: też zamówiłam 2 obroże xD

nenya - dzięki za cynk!

Posted
Godzinę temu, Angi napisał:

widzialam, moich kolorow juz nie ma wiec dziekuje ababa

Ja właśnie myślałam, że cudnie, kliknęłam fiolet +róż, ale teraz dostałam maila, że się system zawiesił, i że nie ma, i że mam sobie wybrać inksze kolory :( więc ruda będzie miała fiolet z pomarańczem :(

35 minut temu, Monieq napisał:

Pepper-oni, właśnie sprawdzałam u nich na fb, jest tylko szerokość 2,5 cm i różnica tylko w długości obroży.

edit: też zamówiłam 2 obroże xD

nenya - dzięki za cynk!

A proszę, trzeba się wspierać w zakupoholizmie!