Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niech to będą guardy z regulacją przedniej obręczy, lub takie, gdzie ta obręcz nieregulowana naprawdę będzie na styk i nic nie powinno się kręcić. 

Z pytaniem o to czemu się przekęcają szelki i plecak na jedną stronę - czy pies przekracza idąc? Tzn. czy ma większy wykrok tylnych nóg niż przednich i chodzi jakby skosem? To może być przyczyną (podobnie jak konsekwencje z tego wynikające), albo też - złe wyregulowanie przedniej obręczy (zbyt luźna, a jeśli jest regulowana w dwóch miejscach - to wyregulowana krzywo), w niektórych szelkach miejsce łączenia tylnej obręczy i paska na plecach jest zbyt luźne i w konsekwencji nawet przy dość ciasno zapiętych szelkach, pasek na plecach będzie jeździł, gdy pies się rusza... Powodów może być dużo tak naprawdę ;) .

A te X-TRM, no jak dla mnie to raczej do ciągnięcia to one się nie nadają.

Posted

Dla suki mam guardy, regulacja z przodu i tyłu, wyregulowane dość ciasno, bo suk z tych wybuchowych, a i tak latają na prawo i lewo.  Dlatego zostaję przy norwegach, bo mnie to dość irytuje. 

Posted

Niech to będą guardy z regulacją przedniej obręczy, lub takie, gdzie ta obręcz nieregulowana naprawdę będzie na styk i nic nie powinno się kręcić. 

Z pytaniem o to czemu się przekęcają szelki i plecak na jedną stronę - czy pies przekracza idąc? Tzn. czy ma większy wykrok tylnych nóg niż przednich i chodzi jakby skosem? To może być przyczyną (podobnie jak konsekwencje z tego wynikające), albo też - złe wyregulowanie przedniej obręczy (zbyt luźna, a jeśli jest regulowana w dwóch miejscach - to wyregulowana krzywo), w niektórych szelkach miejsce łączenia tylnej obręczy i paska na plecach jest zbyt luźne i w konsekwencji nawet przy dość ciasno zapiętych szelkach, pasek na plecach będzie jeździł, gdy pies się rusza... Powodów może być dużo tak naprawdę ;) .

A te X-TRM, no jak dla mnie to raczej do ciągnięcia to one się nie nadają.

A no pies skosuje sobie to fakt, ale sadzilam ze przy stępie nie powinny sie przerecac

Posted

Gdzie kupiłaś tą obroże hurtta? Szukam takiej obroży w tym kolorze a nigdzie nie potrafię znaleźć.

odkupiona na dogo, ale strasznie żaluję, że to 40, a nie 45... 

Posted

Duffel w nowych Hurttach ;) Nie wiem, czy dobrze leżą... To rozmiar 80, w 90 by się chyba utopił z przodu, są bardzo obszerne. Regulacja tyłu też większa niż podaje producent. Ogólnie to leżą dość daleko od łap, po prostu on ma tam mnóstwo sierści i na zdjęciu wygląda to zawsze trochę inaczej.

zdjecie.jpg

zdjecie.jpg

zdjecie.jpg

• Upvote 1
Posted

Tak, z prodoga ;)

Właśnie zaczął mi się podobać... To bardzo niedobrze.

Mam prośbę do posiadaczy smyczy Juliusa, tych miękkich. Byłabym bardzo wdzięczna za zdjęcie karabińczyka w porównaniu do np. Rogza M lub L :D
Posted

Nowe "jeżowe" pitmany  :) 

Bez obaw nie będzie się w tym bawił z psami .

Zdjęcie po wyciągnięciu z koperty więc nie wyregulowane i na szybko .

3294424_12026524_1144793745550511_634545

Ewa bardzo fajnie dobrany rozmiar hurtt , one chyba mają całkiem inną rozmiarówke niż reszta ? Mój swoje neonowe też ma 80tki i leżą podobnie jak na Dufflu a przecież one gabarytami całkiem inne :) 

• Upvote 1
Posted

Ewa bardzo fajnie dobrany rozmiar hurtt , one chyba mają całkiem inną rozmiarówke niż reszta ? Mój swoje neonowe też ma 80tki i leżą podobnie jak na Dufflu a przecież one gabarytami całkiem inne :)

Tak, rozmiarówka jest inna, wydaje mi się, że tak jakby są o rozmiar większe. Zresztą nawet na stronie napisali, że zazwyczaj na psa jest dobry rozmiar mniejszy, niż z tradycyjnych Y. W każdym razie chyba wreszcie udało nam sie dobrze dobrać rozmiar Hurtt i bardzo sie cieszę :) Krój całkiem fajny, leżą ładnie na psie, nie przekręcają się jakoś bardzo. Zobaczymy jak się sprawdzą w dłuższym użytkowaniu ;)

Posted

Ewa bardzo fajnie Duffel wygląda :) Dużo lepiej niż w poprzednich Y :) Widzę kolejnego psa w tych szelkach i zaczynają mi się podobać :) Tylko to kółko z przodu mnie razi...

Posted

Szelki kupiłam w prodogu :) była chyba tylko jedna sztuka więc cieszę się, że się szybko zdecydowałam :D najpierw miałam brać te żółte (ten nowy kolor bolete), ale jednak te lepsze dla niego, bo się fajniej odznaczają kolorystycznie, myślę, że żółte by się trochę jednak zlewały ;)