Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hunter jeszcze :)
Mi się właśnie wydaje, że dla dużych psów jest większy wybór skórzanych obroży xD moja ma 35 cm w szyi i co widzę coś fajnego to jest poniżej rozmiarówki xD

Posted

Wczoraj doszły nasze Lupiny ;) Te zamawiane, obroży reklamowanej niestety nie było z nimi, nie wykorzystali okazji na jedną wysyłkę :P

No to zazdro, bo ja dostałam w piątek informację "Przygotowujemy produkty do wysyłki. Prosimy o cierpliwosc" Żadnego przepraszam, ani pocałuj misia w tyłek. Grrr.

Posted

Woza? albo Dingo
Z ozdobami chcesz, czy gładką?
Polecam przede wszystkim pana Marka, sama skomponujesz wszystko, ale Kocurkotka pisała, że nie przyjmuje zamówień (mam nadzieję, że tylko chwilowo, bo sama już komponuję następną od niego :) )

Można prosić o jakieś namiary na tego pana ? ;)
Posted

[quot name="Ewa&Duffel" post="16680380" timestamp="1450094615"]

W jaki sposób dbacie o skórzane akcesoria ? Czymś zabezpieczacie, konserwujecie ?[/quote]

Ja smaruję tym czym koński rząd :) takim kremem do skór

Posted

Ja podobnie jak Clavia używam preparatów do końskich akcesoriów ^^ Najpierw czyszczę mydłem w płynie do skóry a później robię olejem albo ewentualnie smarem zależy co mam pod ręką ^^ (z tym, że smar rozmiękcza i obroża może się rozciągnąć więc olej lepszy) :P

Posted

Gdzie kupię ładną, porządną obrożę skórzaną ? Wszędzie są albo dla małych psów, albo takie strasznie kiczowate :/

A zależy Ci na błystkotkach? Jeśli tak to Woza robi fajneee, jesli nie - Dingo, wersja natłuszczana. Mam podszytą skórą jest cudowna miękka pachnąca. Ale klasyczna bez dodatków. Choc pewnie i takie mają, ja nie chciałam :)

Posted

ej dobra, my lecimy w firmowki z wyprzedazy oraz z lumpeksu - odkupione od bardzo milych ludzi (dzieki)

red dingo i rogz komiks

261jawx.jpg

red dingo

23k6s0p.jpg

ale tez nadal wspieramy polskich producentow:)

furkidz

qz3o6a.jpg

ogolnie to juz mi sie to wszystko nie miesci w chacie i niedlugo zmuszona bede oddac psom moja szafe, bo u mnie to juz kurde idzie w setki. masakra, czas na odwyk:)

Posted

A zależy Ci na błystkotkach? Jeśli tak to Woza robi fajneee, jesli nie - Dingo, wersja natłuszczana. Mam podszytą skórą jest cudowna miękka pachnąca. Ale klasyczna bez dodatków. Choc pewnie i takie mają, ja nie chciałam :)

Podobają mi się w sumie różne, najbardziej z Huntera, ale one są kiepsko dostępne w Polsce :( W weekend udało mi się kupić na targach taką czerwoną z Huntera właśnie, zakochałam się w niej ;) wykonanie powala, miękka, starannie uszyta, pięknie leży na psie. Chyba będę polować na następne z Huntera ;) chociaż te Dingo natłuszczane też bardzo mi się podobają, taka fajna klasyka...

Posted

Ja też uważam, że te proste, klasyczne, mają w sobie to "coś" :)

Jakbyś się zdecydowała zrobić zakupy w hunter.de to daj znać, chętnie się podłączę pod zamówienie ;) jestem w dwóch hunterowych obrożach zakochana, ale nie mam jak kupić :(

Mi się wydaje, że Ty Ewa kiedyś miałaś obrożę od pana Marka? Czerwoną z serduszkami bodajże? A może to inna firma była...a może linka do jego obroży dawałaś tu na forum (kiedy jeszcze sklep prowadził) tak czy inaczej jakoś mi się z jego obrożami kojarzysz :D

Posted

Ja też uważam, że te proste, klasyczne, mają w sobie to "coś" :)

Jakbyś się zdecydowała zrobić zakupy w hunter.de to daj znać, chętnie się podłączę pod zamówienie ;) jestem w dwóch hunterowych obrożach zakochana, ale nie mam jak kupić :(

Mi się wydaje, że Ty Ewa kiedyś miałaś obrożę od pana Marka? Czerwoną z serduszkami bodajże? A może to inna firma była...a może linka do jego obroży dawałaś tu na forum (kiedy jeszcze sklep prowadził) tak czy inaczej jakoś mi się z jego obrożami kojarzysz :D

Nieee, nic od pana Marka nie miałam ;) a czerwonej z serduszkami to w ogole nie kojarzę... może to jednak ktoś inny :P chyba, że tylko jakiegoś linka wstawiałam :P

Posted

Może to Pitman był...a może rzeczywiście pomyliłam, ale i tak mi się z tym kojarzysz :D

Pitmana kiedyś wstawiałam i potem sprzedawałam, czerwonego z serduszkami, tylko że to był materiałowy, a nie skórzany ;) ale to było ze 3 lata temu chyba, także dobrą masz pamięć :P
Posted

Pitmana kiedyś wstawiałam i potem sprzedawałam, czerwonego z serduszkami, tylko że to był materiałowy, a nie skórzany ;) ale to było ze 3 lata temu chyba, także dobrą masz pamięć :P

O właśnie :D ze skórą pomyliłam, bo ozdoby były jak do skórzanej obroży. A troszkę wcześniej wstawiałaś fotki, albo linka do sklepu pana Marka i strasznie mi się spodobały, a nie mogłam kupić, bo psa jeszcze nie miałam, czy malutki był

Jeżeli chodzi o pielęgnację to ja co jakiś czas czyszczę wilgotną ściereczką i nakładam krem do skóry. Po roku używania obroży nadal wygląda jak nówka :) (smycz z Wozy zresztą też)