Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Może tu mi koś podpowie . 

Potrzebuje na już obroży 4 lub 5 cm ALE na klips lub zacisk (mocny i to bardzo mocny) , obroża ma być zakłada i ściagana w sekunde a zarazem trwała bo będzie używana codziennie .

Miałam kiedyś furkidza 4 cm zaciskowe i zacisk bardzo szybko się zniszczył to samo się stało w Kudłatym .

Może są jakieś "gotowe" obroże które spełniają te warunki ? 

Posted

gops, może rogz?

Rogza xxl mam i niestety ale włożenie klipsu przez "kółko" jest dość trudne i nie zajmuje sekundy ,a tu chodzi o szybkie założenie i zdjęcie .

Myślę o El Perro pół zaciskowym, może ktoś ma ? trochę mnie razi ilość metalowych okuć na jednej obroży .

Posted

Potrzebuje na już obroży 4 lub 5 cm ALE na klips lub zacisk (mocny i to bardzo mocny) , obroża ma być zakłada i ściagana w sekunde a zarazem trwała bo będzie używana codziennie .
Miałam kiedyś furkidza 4 cm zaciskowe i zacisk bardzo szybko się zniszczył to samo się stało w Kudłatym .

Może dogstore? http://dog-store.pl/obroza-odblaskowa-regulowana-40-mm,id51.html

Posted

A co myślicie o Super Dogu zacisk martingale ? Myślicie że taki zacisk jest mocniejszy niż zwykły ? trochę się boję że zwykły będzie sie przecierał przy tak intensywnym używaniu .

Chodzi tez o to że to musi być pewniak ta obroża, ja nie moge myślę czy mi się to zerwie dzisiaj, jutro czy za tydzień bo w obroży z psem będzie wychodzić głównie moja mama która w razie czego sobie nie poradzi .

Mama ma problem z zapinaniem klamry w obroży i dlatego potrzebuje czegoś z innym zapięciem .

Posted

Superdog?

Posted

A co myślicie o Super Dogu zacisk martingale ? Myślicie że taki zacisk jest mocniejszy niż zwykły ? trochę się boję że zwykły będzie sie przecierał przy tak intensywnym używaniu .
Chodzi tez o to że to musi być pewniak ta obroża, ja nie moge myślę czy mi się to zerwie dzisiaj, jutro czy za tydzień bo w obroży z psem będzie wychodzić głównie moja mama która w razie czego sobie nie poradzi .
Mama ma problem z zapinaniem klamry w obroży i dlatego potrzebuje czegoś z innym zapięciem .

Według mnie to chyba najlepsza opcja...
Posted

Ja używam tylko martingale i to moje ulubione obroże. Moja przyjaciółka też używa tego typu obroży i tych obroży z łańcuszkem przy 70 kg nowofundlandzie więc staffik ci jej na pewno nie zerwie ;) 

Posted

Martingale w Superdogu jest bardzo porządny, mega mocno zszyty, jest równie mocny, jak reszta obroży. Da radę :)

A najlepiej, jakbyś wzięła wzór "Monster" i pochwaliła się, jak na żywo wygląda, bo nie mogę się zdecydować, czy kupić ;)

Posted

gops ja również polecam superdoga. Mam od roku obroże na zatrzask dla labradora, który naprawdę ciągnie i szarpie. Poza tym ze kolory wyblakły (obroża jest używana codziennie ) to nic z nią się nie dzieje a zatrzask dalej idealnie trzyma.

Edit mam jeszcze pytanie . Jaki obwód szyi ma dorosły aussie?

Posted

Dzięki dziewczyny , czekam na szelki ala hurtty( taki model jak Y) z Crazy Dog i przy okazji wzięłam od nich jedną wysyłką 4 cm na polarze pół zacisk bez regulacji , tam mam pewność 100% okuć .

Po tylu pozytywnych opiniach SuperDoga- na niego też się skusze :) 

Posted

gops ja również polecam superdoga. Mam od roku obroże na zatrzask dla labradora, który naprawdę ciągnie i szarpie. Poza tym ze kolory wyblakły (obroża jest używana codziennie ) to nic z nią się nie dzieje a zatrzask dalej idealnie trzyma.

Edit mam jeszcze pytanie . Jaki obwód szyi ma dorosły aussie?

Nie ma reguły, zależy też czy chodzi o samca czy sukę. U mnie około 45-50cm ale jest duża różnorodność -samce mają najczęściej większe kryzy, ale u worków czy versów zdarzają się takie mało ofutrzone.

Posted

Czysto teoretycznie :D- dla psa z długim i jedwabistym kłakiem co najlepsze?

Chodzi mi o obrożę bo szelki raczej w grę nie wchodzą- jakie podszycie itp coby się nie wycierał włos za bardzo?

Minky albo satyna? :)