Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak myślicie do neonowego pomarańczu z decathlona(obroża) na czarno-podpalanym psiaku lepsza czarna smycz czy może pomarańcz? Myślałam też o czekoladowym brązie. 

Posted

Jak myślicie do neonowego pomarańczu z decathlona(obroża) na czarno-podpalanym psiaku lepsza czarna smycz czy może pomarańcz? Myślałam też o czekoladowym brązie. 

Ja stwierdziłam, że czarna smycz jest najlepsza bo pasuje do wszystkiego, dzięki czemu nie wydaję fortuny na komplety, tylko ewentualnie samą obróżkę :)

A odkąd uszyłam sobie czarną przepinaną z taśmy rurowej to już żadnej innej nie używam bo ta jest super wygodna :)

Posted

Cudny ten kolor Hurtty :)
A jak jest z wymiarami obręczy piersiowej - zgadzają się z podanymi przez producenta, czy ten pasek jest kilka cm dłuższy?

ogólnie wymiary, przedniej obręczy, górnego i dolnego paska sie zgadzają (przód podany jest 60cm i paski mają faktycznie po 30cm) tylna obręcz ma jedynie większy zakres regulacji

Posted

Smycz w kolorze psa :) czarna

Posted

Jak myślicie, obroża szerokości 3cm dla westa 10kg to będzie przegięcie? :) Bo teraz nosi 2,5, różnica niby nie duża, a mam wrażenie, że jak trochę zarośnie to obroża ginie...

I pytanie - używa ktoś obroży firmy Jagul? Szukam czegoś bez wzorków w żywym kolorze i podoba mi się właśnie Jagul simple albo geo i El perro.

Posted

Jak myślicie, obroża szerokości 3cm dla westa 10kg to będzie przegięcie? :) Bo teraz nosi 2,5, różnica niby nie duża, a mam wrażenie, że jak trochę zarośnie to obroża ginie...

I pytanie - używa ktoś obroży firmy Jagul? Szukam czegoś bez wzorków w żywym kolorze i podoba mi się właśnie Jagul simple albo geo i El perro.

Ja używam obroży, szelek,smyczy firmy jagul.
Posted

Wilczy zew, jak się sprawują, są porządnie wykonane, polecasz? Kolory są w rzeczywistości tak intensywne jak na zdjęciach?

Mam pomarań z oliwką dla dwóch psów do lasu,na pola. Te kolory są jak na zdjęciu. Dla mnie one są nie do zdarcia! Polecam! Na indywidualne zamówienie uszyją taką wielkość jak chcesz. Świetny kontakt.
Posted

Angi, dzięki. Kusi mnie szersza, ale też bez sensu, jak będzie wyglądał jak w kołnierzu ortopedycznym...

Znajdź w domu jakiś pasek od spodni o szerokości 3 cm, albo zrób z papieru i przyłóż do psa, wtedy zobaczysz czy nie jest zbyt szeroka :)

• Upvote 1
Posted

Przyszły do nasz hurtty, rozmiar 60 jest faktycznie idealny na sznaucera:) Ma je wyregulowane bliżej minimum więc jeszcze jest sporo zapasu, za łapami ma miejsce - na niektórych zdjęciach jest złudne wrażenie, że nie ale przez to, że jeszcze klata słaba to przesuwają mu sie do przodu jak biega luzem, a zaś nie chciałam ich mocniej zmniejszać. Generalnie pies wygląda na zadowolonego i ich nie zauważa, więc na pewno mu wygodnie:)

1.jpg

3.jpg

• Upvote 1
Posted

Szukam odblaskową smycz (bezpieczeństwo na nocnych spacerach i te sprawy :P)
Tylko musi być przepinana, długa i dość gruba- cienkie smycze są dla mnie po prostu niewygodne. 
Ktoś coś? 

Posted

Szukam odblaskową smycz (bezpieczeństwo na nocnych spacerach i te sprawy :P)
Tylko musi być przepinana, długa i dość gruba- cienkie smycze są dla mnie po prostu niewygodne. 
Ktoś coś?

DS? Nie problem dla nich pewnie zrobić przepinaną z tych swoich odblaskowych :)