Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tzn szukam smyczy XS (1cm) niebieskiej, najlepiej przepinanej, ewentualnie z tym suwakiem. Szelki XS-S (1,5cm) tez niebieskie, z polarem.

Hill na zoohurtowo są szelki ale smyczy brak, ta smycz to chyba wymierajacy gatunek :p w najgorszym wypadku kupie smycz na e-akwarium, bo tylko tam jest w tym kolorze, a szelki gdzie indziej.

Posted

Hill na zoohurtowo są szelki ale smyczy brak, ta smycz to chyba wymierajacy gatunek :P w najgorszym wypadku kupie smycz na e-akwarium, bo tylko tam jest w tym kolorze, a szelki gdzie indziej.

Może napisz do wszystkich sklepów, które mają szelki, czy mogą przy następnej dostawie domówić Ci smycz. 

Posted

Na fera nie ma z tego co widze, chociaz jakas wielka reklama ktorej nie da sie zamknąć zaslaniala mi pół ekranu :p napisalam na allegro do sklepu naszezoo jesli dobrze pamietam, to dostalam odpowiedź ze nie ma i nie bedzie, wiec moje przypuszczenia sie potwierdzily i pewnie ją wycofują...

Dzieki wszystkim za pomoc, chyba zamowie faktycznie oddzielnie, bo niedlugo moze jej nie byc tez w tamtym jedynym sklepie.

Posted

klaudiaZak chodzi Ci pewnie o taki typ taśmy? http://wstadzie.pl/pol_pl_Lonza-API-w-torbie-brazowo-niebieska-298_2.jpg

Nigdzie nie widziałam, ale podsunęłaś mi pomysł, żebym przerobiła swoją, nieużywaną, lonże na smycz :D

Dokładnie o taką :D

DogStyle robi z lonży smycze treningowe, zwykłą też pewnie wykonają. 

Co prawda robi z lonży, ale z tego co widzę na zdjęciach jest to ten twardszy typ taśm.... :/

Co do rogzów miękkie i lekkie - w prawdzie są przyjemne dotyku, ale dość cienkie. Szukam czegoś z grubszej taśmy.. Ale muszę zastanowić się jeszcze nad tym alpinist, bo z tego co widzę to jest z podwójnej taśmy (?) :D Jest miekka tak jak rogz m&l?

Ewentualnie wie ktoś gdzie można kupić taśmy właśnie takie jak do lonży?

Posted

Co prawda robi z lonży, ale z tego co widzę na zdjęciach jest to ten twardszy typ taśm.... :/

Końskiej lonży, takiej miękkiej, o której mówisz, nigdy w ręku nie miałam - mogłabyś pokazać o jakie chodzi? Nie można takiej zamówić w firmie robiącej akcesoria dla koni i np. poprosić o mniejszy karabińczyk?

DS robi z takiej dość sztywnej taśmy, ale jednak wygodnej. Prowadzam na niej spore psy i ręce mam całe. Teraz jeszcze mają nowy typ, trochę cieńszy, taki pomiędzy tą grubą, a tą, którą nazywają lekką (ta strasznie tnie). Mam z niej smycz 16m i na razie sprawdza się bardzo fajnie, chociaż przy mocnym pociągnięciu pewnie by cięła (ja mam podszytą rączkę i nawet przy zrywach za zającami jest ok; nie wiem jak by było przy trzymaniu za samą taśmę).

• Upvote 1
Posted

Ja dorwałam Comfort Long (8m) za 45zł i jestem bardzo zadowolona (na razie z ceny, bo ta guma jest ponoć podatna na uszkodzenia), zobaczymy, jak będzie się spisywała, ale jak na razie widzę dużą różnicę pomiędzy tą całą plastikową serią, a tą z gumą.

Ja mam ponad rok comfort, używam codziennie, guma się trochę porysowała się, ale nie odpada :) Smycz mi nigdy z ręki nie wypadła więc uszkodzeń jako takich nie ma :)

Posted

Uroczo! My tą samą tasiemkę zamówimy chyba na czarnej taśmie bazowej i żółtej siateczce.  :) Tylko mam pewne 'obawy', bo Kudłaty zacisk łańcuszkowy robi dopiero od 2.5cm szerokości, nasza z podszyciem będzie mieć pewnie nieco mniej... Z kolei 2.5cm to może być za dużo na szyję Młodego.

Nie powinno być za dużo, MELISSA nosi 2,5 centymetrówki i wygląda bardzo OK a ma nieco mniej masywną szyję od niego. Teraz jestem na etapie wyszukiwania jakiegoś nowego wzorku, ale wszędzie albo oklepane wzory albo niekoniecznie do niej pasujące :(. Chyba wymyślę własny nadruk i zlecę gażeciakom :D.

Posted

Dokładnie o taką :D

Co do rogzów miękkie i lekkie - w prawdzie są przyjemne dotyku, ale dość cienkie. Szukam czegoś z grubszej taśmy.. Ale muszę zastanowić się jeszcze nad tym alpinist, bo z tego co widzę to jest z podwójnej taśmy (?) :D Jest miekka tak jak rogz m&l?
Ewentualnie wie ktoś gdzie można kupić taśmy właśnie takie jak do lonży?

Ja mam linke 4m z takiej lonzy DS i jak dla mnie jest całkiem miekka, a malo jej uzywam, jakby sie wyrobila pewnie bylaby jeszcze miekksza

Vailet na fera.pl jest takie coś: http://fera.pl/trixie-smycz-premium-regulowana-x-s-podwojna-2-cm-10-mm-niebieska.html
Może po prostu zdjęcie nie pasuje do opisu, bo jest też taka podpisana jako jasnoniebieska z tym samym zdjęciem http://fera.pl/trixie-smycz-premium-adjustable-lead-double-xs-2-m-10-mm-jasnoniebieski.html

Linki niestety nie działają. Tak wiem ze podpisuja inne kolory niz były na zdjeciach, patrzylam na opisy ;) ale jak mowilam niestety przegladanie tej strony nie bylo zbyt komfortowe wiec moglam cos przeoczyc
Posted

Faktycznie to moze byc ten kolor, martwi mnie jedynie ze to seria premium a nie classic i moze byc to inny odcień. Jutro wysle emaila do sklepu z prośbą o zdjecie tego koloru. Dzieki :)

Posted

Hill, taśmy które mam na myśli są grube, bawełniane i bardzo mięciutkie :D http://d262tw5qdxp86a.cloudfront.net/22538/photos/big/40750980.jpg

Chyba pokuszę się o kopienie lonży i przeróbkę ją sobie na smycz :P

Dobrze o nich wiedzieć, może kiedyś się przyda :) Chociaż taka taśma pewnie jest mniej trwała niż ta, którą ma DS.

To chyba najlepsze wyjście. Co tam do przerabiania? Karabińczyk? 

Swoją drogą, cudne te kolory

http://equiroza.pl/api-lonza-nieparzaca-granatowoniebieska-p-4194.html

http://equiroza.pl/api-lonza-nieparzaca-granatowolimonkowa-p-4285.html

Tylko nigdzie nie ma informacji o długości i szerokości. Taka lonża to pewnie więcej niż 10m nie ma?

Posted

Dobrze o nich wiedzieć, może kiedyś się przyda :) Chociaż taka taśma pewnie jest mniej trwała niż ta, którą ma DS.

To chyba najlepsze wyjście. Co tam do przerabiania? Karabińczyk? 

Takie taśmy są genialne. U nas w stajni mają już wiele lat i po praniu wyglądają jak nowe. A koń to jednak trochę większe zwierzę od psa i lonżujemy na tym nie tylko grzeczne, ułożone koniki, ale też młode dzikusy. Ja uwielbiam te lonże bo nie tną rąk, są miękkie i lekkie. Jedyny minus co do zastosowania u psa to mają pewien stopień elastyczności. Chociaż nie wiem czy to minus :D Dodatkowy minus to nadają się raczej dla średnich i większych psów bo są tylko jednej szerokości