Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nenya, piąkne! Oby się udało zmniejszyć ;)
Aga*Lis, jak jakościowo ta obroża z pik pik? świetna jest :)

Dzięki, dam znać jak postępy :)

Mina Baloo... hahahahaha :D

Nie znam się na zmniejszaniu szelek, ale kurcze, fajne jest to połączenie kolorów. Pasuje Ruby.

<Eh... nie chcesz już nic różowego, nie chcesz! :C >

Oboje są bezpośrednio po spacerze w polach, więc wyglądają jak psy schroniskowe :P

Mnie bardziej to, które mamy w norwegach się podoba - zielono - różowe, to też mnie urzekło, będę walczyć :)

Posted

Zdecydowanie lepiej. Przepięknie wygląda.

Do nas doszła nowa obroża RD. Jeszcze na taką turkusową poluję.

88e001cb49a8bebbmed.jpg

Z innej beczki czy ktoś z was oczekuję już dłuższą chwilkę na zamówienie z lupine? Czekam już ponad miesiąc i nie mam żadnego kontaktu od nich od jakiegoś czasu.

Posted

Aga*Lis, jak jakościowo ta obroża z pik pik? świetna jest :)

Trudno mi powiedzieć. Mam ją od niedawna i nie była jeszcze poddawana brudniejszym spacerom. Materiał wydaje się być całkiem wytrzymały. :) 

Posted

W poniedziałek doszły do nas szelki Ruffwear front range rozmiar L/XL :D Sądzę, że lepiej wygląda niż w M. Jeszcze muszę prawą stronę bardziej wyregulować, regulacja w tych szelkach według mnie jest ciężka :P

Wygląda super! :D

Posted

Udało się częściowo - jeszcze trochę poniosło mnie z paskiem przy mostku, więc będę musiała dosztukować (cholera jak się oddali od pach, to łapy do środka wpadają) - ale to spokojnie da się obszyć na maszynie, na szczęście na taką okazję paski zostawiłam :) Po nieocenioną pomoc udałam się do rodziców :P

_MG_2146.jpg

_MG_2153.jpg

_MG_2154.jpg

Posted

Z innej beczki czy ktoś z was oczekuję już dłuższą chwilkę na zamówienie z lupine? Czekam już ponad miesiąc i nie mam żadnego kontaktu od nich od jakiegoś czasu.

Ja czekam od 22 czerwca... 12 dni roboczych już minęło :/ Jak nie wyślą do poniedziałku, coś będę musiała im wyskrobać...

Posted

Ja miałam taką sytuację z Lupine, że wylicytowałam obrożę na Allegro - zapłaciłam i czekałam na informację o odbiorze. Czekałam dość długo, w końcu wysłałam maila i dowiedziałam się, że wystawiona na aukcji obroża została sprzedana poza Allegro (!) a nowej dostawy nie będzie, bo seria się skończyła. Dość niepoważne podejście do klienta, bo sprzedający nie poinformował mnie o niczym sam, a powinien zwłaszcza że od razu dostał przelew za towar. Nie lubię takiego traktowania. W końcu dostałam zwrot pieniędzy i kupon 20 % na następne zakupy, ale niesmak pozostał.

Posted

Nasze dzisiejsze wystawowe łupy... Nic już więcej nie kupuje :P

ROGZ lumberjack na którego się czaiłam kilka lat xd stwierdziłam, że chyba czas kupić, bo pies młodszy nie będzie :D

9SY51LO.jpg

fiJdnx9.jpg

I złota kolia :)

41xkMbU.jpg

WK1qLyy.jpg

Posted

Mi też. Szkoda tylko, że nie potrójna :P Nie da się dorwać praktycznie pozłacanych łańcuszków w necie (w normalnej cenie) więc w końcu ruszyłam dupę na wystawę ;)

Posted

Czekolada powinna od teraz chodzić tylko w złocie, świetnie wygląda <3

Co do rogza, bardziej pasowałby mi jakiś neonowy kolorek :) Sama się czaje na obrożę z tej serii, błękit albo fiolet.

Posted

wiem że jest do tego osobny temat - ale tu więcej osób zagląda i więcej osób może mi odpowie :D

Chce kupić Flexi
dla Cziki - 31kg

tylko która jest najleprza ?
flexi vario 60 kg
flexi-vario-l-tasma-5m-60kg-antracyt.jpg

czy
Flexi giant 50kg
smycz-automatyczna-flexi-giant-l-8-m-do-
Czy może bardziej zaufać
flexi giant professional 10m 75kg ??
flexi-giant-professional_5897.jpg

Posted

Nowość od ROGZ Lapz_Gloryz_TrendyCollar.jpg

Widział ktoś?

UUUU zupełnie nie moja bajka.

Nasze dzisiejsze wystawowe łupy... Nic już więcej nie kupuje :P

ROGZ lumberjack na którego się czaiłam kilka lat xd stwierdziłam, że chyba czas kupić, bo pies młodszy nie będzie :D

9SY51LO.jpg

fiJdnx9.jpg

I złota kolia :)

41xkMbU.jpg

WK1qLyy.jpg

Pięknie mu z tym złotym łańcuszkiem ;) A i ta butelkowa zieleń niebrzydka :)

Uff a mi udało się odpowiednio przerobić Y !! Są uzytkowanie, porządnie zszyte, ach ach <3

Posted

Czekolada powinna od teraz chodzić tylko w złocie, świetnie wygląda <3

Co do rogza, bardziej pasowałby mi jakiś neonowy kolorek :) Sama się czaje na obrożę z tej serii, błękit albo fiolet.

A ja nie przepadam za neonowymi kolorkami, polowałam właśnie na tę zieleń. Może gdybym miała sukę, ale Jariego w róż nie wsadzę :D

Co do Flexi to dla psa 31 kg kupować smycz do 75 to drobna przesada ;) Dla mnie i to Vairo jest wielkie jak je zobaczyłam na żywo. Ale co kto lubi ;)

Posted

Ja mam dla psów 24 i 40 kg Flexi Comfort Compact 3 od lat, działają bez zarzutów. Teraz widzę, że Flexi się z nich wycofało na rzecz jakichś wynalazków, szkoda.

Czy ta nowa New Classic ma gumowaną rączkę, wie ktoś?

Posted

Właśnie już chyba nic nie ma gumowanej rączki, tylko stare Flexi Comforty. Ja bym zmieniła flexi po 5 latach bo mi karabińczyk zaczyna niedomagać, ale żadna z tych nowych mi nie pasuje. Są śliczne, fakt, ale niefunkcjonalne. Stanie na kolejnym Comforcie :)

Posted

Te nowe Vario mają mnóstwo bajerów, ale ja ich nie potrzebuję, a poza tym nie mam zaufania do dopinanych (wymiennych) końcówek. No i regulacja rączki będzie z pewnością doskonałym miejscem na zbieranie się piachu i śmieci. Gumowana rączka być musi więc też zostanę przy starych modelach.