gato Posted September 13, 2015 Posted September 13, 2015 Niech to będą guardy z regulacją przedniej obręczy, lub takie, gdzie ta obręcz nieregulowana naprawdę będzie na styk i nic nie powinno się kręcić. Z pytaniem o to czemu się przekęcają szelki i plecak na jedną stronę - czy pies przekracza idąc? Tzn. czy ma większy wykrok tylnych nóg niż przednich i chodzi jakby skosem? To może być przyczyną (podobnie jak konsekwencje z tego wynikające), albo też - złe wyregulowanie przedniej obręczy (zbyt luźna, a jeśli jest regulowana w dwóch miejscach - to wyregulowana krzywo), w niektórych szelkach miejsce łączenia tylnej obręczy i paska na plecach jest zbyt luźne i w konsekwencji nawet przy dość ciasno zapiętych szelkach, pasek na plecach będzie jeździł, gdy pies się rusza... Powodów może być dużo tak naprawdę ;) . A te X-TRM, no jak dla mnie to raczej do ciągnięcia to one się nie nadają. Quote
Leokadia Posted September 13, 2015 Posted September 13, 2015 Dla suki mam guardy, regulacja z przodu i tyłu, wyregulowane dość ciasno, bo suk z tych wybuchowych, a i tak latają na prawo i lewo. Dlatego zostaję przy norwegach, bo mnie to dość irytuje. Quote
SZPiLKA23 Posted September 13, 2015 Posted September 13, 2015 Niech to będą guardy z regulacją przedniej obręczy, lub takie, gdzie ta obręcz nieregulowana naprawdę będzie na styk i nic nie powinno się kręcić. Z pytaniem o to czemu się przekęcają szelki i plecak na jedną stronę - czy pies przekracza idąc? Tzn. czy ma większy wykrok tylnych nóg niż przednich i chodzi jakby skosem? To może być przyczyną (podobnie jak konsekwencje z tego wynikające), albo też - złe wyregulowanie przedniej obręczy (zbyt luźna, a jeśli jest regulowana w dwóch miejscach - to wyregulowana krzywo), w niektórych szelkach miejsce łączenia tylnej obręczy i paska na plecach jest zbyt luźne i w konsekwencji nawet przy dość ciasno zapiętych szelkach, pasek na plecach będzie jeździł, gdy pies się rusza... Powodów może być dużo tak naprawdę ;) . A te X-TRM, no jak dla mnie to raczej do ciągnięcia to one się nie nadają. A no pies skosuje sobie to fakt, ale sadzilam ze przy stępie nie powinny sie przerecac Quote
Lucky. Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 młody w hurcie, miała być dla Megi, ale póki co Skillowi bardziej pasuje :) 1 Quote
Dominika&Kentucky Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 młody w hurcie, miała być dla Megi, ale póki co Skillowi bardziej pasuje :) Gdzie kupiłaś tą obroże hurtta? Szukam takiej obroży w tym kolorze a nigdzie nie potrafię znaleźć. Quote
Lucky. Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 Gdzie kupiłaś tą obroże hurtta? Szukam takiej obroży w tym kolorze a nigdzie nie potrafię znaleźć. odkupiona na dogo, ale strasznie żaluję, że to 40, a nie 45... Quote
XdamianX Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 Halo, Dogomaniacy. Czy jest tu jakaś dobra duszyczka z BB, która mogła by podejść do pewnego pana do domu, i zobaczyć czy z ubrankiem wszystko w porządku? Quote
Kazuro Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 odkupiona na dogo, ale strasznie żaluję, że to 40, a nie 45... to teraz już wiem kto mi ją sprzed nosa zwinął :D ładnie mu Quote
Vailet Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 Wie ktos gdzie kupie tanio smycz skorzana czarną ze zlotym/ miedzianym karabinczykiem? Quote
Ewa&Duffel Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 Duffel w nowych Hurttach ;) Nie wiem, czy dobrze leżą... To rozmiar 80, w 90 by się chyba utopił z przodu, są bardzo obszerne. Regulacja tyłu też większa niż podaje producent. Ogólnie to leżą dość daleko od łap, po prostu on ma tam mnóstwo sierści i na zdjęciu wygląda to zawsze trochę inaczej. 1 Quote
Dogha Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 Wygląda super, moim zdaniem rozmiar idealny. Ten kolor to z prodoga? :) Quote
Ewa&Duffel Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 Wygląda super, moim zdaniem rozmiar idealny. Ten kolor to z prodoga? :) Tak, z prodoga ;) Quote
angineuuka Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 Jak dla mnie to idealnie ;) ładnie w nich wyglada. Quote
Dogha Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 Tak, z prodoga ;)Właśnie zaczął mi się podobać... To bardzo niedobrze. Mam prośbę do posiadaczy smyczy Juliusa, tych miękkich. Byłabym bardzo wdzięczna za zdjęcie karabińczyka w porównaniu do np. Rogza M lub L :D Quote
Monieq Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 Dogha, mówisz masz :D Julius 1,4cm i Rogz L (2cm) Quote
Dogha Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 Czyli on spory taki. Najs! Dziękuję bardzo :3 Quote
gops Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 Nowe "jeżowe" pitmany :) Bez obaw nie będzie się w tym bawił z psami . Zdjęcie po wyciągnięciu z koperty więc nie wyregulowane i na szybko . Ewa bardzo fajnie dobrany rozmiar hurtt , one chyba mają całkiem inną rozmiarówke niż reszta ? Mój swoje neonowe też ma 80tki i leżą podobnie jak na Dufflu a przecież one gabarytami całkiem inne :) 1 Quote
angineuuka Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 A my do weta dzis na zielono, prawie pod kolor w przychodni :P Kurde, mam nadzieje ze Do listopada nie pojawi sie nic ladnego wsrod HM :P Quote
Ewa&Duffel Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 Ewa bardzo fajnie dobrany rozmiar hurtt , one chyba mają całkiem inną rozmiarówke niż reszta ? Mój swoje neonowe też ma 80tki i leżą podobnie jak na Dufflu a przecież one gabarytami całkiem inne :) Tak, rozmiarówka jest inna, wydaje mi się, że tak jakby są o rozmiar większe. Zresztą nawet na stronie napisali, że zazwyczaj na psa jest dobry rozmiar mniejszy, niż z tradycyjnych Y. W każdym razie chyba wreszcie udało nam sie dobrze dobrać rozmiar Hurtt i bardzo sie cieszę :) Krój całkiem fajny, leżą ładnie na psie, nie przekręcają się jakoś bardzo. Zobaczymy jak się sprawdzą w dłuższym użytkowaniu ;) Quote
Agnes Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 Ewa bardzo fajnie Duffel wygląda :) Dużo lepiej niż w poprzednich Y :) Widzę kolejnego psa w tych szelkach i zaczynają mi się podobać :) Tylko to kółko z przodu mnie razi... Quote
Dominika&Kentucky Posted September 19, 2015 Posted September 19, 2015 Ewa Duffel świetnie w nich wygląda :D a gdzie zakupiłas te szelki? Mi też niestety zaczynają się podobać :P Quote
.Agata. Posted September 19, 2015 Posted September 19, 2015 Były na prodogu, na Dufflu wyglądają super. To połączenie kolorów jakoś mi do siebie nie pasowało ale w rzeczywistości wyglądają fajnie :D Quote
Ewa&Duffel Posted September 19, 2015 Posted September 19, 2015 Szelki kupiłam w prodogu :) była chyba tylko jedna sztuka więc cieszę się, że się szybko zdecydowałam :D najpierw miałam brać te żółte (ten nowy kolor bolete), ale jednak te lepsze dla niego, bo się fajniej odznaczają kolorystycznie, myślę, że żółte by się trochę jednak zlewały ;) Quote
Dink Posted September 19, 2015 Posted September 19, 2015 Czy ktoś wie może czy długo się czeka na zamówienie ze strony Juliusa? Quote
Recommended Posts