Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Upolowałam fajne rzeczy na wystawie w Poznaniu - ROGZ, 2x Furkidz i Julki siodełkowe.  :wub: Na razie nie mam żadnych zdjęć, jutro chyba zrobię to się pochwalę 'zdjęciowo'.

Posted

W Katowicach widziałam dzisiaj te szeleczki w rozm.L (ale malutkie jakieś), niecałe 45zł

Też sądzę,  że wypadają na mniejsze niż to sugeruje producent.  Na metce jest, że S-ka pasuje na jack russel teriera i buldoga frncuskiego. U mnie na maksa ma je powiększone maltańczyk 4, 5 kg. Z kolei M-ka na metce jest dla beagla i boston teriera, a u mnie powiększone prawie na maksa ma jamnikowaty Docent 10 kg. 

L-ka niby jest na labradora albo boksera  (z metki)

• Upvote 1
Posted

I nasze Crazy Dogi doszły .

Obroża niestety na styk, powinna leżeć 2-3 cm niżej i byłoby tak gdyby była luźniejsza, ale kolorystycznie jest bardzo ładna więc póki co zostanie może się trochę wyrobi .

Szelki model jak hurtty Y/X podałam im wszystkie te same wymiary co w hurttach 80tkach tylko 5cm mniejszą obręcz przednią i leżą bardzo fajnie , zobaczymy jak w użytkowaniu będzie.

Smycz 14tka , gruba, mocna to na pewno, czy wygodna? okaże się, nie wiem póki co .

Świniak dzisiaj nie współpracował , udawał że jest biednym bitym pieskiem .

3684475_DSC05552.JPG

3684478_DSC05557.JPG

3684488_DSC05566.JPG

3684490_DSC05563.JPG

• Upvote 1
Posted

Nie ranią was te sznurkowe smycze przy np. nagłym pociągnięciu przez psa?

Mam od 2 lat el perro z takiej właśnie liny i jest najwygodniejsza smycz jaką miałam , miękka, lekka dość a zarazem mocna.

Nie pali mi rąk , one są robione dla silnych psów.

Na zawodach PBS 3/4 psów na nich śmiga a uwierz te to mają korbe i szarpią :) więc gdyby były nie wygodne i cięły to by nikt ich nie używał.

Ta nowa co mam z Crazy Dog jest z innej liny niż El Perro , jeszcze nie wiem czy tnie itd dopiero doszła .

Posted

Tak sie tylko pytam ;)
Strasznie mi sie podobają takie smycze ale pamiętam że ktoś przy szarpiącym psie mi odradzał bo paliła strasznie i tak oko na nich zawieszam ale z wielką niepewnością.

Posted

Tak sie tylko pytam ;)
Strasznie mi sie podobają takie smycze ale pamiętam że ktoś przy szarpiącym psie mi odradzał bo paliła strasznie i tak oko na nich zawieszam ale z wielką niepewnością.

Kup El Perro jak chcesz mieć pewność :) co do reszty jeszcze nie wiem , mam zamiar kupić jeszcze z dwóch firm żeby sobie porównać je w użytkowaniu. 

Posted

Ciiii xD

Nie bierz zoltego - widzialas cos sie z moim stalo :P

Bo ty Baton nie potrafisz szanować rogza, bierz Kasieł żółty! :D

No właśnie wiem, bo mój jest już jasno kremowy a nie żółty xd

Ale róż by mi pasował tylko do taksówek, a są jeszcze czerwono niebiescy superbohaterowie, rasta i żółte agilitowe, także jednak żółty w tym starciu wygrywa.. najwyżej w późniejszym czasie dokupie rożową xd

Posted

Mam pytanie, co czego służy te kółko w rączce od smyczy, jak ma np gops w tej linowej? jak chce się np. przypiąć psa obok nas a nie chce nam się trzymać smyczy? Dobrze myślę czy ma jakieś fajniejsze zastosowanie? :D

Posted

A my od dziś na spacerach na słodko się nosimy <3 Lupine Jelly Roll + fioletowy rogz z nitką i Lupine Puppy Love + różowy rogz z nitką :D

12242139_924107180971148_1448276726_n.jp

Boziu jak słodko! ♥ Świetnie dobrane!

Posted

Mam pytanie, co czego służy te kółko w rączce od smyczy, jak ma np gops w tej linowej? jak chce się np. przypiąć psa obok nas a nie chce nam się trzymać smyczy? Dobrze myślę czy ma jakieś fajniejsze zastosowanie? :D

Nie mam pojęcia jakie konkretnie jest tego przeznaczenie ale ja używam do kilku rzeczy:

- żeby nie nosić smyczy w ręku przepinam ją przez ramie jak torebke i zapinam o kółko

- do kółka przypinam woreczki na kupy 

- gdy chce psa uwiązać gdzieś to nie muszę wiązać smyczy tylko przekładam i zapinam kółko karabińczykiem

Posted

Ja mam el perro linowa, i to tez moja najlepsza smycz :) kolezanka ma linowa z crazy doga i el perro o niebo lepsza, myślę ze tu chodzi po prostu o to czy lina ma rdzeń czy nie, el perro nie ma, i dzięki temu jest miękka i dobrze przylega do ręki.

A kółko uzywam tez po za tym co gops wymienila do regulowania jej długości, ja sobie akurat zamowilam indywidualą długość, 140cm, i jak zapne kółko karabinczykiem to ma długość taką akurat żeby pies mógł iść przy nodze i zeby smycz mi sie nie platala z czego czesto korzystam ;)

• Upvote 1
Posted

Chciałbym podzielić się z wami czymś i zrobić komuś antyreklame.
Wczoraj chciałam kupić obroże w pik pik. Cena mi wyszła 40 zeta czyli jak za rogza czy coś. Ale ok, myślę...fajne są te obroże, kupię jedna a jak mi się spodobają to później więcej.
I kuurde wysyłka 17 zeta.
Nie że nie mam 17 zeta, ale jak to możliwe, że u furkidz taka sama wysyłka kosztuje niecałe 6?

Serio, miałam chęć do nich napisać, że sama przysle kuriera, to nawet wtedy zapłacę 12 zeta, ale tylko im napisałam, że to bardzo nieładnie tak oszukiwać ludzi.

Ostatnio kupiłam duży, gruby kocyk od gadzeciakow i wysyłka była mniej niż 10 zeta!

Posted

17 zł za kuriera tak ?

Niestety jest kilka sklepów/firm które wysyłają tylko kurierami , nie ma możliwości wysyłki pocztą.

Jednak zazwyczaj to 13-15 zł .

Posted

Ja przypinam do tego kółka pojemnik z woreczkami na kupy :D.
Posted

17 zł za kuriera tak ?
Niestety jest kilka sklepów/firm które wysyłają tylko kurierami , nie ma możliwości wysyłki pocztą.
Jednak zazwyczaj to 13-15 zł .

No właśnie o to chodzi, że nie! 17 zeta za pocztę polską. Standardowy gołąb!

Kurier 18 zeta!

No niestety to jest skandal i mimo że bardzo chce te obroże, to jej nie kupię, bo nie cierpię zdziercow.