lucky23 Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 Nasze nowe cuda ♥ Jedno kupne, drugie do testów :3 1 Quote
Abietis Posted February 18, 2016 Posted February 18, 2016 Potrzebuję pomocy w wyborze obroży dla tego Pana: Jaki kolor wg Was by do niego pasował? I jakie są fajne, nie za drogie obroże dla większych psów? Zawsze kupowałam małe i nie przejmowałam się wytrzymałością obroży, więc teraz pojawił się problem. Odpadają bawełniane :) Teraz przyszedł mi do głowy Superdog, ale sama nie wiem :P Quote
IZMADO Posted February 18, 2016 Posted February 18, 2016 Pokażcie swoje czarne podpalane pieski w shine in apricot! Quote
nenya Posted February 18, 2016 Posted February 18, 2016 A ja mimo niedawnej współpracy z White Fox, zakochałam się w kolejnych obrożach od nich :P No i w efekcie, oziki teraz się noszą na królewsko: 2 Quote
angineuuka Posted February 18, 2016 Posted February 18, 2016 3 godziny temu, Abietis napisał: Potrzebuję pomocy w wyborze obroży dla tego Pana: Jaki kolor wg Was by do niego pasował? I jakie są fajne, nie za drogie obroże dla większych psów? Zawsze kupowałam małe i nie przejmowałam się wytrzymałością obroży, więc teraz pojawił się problem. Odpadają bawełniane :) Teraz przyszedł mi do głowy Superdog, ale sama nie wiem :P Fiolet? Nenya- jaka to szerokosc? :D Cudne sa :D Quote
nenya Posted February 18, 2016 Posted February 18, 2016 12 minut temu, Angi napisał: Fiolet? Nenya- jaka to szerokosc? :D Cudne sa :D Kurka nie wiem, Ola mi dobierała :D Ale Bal ma chyba 4 cm a Ru 3,5 albo 3 :) Quote
Niewyspana Posted February 18, 2016 Posted February 18, 2016 3 godziny temu, nenya napisał: A ja mimo niedawnej współpracy z White Fox, zakochałam się w kolejnych obrożach od nich :P No i w efekcie, oziki teraz się noszą na królewsko: Ładnie mu w tym kolorze! I szerokości, przynajmniej teraz coś dobrze na nim widzę :D Quote
Mary&Shena Posted February 18, 2016 Posted February 18, 2016 7 godzin temu, Abietis napisał: Potrzebuję pomocy w wyborze obroży dla tego Pana: Jaki kolor wg Was by do niego pasował? I jakie są fajne, nie za drogie obroże dla większych psów? Zawsze kupowałam małe i nie przejmowałam się wytrzymałością obroży, więc teraz pojawił się problem. Odpadają bawełniane :) Teraz przyszedł mi do głowy Superdog, ale sama nie wiem :P Może Kudłaty Art ? Jest raczej tanio, w porównaniu z np. stacjonarnymi zoologami, gdzie za "zwykłą" obrożę dla dużego psa trzeba dać czasem więcej, a w Kudłatym można samemu sobie zaprojektować cudo ^^ 4 godziny temu, nenya napisał: A ja mimo niedawnej współpracy z White Fox, zakochałam się w kolejnych obrożach od nich :P No i w efekcie, oziki teraz się noszą na królewsko: Wyraz twarzy Ru mnie rozbroił ;D "no ewentualnie może być..." Nenya, ty cały czas masz jakieś nowe cuda, nie wiem, czy zazdrościć, czy się cieszyć, że mam długowłosego psiaka i mi taka obróżkomania nie grozi ;) PS Obydwa oziki mają różnokolorowe tęczówki ? Teraz dobiero zauważyłam, że Balu ma :00 Quote
Vailet Posted February 18, 2016 Posted February 18, 2016 A ja dzisiaj złożyłam zamówienie u el perro za ponad dwie stówy.. Ten wątek powinien sie nazywać "klub anonimowych obrozoholikow" - ale raczej by nie leczył :p 1 Quote
Kocurkotka Posted February 18, 2016 Posted February 18, 2016 no ja chce kolejne od pana Marka :D 1 Quote
nadira Posted February 19, 2016 Posted February 19, 2016 Dogha- świetnie wyszło!!! To który wzorek następny? ;) Kocurkotka szalej, póki możesz :D to pewne, że kończy pracę? Quote
nenya Posted February 19, 2016 Posted February 19, 2016 9 godzin temu, Mary&Shena napisał: Może Kudłaty Art ? Jest raczej tanio, w porównaniu z np. stacjonarnymi zoologami, gdzie za "zwykłą" obrożę dla dużego psa trzeba dać czasem więcej, a w Kudłatym można samemu sobie zaprojektować cudo ^^ Wyraz twarzy Ru mnie rozbroił ;D "no ewentualnie może być..." Nenya, ty cały czas masz jakieś nowe cuda, nie wiem, czy zazdrościć, czy się cieszyć, że mam długowłosego psiaka i mi taka obróżkomania nie grozi ;) PS Obydwa oziki mają różnokolorowe tęczówki ? Teraz dobiero zauważyłam, że Balu ma :00 Haha widzisz, że z długowłosymi też się da :D Oba maja, owszem :D Quote
Kocurkotka Posted February 19, 2016 Posted February 19, 2016 8 godzin temu, nadira napisał: Kocurkotka szalej, póki możesz :D to pewne, że kończy pracę? taak bo już na zdrowiu trochę pod upada i do końca roku tylko robi :D Quote
Ermilka1 Posted February 19, 2016 Posted February 19, 2016 (edited) O 18.02.2016o15:33, IZMADO napisał: Pokażcie swoje czarne podpalane pieski w shine in apricot! Edited February 19, 2016 by Ermilka1 1 Quote
Mary&Shena Posted February 19, 2016 Posted February 19, 2016 9 godzin temu, nenya napisał: Haha widzisz, że z długowłosymi też się da :D Oba maja, owszem :D Tylko moje takie mocniej ofutrzone... Collie z typowo kolakową kryzą, więc z obrożą wygląda jak wciśnięta w kołnierz ;)) Quote
Dogha Posted February 19, 2016 Posted February 19, 2016 10 godzin temu, nadira napisał: Dogha- świetnie wyszło!!! To który wzorek następny? ;) Nienienienie, żaden :P Quote
Kocurkotka Posted February 19, 2016 Posted February 19, 2016 4 godziny temu, Dogha napisał: Nienienienie, żaden :P tak tylko mówisz :p hehehehhee :D Quote
Novvva Posted February 20, 2016 Posted February 20, 2016 Ostatnio po Internecie krąży sporo opinii, żeby zastępować szelki na te typu "guard" ze względu na fakt, że nie blokują one łopatek, nie ocierają pach i chronią serce. Czy ktoś mi mógłby wytłumaczyć dlaczego inne szelki mogą wypływać na pracę serca? No i ciekawa jestem stwierdzenia, dlaczego nie blokują łopatek-przecież wszystkie guardy przebiegają przez sam środek łopatek, w przeciwieństwie np do norwegów. Bardzo proszę o konkretne opinie, skąd wziął się taki pogląd i czy faktycznie w w/w stwierdzeniu jest prawda. Quote
ZłoiNiedobro Posted February 20, 2016 Posted February 20, 2016 Chyba chodzi o rezygnacje z szelek typu step in. Nie mam pojęcia o co chodzi z pracą serca i wątpię żeby szelki znacząco na to wpływały. Step-iny mogą obcierać pachy albo powodować, że pies będzie chodził z łokciami na zewnątrz, bo będzie mu niewygodnie. Poza tym wydaje mi się, że norwegi i guardy lepiej rozkładają ciężar ciała kiedy pies ciągnie i nie wbijają się wtedy w pachy(może wtedy faktycznie ograniczają ruch łopatek). Guardy(środkowy pasek) leżą na grzbiecie psa, nie wiem jakby miały tam coś ograniczać. Quote
Clavia Posted February 20, 2016 Posted February 20, 2016 Godzinę temu, Novvva napisał: Ostatnio po Internecie krąży sporo opinii, żeby zastępować szelki na te typu "guard" ze względu na fakt, że nie blokują one łopatek, nie ocierają pach i chronią serce. Czy ktoś mi mógłby wytłumaczyć dlaczego inne szelki mogą wypływać na pracę serca? No i ciekawa jestem stwierdzenia, dlaczego nie blokują łopatek-przecież wszystkie guardy przebiegają przez sam środek łopatek, w przeciwieństwie np do norwegów. Bardzo proszę o konkretne opinie, skąd wziął się taki pogląd i czy faktycznie w w/w stwierdzeniu jest prawda. Nie wiem czy moje spostrzeżenia są prawidłowe, ale to co sama zauważyłam: Szelki typu step-in - klamra naciskała na kręgosłup, pies ich bardzo nie lubił, ciężko było je wyregulować tak, żeby nie dusiły psa. Norwegi - blokują łopatki, ponieważ kiedy napinasz smycz to przedni pasek nie pozwala na swobodny ruch łopatek. Ogranicza ruch do przodu i ściska je po bokach. Pasek od guardów leży na kręgosłupie, a nie na łopatkach. Łopatki nie są na kręgosłupie -.- Ale np. juliusy u nas działają trochę inaczej niż norwegi, niby podobna budowa, ale jednak siodełko jakoś inaczej rozkłada napiecie Quote
a_niusia Posted February 20, 2016 Posted February 20, 2016 ok, szybka foteczka w naszych nowych wdziankach. sa kozackie, polecamy warsaw doga jeden juz w pralce, wytarzany w kupce hahahaha 2 Quote
Dogha Posted February 20, 2016 Posted February 20, 2016 Noo dobra, jeszcze jedną sprawę mam! (i przy okazji Tayo w Hurttach Y i nowym Lupinku ;) ) Chcę dla niej jeszcze szelki norweskie Pawsitive DD, o takie:http://pawsitivedog.pl/pl/p/SZELKI-NORDIC-FLASH/240 Tylko nie mogę się zdecydować na kolor... Różowe czy turkusowe? 1 Quote
marta_gp Posted February 20, 2016 Posted February 20, 2016 Różowe ma już hurtty ;) Gordonom bardzo fajnie w WD :D Ale ja na pewno kupię morelkę ;) Co do szelek - nigdy nie kupiłam psu step inów. Wydają mi się być szalenie nie wygodne dla psa. A niestety są najchętniej kupowane przez przeciętnego właściciela psa - bo się ja łatwo zakłada. A przy gurdach trzeba się namęczyć ;) (praca w sklepie zoo. mnie tego nauczyła) Quote
Recommended Posts