Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ile czasu załatwialiście reklamację z Lupine? Minęły 2 tygodnie od wysłania do nich maila (według ich regulaminu do 14 dni kalendarzowych rozpatrują reklamację), wczoraj mieli powiedzieć, jak rozwiążą problem (mimo, że pisali w jaki sposób to zrobią 2 tygodnie wcześniej na facebooku) i cisza :/.

Posted

I moje akcesoria z Dogstyle dotarły, są boskie :) Pianka świetna, zobaczymy jak będzie się spisywać w użytkowaniu. Kolory super, lepsze niż na zdjęciach. Jutro wyreguluję szelki i pójdziemy na zdjęcia (pewnie deszczowe ;)). I jak zwykle nie narzekam na kontakt/czas- wszystko szybko, sprawnie, mimo mojego wybrzydzania, domawiania, zmieniania :)

Posted

A propos- właściciele spanielków- zauważyłam że zazwyczaj macie szelki guardy lub Y hurtty,mało kiedy norwegi. Są jakieś powody tego specyficzne (jak np ja dla jamnika nie biorę bo niskie łapy i niezbyt mi pasują,ale spaniel takie dłuższe ma) czy tak po prostu? Bo niedługo darmowa wysyłka i miałam brać norwegi, ale tak właśnie szukając inspiracji zauważyłam że mało kto je ma dla spaniela :)

Posted

Witam! Mam malenki "problem" wink.png Planuje zakupic obroze dla mojego Psiaka.-(West White Terrier, 1rok) I tutatj pojawia sie milion pytan :/ Jak szerokosc? 2.5, czy 3 cm? I najwazniejsze, nie wiem na jakie zapiecie sie zdecydowac. Zastanwaiam sie nad polzaciskowym( Maly troche ciagnie na smyczy-szczegolnie jak zobaczy cos interesujacego.)

tak jak na tej stronie : allegro.pl/piekna-obroza-z-serii-cottonk...ory-i5770108812.html

Polzacisk tasmowy? z materialu? z lancuszka?

Posted

3 cm będzie za szerokie, niby mamy 3 cm ale rzadko uzywam ;)
2,5 cm powinno pasowac :D
Polazcisk zalezy od ciebie. Ja moją kwestie głównie prowadzę na zwyklym polzacisku.

czyli wezmiemy 2.5:)   czyli polzacisk z materialu wezme ,zobaczymy:) A jak sciagam wymiary z Psiaka, mam mu mierzyc na luzno czy ciasno?

Posted

A propos- właściciele spanielków- zauważyłam że zazwyczaj macie szelki guardy lub Y hurtty,mało kiedy norwegi. Są jakieś powody tego specyficzne (jak np ja dla jamnika nie biorę bo niskie łapy i niezbyt mi pasują,ale spaniel takie dłuższe ma) czy tak po prostu? Bo niedługo darmowa wysyłka i miałam brać norwegi, ale tak właśnie szukając inspiracji zauważyłam że mało kto je ma dla spaniela :)

Ja dla swojego miałam norwegi z Hurtty, ale klata się rozrosła i zaczęły włazić w pachy więc zmieniłam na Y.
Ogólnie Y są wygodniejsze niż norwegi - może dlatego?

Posted

Ja dla swojego miałam norwegi z Hurtty, ale klata się rozrosła i zaczęły włazić w pachy więc zmieniłam na Y.
Ogólnie Y są wygodniejsze niż norwegi - może dlatego?

Dzięki za odpowiedź- to przetestuję na razie guardy :)
Posted

Ja w ogóle nie dostałam słowa o pozytywnym rozpatrzeniu reklamacji. Jednak po ponad miesiącu doczekałam się na dosłanie właściwej obroży wraz z moim kolejnym zamówieniem.

Twoja wiadomość nie napawa mnie optymizmem... :P Raczej nie zanosi się na kolejne zamówienie u nich, ale mam nadzieję, że w końcu doczekam się tej smyczy. Kurcze, ta sytuacja może nie wkurzałaby mnie tak bardzo gdyby nie fakt, że to smycz znajomej, która dołączyła się do mojego zamówienia, czekamy obie, a Lupine ma dwie, kolejne niezadowolone klientki ;).

Posted

a ja dzisiaj zrobiłam pranie obróżek i przy okazji zdjęcie naszej kolekcji. 

marzy mi się jeszcze komplet od WarsawDog i hurtta, ale to poczeka. 

23vmg3r.jpg

Jakiej firmy są te brązowo-zielone szelki na górze?

• Upvote 1
Posted

Twoja wiadomość nie napawa mnie optymizmem... :P Raczej nie zanosi się na kolejne zamówienie u nich, ale mam nadzieję, że w końcu doczekam się tej smyczy. Kurcze, ta sytuacja może nie wkurzałaby mnie tak bardzo gdyby nie fakt, że to smycz znajomej, która dołączyła się do mojego zamówienia, czekamy obie, a Lupine ma dwie, kolejne niezadowolone klientki ;).

Myślę że jednak doślą co potrzeba, u mnie tak się akurat złożyło że zrobiłam kolejne zamówienie. Niemniej długo i nerwowo było.

Posted

http://www.pelna-miska.pl/mobile/pl/p/Hurtta-Lifeguard-szelki-Y-harness-110/6395kupie w Pl takie szelki w kolorze czarnym z szarymi napisami?

Czarne z szarym są takie: http://pelna-miska.pl/pl/p/Hurtta-szelki-Y-harness-110/5208ale nie wiem, czy o te chodziło ;)

Ile czasu załatwialiście reklamację z Lupine? Minęły 2 tygodnie od wysłania do nich maila (według ich regulaminu do 14 dni kalendarzowych rozpatrują reklamację), wczoraj mieli powiedzieć, jak rozwiążą problem (mimo, że pisali w jaki sposób to zrobią 2 tygodnie wcześniej na facebooku) i cisza :/.

Spróbuj do nich napisać przez formularz kontaktowy na stronie, może wtedy szybciej pójdzie. Generalnie mnie osoba zarządzająca ich fanpejdżem potraktowała dosyć niemiło i dopiero mailami udało mi się uzyskać odpowiedzi. Sprawa wyglądała tak, że dzień po tym jak im napisałam, że rezygnuje z zakupu i tak wysłali szelki i miałam ich nie odbierać. Tak zrobiłam, a potem szelki tydzień czekały na poczcie, dopiero kiedy je odebrali to dostałam zwrot pieniędzy ;) A na fp tylko otrzymałam hasło "nie sprawdzaliśmy, czy jest awizo" i potem już zero odpowiedzi, przez formularz udało się to jakoś pchnąć do przodu.

A ja właśnie czekam na listonosza z naszymi Kudłatymi szelkami :D Jestem mega zadowolona, bo zamówiłam je w zeszły wtorek, a tu szele już idą. W dodatku Pani do mnie zadzwoniła, czy mogą wysłać inną paczką, bo kurier w tym dniu nie mógłby ich odebrać, po prostu miód malina. Aż się chce robić zakupy w takich firmach.

Posted

XdamianX, zalezy też od gabarytów westa, mi się podobają 3 cm na moim ;)

Też mi się 3cm podobają, ale na shiha jednak będzie za szeroko...16kdeo9.jpg

Dla niego:
https://picasaweb.google.com/101825270268017642048/CottonkiWzory#5950304447380223202

https://picasaweb.google.com/101825270268017642048/CottonkiWzory#6213430608601943490

http://furkidz.eu/pl/p/Obroza-dla-psa-Purple-Night/990

http://furkidz.eu/pl/p/Obroza-dla-psa-Wish-me-Luck/577

A może coś innego od DS lub Furkidza?
Furkidzowe obroże są wytrzymałe?

Posted

Spróbuj do nich napisać przez formularz kontaktowy na stronie, może wtedy szybciej pójdzie. Generalnie mnie osoba zarządzająca ich fanpejdżem potraktowała dosyć niemiło i dopiero mailami udało mi się uzyskać odpowiedzi. Sprawa wyglądała tak, że dzień po tym jak im napisałam, że rezygnuje z zakupu i tak wysłali szelki i miałam ich nie odbierać. Tak zrobiłam, a potem szelki tydzień czekały na poczcie, dopiero kiedy je odebrali to dostałam zwrot pieniędzy ;) A na fp tylko otrzymałam hasło "nie sprawdzaliśmy, czy jest awizo" i potem już zero odpowiedzi, przez formularz udało się to jakoś pchnąć do przodu.

Ale wiadomości z formularza i tak lecą na ich maila. Oni właśnie w odpowiedzi na mail powiedzieli, że zastanowią się co z tym zrobić i dadzą znać w środę. Nieco zdezorientowana byłam, więc od razu odpisałam im, że wydawało mi się, że już ustalili na facebooku co zrobią, wysłałam im nawet screen żeby nie było, że jestem jakąś wariatką :P. Wczoraj wysłałam im drugiego maila, no i właściwie od poniedziałku się nie odzywają. Gdyby nie robili takich cyrków, to ta właściwa smycz już pewnie byłaby u mnie ;).

• Upvote 1