Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam taką samą też niebieską z gazetki :P A nie masz  wrażenia, że regulacja się rozsuwa i trzeba zwężać co jakiś czas?

Nam się o dziwo nic nie rozsuwa, cały czas jest tak samo.. :O

A tak się przedstawia nasza kolekcja (brakuje jednej obróżki :D)
04t31w5b6oip.jpg
Posted

No coś tam różowego można kupić... ;)
http://biothane-hundeleinen.de/media/catalog/category/Biothane_farbrundell.jpg

To nie ta taśma, tamta była zupełnie inna i znalazłam ją, m.in. tu:
http://de.dawanda.com/product/46253042-Leine-aus-Biothane-verstellbar-2m-neon-pink
Myślałam nad tą smyczą z juliusa, ale dobrze że nie zamówiłam, dozbieram kase i wezmę tą biothane tylko z jakiejś niemieckiej strony muszę poszukać, żeby doszła cała :D
Posted

W Niemczech mają niesamowity wybór kolorów, to co zalinkowałam to przykładowy wzornik. Ja się czaję na pomarańczkę - to tropienia. Będę zamawiała tylko taśmę i tylko najcieńszą, bo już wiem, że to co sprzedaje zooplus to dla nas za ciężkie, a karabińczyk jak dla krowy :P

Posted

W Niemczech mają niesamowity wybór kolorów, to co zalinkowałam to przykładowy wzornik. Ja się czaję na pomarańczkę - to tropienia. Będę zamawiała tylko taśmę i tylko najcieńszą, bo już wiem, że to co sprzedaje zooplus to dla nas za ciężkie, a karabińczyk jak dla krowy :P

Pomarańczową właśnie miałam okazję wczoraj widzieć i jest super! kolor piękny! a ten materiał z którego jest smycz - wydaje się być mega wygodny ;)
Posted

Nie polecam zakupów w sklepie kuchniapupila. Robiłam już kilka zamówień i dosłownie przy każdym wynajdowali jakieś problemy. 

Ale do brzegu: 

wiecie coś o tym, że wycofują te najzwyklejsze guardy z Trixie? To był najtańszy (ostatnio kupowałam L-XL za 13-15zł) i najlepszy model, w jaki zaopatrywałam psy w schronisku. Jeśli mają go przestać produkować to kapota...

Posted

Nie polecam zakupów w sklepie kuchniapupila. Robiłam już kilka zamówień i dosłownie przy każdym wynajdowali jakieś problemy. 

Ale do brzegu: 

wiecie coś o tym, że wycofują te najzwyklejsze guardy z Trixie? To był najtańszy (ostatnio kupowałam L-XL za 13-15zł) i najlepszy model, w jaki zaopatrywałam psy w schronisku. Jeśli mają go przestać produkować to kapota...

Wszystkie rozmiary? :O Ja się załapałam miesiąc temu na szczęście :P

Posted

Pomarańczową właśnie miałam okazję wczoraj widzieć i jest super! kolor piękny! a ten materiał z którego jest smycz - wydaje się być mega wygodny ;)

a te smycze są trwałe ? widziałam w juliusie taką neonową i w dotyku są jak guma

Posted

Żółte hurtty piękne, mam nadzieję, że będą do zamówienia z prodoga :D brakuje mi jeszcze do szczęścia jednolicie niebieskich, neonowych lifeguardów :P

Posted

a te smycze są trwałe ? widziałam w juliusie taką neonową i w dotyku są jak guma

Wydawała mi się mocna, solidna. Ten materiał to taka ni to guma, ni to skóra..

A hurtty - mega! dobrze, że nie kupiłam lifeguardów żółtych, bo te jak dla mnie są duuużo ładniejsze :D 

mam nadzieję, że będą do zamówienia z prodoga :D

O tak tak tak! Muszą być! :P

Posted

Ja chętnie poczytam, bo nieustannie się zachwycam :) !

Fryta w ManMatach. Czy szelki dobrze leżą  ? Mi się wydaje, że tak, ale proszę o uwagi, bo mi zależy, żeby były dobrze dobrane.

Druga obręcz jest bardzo długa, użyłam gumek, żeby długi pasek jakoś przylegał.  Może poproszę jakąś krawcową o uszycie szlufki, bo nie chciałabym obcinać. 

10838049_889924801069601_431036531880083

11160060_889925291069552_277725010246496

11154638_889924951069586_380160823850347

11124721_889925637736184_180690160701635

11084015_889931981068883_272982948853494

Posted

Ktos ma lub widział smycz skorzana z wozy 18mm? Jak tak to prosze o zdjęcie karabinczyka, albo opis jak mniej wiecej wyglada

Iiiii czy spotkaliscie sie kiedys ze smyczami dingo o szerokosci 1.8cm? Znalazlam taka aukcje na allegro, taka szerokosc najbardziej mi opowiadala, ale nie wiem czy to ze w aukcji jest napisane ze ma szer 1.8 to nie jest zwykle niedopatrzenie i czy to nie jest jednak 1.5cm.

Posted

Na naszym blogasku napisałam coś więcej o moich wrażeniach z użytkowania przez piesę Ruffwear Front Range, jakby ktoś był ciekaw to zapraszam :D

http://fastncrazy.blogspot.com/2015/04/szelki-ruffwear-front-range.html

Super, ja chętnie przeczytałam, przyda się na przyszłość :D 

Ja chętnie poczytam, bo nieustannie się zachwycam :) !

Fryta w ManMatach. Czy szelki dobrze leżą  ? Mi się wydaje, że tak, ale proszę o uwagi, bo mi zależy, żeby były dobrze dobrane.

Druga obręcz jest bardzo długa, użyłam gumek, żeby długi pasek jakoś przylegał.  Może poproszę jakąś krawcową o uszycie szlufki, bo nie chciałabym obcinać. 

Według mnie leżą ok, może tylna obręcz jest minimalnie za daleko ale lepiej, żeby tak leżały niż miałyby się wpinać w pachy ;)