Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na naszym blogasku napisałam coś więcej o moich wrażeniach z użytkowania przez piesę Ruffwear Front Range, jakby ktoś był ciekaw to zapraszam :D

http://fastncrazy.blogspot.com/2015/04/szelki-ruffwear-front-range.html

Super wyregulowane, aż mnie przekonałaś, bo większość psów ma je tuż za łapami. W ogóle świetnie w nich wygląda. Tylko jednej istotnej informacji mi tam brakuje - szerokości maska mostkowego.

Fryta w ManMatach. Czy szelki dobrze leżą  ? Mi się wydaje, że tak, ale proszę o uwagi, bo mi zależy, żeby były dobrze dobrane.

Druga obręcz jest bardzo długa, użyłam gumek, żeby długi pasek jakoś przylegał.  Może poproszę jakąś krawcową o uszycie szlufki, bo nie chciałabym obcinać. 

Leżą ok, ale chyba macie taśmę przewleczoną złą stroną? 

Mam 2 ManMaty i ja tę taśmę po prostu w jednym miejscu przyszywam i jest ok. 

Posted

Nie wpijają, wprost przeciwnie, jest sporo luzu i z przodu odstają. Dziś je modyfikowałam i nadal jeszcze pasek dolny jest za długi. Kiedy była zarośnięta, było w miarę ok, teraz dopiero po strzyżeniu okazało się, że jest za luźno.

Posted

Pepper-oni, i tak jest lepiej niż przy Trixie Fusion - tamte to kilka razy zmniejszałam, zanim osiągnęłam akceptowalny rozmiar ;-). A firanki moja ma jedynie na zimę, bo się strasznie filcuje i żadne rozczesywanie nie pomaga.

Posted

10968568_903322213052615_848542918705295

jakiś pomysł na obroże dla tej dziwnie umaszczonej pani po lewej? :D

Myślałam o kudłatym/furkidz.. :D ale nie wiem na co się zdecydować a chciałabym do środy zamówić. Za dużo mi się podoba ;(

Posted

Ktos ma lub widział smycz skorzana z wozy 18mm? Jak tak to prosze o zdjęcie karabinczyka, albo opis jak mniej wiecej wyglada

Ja mam skórzaną z Wozy, ale zrobiona jest w ten sposób, że przy karabińczyku ma szer. 2 cm, a potem jest łączenie ze smyczą, która ma ok. 14 mm. Jest to smycz dla jamnika. Zdjęcia z Rogzem 16 mm,  Lupine 18 mm oraz Hurttą.

Karabińczyk jest identyczny z Hurttą.

11203183_890907854304629_332276400798251

12896_890908064304608_838728651275740547

Posted

Leżą ok, ale chyba macie taśmę przewleczoną złą stroną? 

Mam 2 ManMaty i ja tę taśmę po prostu w jednym miejscu przyszywam i jest ok. 

Niestety nie wiem jak to inaczej przewlec, ale ja niekumata jestem.

Jeśli masz gdzieś pod ręką foty swojego psiaka w ManMatach to poproszę.

Posted

Szelki Hurtta odkupione od Pepper-oni oraz obroża rogz malinowy:

akcesoria.jpg

akcesoria2.JPG

Wygląda świetnie!

Ja mam skórzaną z Wozy, ale zrobiona jest w ten sposób, że przy karabińczyku ma szer. 2 cm, a potem jest łączenie ze smyczą, która ma ok. 14 mm. Jest to smycz dla jamnika. Zdjęcia z Rogzem 16 mm,  Lupine 1,8 mm oraz Hurttą.

Karabińczyk jest identyczny z Hurttą.

11203183_890907854304629_332276400798251

12896_890908064304608_838728651275740547

O matulu, czemu ja się zakochuje w rzeczach Hurtty? Przecież ta smycz jest fenomenalnie piękna! <3

Posted

Hej :)
Doradzcie coś! Chcę kupić quardy od furkidza albo kudłatego, ale nie wiem jaki wzór wybrać.
[attachment=12358:Ben2.jpeg]
[attachment=12359:Pchly~2.jpg]
[attachment=12360:Lisc.jpeg]
Dla tego pana... :D

Posted

Śliczny ten Rogzik 

a po co są te kóęęłczka na rączkach i gdzie kupiłas te smycze ? :D

Nie wiem po co te kóleczka, może żeby przyczepić np. woreczki na kupy ? Kupione w Prodogu, po jednej w miarę przypływu gotówki ;). 

Pepper-oni , ślicznie wygląda w tym Rogzie.