Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ma ktoś z was szelki z Trixie Premium kolor AQUAMARINE? Ładny to kolor? Czy lepszy LIME GREEN? 
Niedługo Xena będzie miała cieczkę, a z naszych poprzednich guardów wyrosła, a na norwegach niewygodnie jej się biega ze smyczą.. :/ 

Doradźcie.. ! 

Posted

Colirya odpuścmy sobie, przecież wiadomo że lepiej wie ten kto nigdy na oczy nie widział ew widział ale nigdy nie używał niż ten kto używa na codzień :) 

I gratuluje kondycji psu który przy mniej niż 15 stopniach dyszy na zwykłym spacerze (bez aportowania piłki które w kagańcu jest niemożliwe :) ).

Żeby nie było takiego off topa napisze moje wrażenia po jakiś 2 tygodniach używania szelek el perro i smyczy również tej firmy ale tym razem tasmowej przepinanej .

Szelki są bardzo fajne, nie są aż tak sztywne jak pitmany które z tego powody sprzedałam ale nie są też miękkie .

Niestety mój nie wymiarowy pies ma wielki przód a małą klate za łapami i rozmiar który nam dopasowali jest prawie na max z przodu a na min z tyłu i wystaje mi pasek na dole , musze pomyśleć nad jakąś dodatkową szlufką .

Smycz jest fajna ale dla średnich/dużych psów , my mamy 2,5 cm przepinaną 1,80m z dużymi karabińczykami , przez to smycz jest dość ciężka (2 cm na pewno będzie lżejsza) .

Nie pali mi rąk (chociaż mnie prawie żadna smycz nie pali ), długość jest jak najbardziej ok jak na smycz przepinaną , nie jest to tasma sztywna , nawet bym powiedziała że dość miękka przez co wygodna .

Fotka póki co tylko z komórki - szerokość 3 cm , smycz - 2,5 .

2175749_10426330_1025118637518023_562613

Posted

A ja ubolewam nad tym że dopiero teraz zabrałam się żeby zamówić obroże trixie cavo w kolorach różowy/niebieski i zielony/pomarańczowy, bo obroże są już niedostępne. Podobno ze względu na słabą jakość i producent wycofał je ze sprzedaży.

Lucky23 o ile się nie mylę to ja mam akwamaryne, ale obroże, nie szelki. Jak dla mnie szału nie ma, ciemna trochę, ale to takie moje zboczenie bo lubię jasne obroże. Dlatego czekam teraz na tą zieloną
(lime green) no ale jeszcze nie wiem jak wygląda na żywo.

Posted

Colirya odpuścmy sobie, przecież wiadomo że lepiej wie ten kto nigdy na oczy nie widział ew widział ale nigdy nie używał niż ten kto używa na codzień :)

I gratuluje kondycji psu który przy mniej niż 15 stopniach dyszy na zwykłym spacerze (bez aportowania piłki które w kagańcu jest niemożliwe :) ).

Błyszczysz gops :D

Posted

Może zacznijmy od tego co dla kogo znaczy dyszenie? Bo dla mnie w momencie jak pies otwiera mordę i zaczyna przez nią oddychać czyli się chłodzić. Niekoniecznie łapie z trudem powietrze bo sobie pobiegał, tylko już po prostu oddycha z otwartą mordą. Nie potrzeba do tego godzin biegania za piłką czy nie wiadomo czego jeszcze. A pisanie, że jak pies po zwykłym spacerze dyszy tzn, że nie ma kondycji to jest w ogóle zajebiste haha :D  

Posted

[....]
Lucky23 o ile się nie mylę to ja mam akwamaryne, ale obroże, nie szelki. Jak dla mnie szału nie ma, ciemna trochę, ale to takie moje zboczenie bo lubię jasne obroże. Dlatego czekam teraz na tą zieloną
(lime green) no ale jeszcze nie wiem jak wygląda na żywo.

Właśnie mam problem, bo na stronie trixie kolor akwamarynowy w szelkach to taki: (ten pośrodku)

361bb4356440db34074ebc779dc23580.jpg

A w obrożach akwamaryna jest taka:

b5a9819fbb8a8fde219be68746264aba.jpg

Byłabym szczęśliwa, gdyby szelki były tego koloru, ale to chyba niemożliwe.. Ale to dziwne, że ta sama seria a różne taśmy... 

A kolorystyka w szelkach jak i obrożach jest taka sama:

f91d17df3da6f5ffc7bdf66fa2fdcd7f.jpg

I mam już dylemat.. Brać te akwamarynowe i nie wiedzeć co przyjdzie, czy brać te lime green, lub purple? 

Posted

Tasma ta sama, po prostu zdjęcia inaczej odwzorowuja kolor. Pytanie ktory kolor to ten bardziej zblizony do prawdziwego, a moze w ogole na zywo wyglada jeszcze inaczej :p

Posted

A ja ubolewam nad tym że dopiero teraz zabrałam się żeby zamówić obroże trixie cavo w kolorach różowy/niebieski i zielony/pomarańczowy, bo obroże są już niedostępne. Podobno ze względu na słabą jakość i producent wycofał je ze sprzedaży.

O kurcze, a miałam ochotę kupić jeszcze tą zielono/pomarańczową :/ Tą różową mam, bardzo ją lubię, i dużo wytrzymała :)
Posted

Na dole purple (1cm), u góry akwamaryna (2cm)

Marta ehh, serio? W takim razie to bardzo dziwne że je wycofują ze względu na jakość, tym bardziej że nie widziałam żeby ktoś tutaj na nie narzekał, a dużo osób z tego wątku je ma...[attachment=11430:20150403_144305.jpg]

Posted

Kończąc temat kagańca nasze psy i wiele innych nadal będą cierpieć katusze , chyba że w końcu padną od tych zarazków z kagańca ;) 

Co do szelek z trixie miałam te "niebieskie " taśma bardzo śliska i się trochę rozjeżdzała regulacja przy ciągnącym szczylu .

Bardzo łatwo było je wyprać , każdy brud fajnie schodził .

Posted

Marta ehh, serio? W takim razie to bardzo dziwne że je wycofują ze względu na jakość, tym bardziej że nie widziałam żeby ktoś tutaj na nie narzekał, a dużo osób z tego wątku je ma...attachicon.gif20150403_144305.jpg

Serio ;) Moja jest brudna, bo najczęściej ją zakładałam na najgorsze spacery (a co minimum drugi dzień wchodzimy na błotno/krzaczasto/wodno spacer) i nic z nią się nie stało. A mam zrywną onkę, więc na spacerze też lekko nie miała. Dlatego aż mnie dziwi że przez jakość wycofują :/
Posted

na szczęscie mają kondycje, nie to co te nasze spasłe kanapowce :D

To napisałaś Ty nie ja :) bo się przy innej dyskusji dowiem że ja tak napisałam znając życie .

Co do trixie cavo(?) miałam niestety tylko 2 tyg i znajomej pies któremu ją przymierzałyśmy ją zgubił .. 

Bardzo lubiłam tą obroże , wydawała się mocna i idealnie nadawała sie pod kolczatke nie blokując połowy szyi psa :P

• Upvote 1
Posted

Mi konkretnie naszezoo napisało tak:

,,Niestety produkt został wycofany ze sprzedaży z uwagi na problemy w jakości produktu.
Niestety nie mamy na razie żadnych informacji od producenta na temat wznowienia produkcji tych obroży."

,,Wycofane są jedynie modele pomarańczowo zielone oraz różowo niebieski - wszystkie rozmiary.
Pozostałe kolory są dostępne :)"

Natomiast już tydzień czekam aż do zoohurtowo od producenta przyjdą właśnie te obroże (bo tutaj producent się zarzeka że mają te obroże). I tak tylko czekam i czekam i się doczekać nie mogę (bo zamawówiłam dużo rzeczy, a problem jest tylko z trixie cavo). Ale na wszelki wypadek napisałam im żeby zamiast tych wycofanych wysłali mi te w kolorach błękitny/niebieski i fioletowy/srebrny. No i zobaczymy.

Posted

Już się poprawiam i wrzucam zdjęcia ;)

Ru różowy Rogz Fanbelt

IMG_8727.JPG

Bal żołty Rogz Lumberjack :P ( obwód rzecz jasna jest duży, ale tu musiałam mu naciągnąć na głowę, żeby w ogóle przez kryzę było widać :P)

IMG_8738.JPG

Posted

Jeżeli ta akwamaryna jest taka ciemna to sobie odpuścimy i rozpruje te nasze czarne i powiększe.. Poczekamy do czerwca na nową galanterię.. :-D