Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ratunku :). Nie mam najmniejszego pomysłu, jaki wzór z Kudłatego dobrać do miętowej pianki i tego chłopaka:

fa8e76245c8513cagen.jpg

Z bawełny może: "zygzaczek", albo "granatowe kropeczki", z tasiemek: "superbohaterowie", "gwiazdki", "potworki".  Z tym, że z gwiazdkami będzie nudnawo ;)

Posted

Ja w sumie nie zadawałam sobie sprawy, że problemem może być strona szycia półzacisku...

Zawsze to było obojętne mi, bo obroża była uniwersalna, bez wzorku.

A teraz zamówiłam obroże u Kudłatego z haftem i wzięło mnie zdziwko, że jest zrobiony, aby pies szedł przy prawej nodze. Bo jak przy lewej to haft będzie do góry nogami... ale reklamowałam i teraz czekam na nie. Ale jak teraz mają urlop to poczekam ciut dłużej.

Jednak z dogadaniem się nie miałam żadnego problemu, a byłam "trochę" upierdliwa....

Posted

Miałam to samo tylko zamawiałam z Sowinka Design, też półzacisk uszyty odwrotnie. Chciałam zareklamować, ale potem tylko napisałam pw ze zwróceniem uwagi na ten fakt bo Jari i tak chodzi na kolcach, więc to by było zawracanie gitary :P 

Posted

Kalyna może mieli gorszy dzień, zdarza się :).
Ja wypytywałam o kolory, bo po dowiedzeniu się, że ten na stronie całkiem odbiega od rzeczywistości, nie mogłam się zdecydować i chciałam uzyskać poradę. Otrzymałam sugestię, że mogę anulować zamówienie.
Ale jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że wszystkie moje udziwnienia zaowocują wreszcie szelkami idealnymi - przydadzą się, bo po pozbyciu się Ruffwearów mam jeszcze do sprzedania Rogzy i praktycznie nienoszone OMP, więc troszkę garderoba zeszczupleje.

Posted

U mnie często chodzą na obroży, także mi to przeszkadzało :)

Odpisali, mi że oni tak normalnie szyją. Dlatego teraz wiem, że w przyszłości muszę pamiętać o tym szczególe.

Furkidz szyje, aby pies szedł przy lewej. Od razu sprawdziłam, bo się ciut zmieszałam :)

Posted

Kalyna- bo to rzecz wygody :) Ja zawsze po prawej prowadzę :)

Co do kudłatego- i ja jestem zadowolona, teraz napisali mi informacje o łańcuszkach że są niezgrzewane i mogę im wysłać obrożę to wymienią, jedynie trochę trzeba poczekać :) I na moje milion pytań odpisywali na bieżąco :D

Posted

Kalyna, a gdzie fotki? Bo chyba jeszcze nie wrzucałaś swoich nowości ;)

nie pokazywałam. Bo jak otwarłam paczkę od razu je oglądnęłam i coś mi nie pasowało. Napisałam do nich i odesłałam...

Ale mi się bardzo spodobały :)

Posted

Mnie z RW strasznie się podobają tylko te Knot-A-Collar. Ale na ozikowej kryzie, to chyba nic nie byłoby widać, trochę szkoda dawać stówę za kawałek sznurka, którego nikt nie zobaczy :P

Posted

To jak powinien wygladac zacisk przy lewej nodze? nigdy nie zwracałam na to uwagi a psy łażą przy prawej zawsze i jest ok, nie wpadlabym na to ze noga przy ptorej idzie pies i zacisk maja jakies znaczenie

Posted

To jak powinien wygladac zacisk przy lewej nodze? nigdy nie zwracałam na to uwagi a psy łażą przy prawej zawsze i jest ok, nie wpadlabym na to ze noga przy ptorej idzie pies i zacisk maja jakies znaczenie

chyba zacisk wtedy dobrze nie działa. 

Posted

ta obroża jest tak zszyta, aby pies szedł przy prawej...

http://kudlatyart.weebly.com/uploads/2/2/9/9/22999466/2256418_orig.jpg

wtedy półzacisk działa prawidłowo. Bez problemu się zaciska i wraca do pierwotnego stanu, gdy pies idzie na luźnej smyczy.

Posted

kalyna no ta obroża właśnie na lewo jest :P
Doszły Ruffweary :3 110zł z wysyłką za 3 <3

DSC_0281.jpg

DSC_0283.jpg

DSC_0286.jpg

DSC_0288.jpg

Sznurkowa jest ekstra, tylko za nic jej na Buzzie nie widać...