Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ładnie leżą na niej(?) te szelki! Pasuje ten kolorek :)

Super leżą, ślicznie jej w tym kolorze! :D

Tak, to ona :D Pięknie dziękujemy.

Dzisiaj, po ponad tygodniu czekania na polecony priorytetowy :P doszły do nas hurtty 55. Różnica w rozmiarach jest naprawdę widoczna (poprzednie 45), niby lepiej leżą, ale przód jest dość luźny i zastanawiam się czy je zostawić, czy co robić dalej. Na zdjęciu gdzie suk siedzi to szelki praktycznie dopiero co wyjęte z koperty, chciałam zrobić fotę póki jasno. Teraz jak siedzi to ładnie leżą, ale jak się rusza to przód trochę odstaje.

https://farm9.staticflickr.com/8626/16637476706_3f0c7bf285_z.jpg

https://farm9.staticflickr.com/8582/16662019551_5c1620a162_z.jpg

Jeśli chodzi o ułożenie względem pach, to wydaje mi się, że są w sam raz.

Ginka świetnie wygląda w tych szelkach!

Posted

A my po naszym dzisiejszym spacerku poszukujemy nowych norwegów, mało brudzących się :P Piesełkowi spodobało się bieganie przy rowerze, a po jednym spacerze szelki są całe upaćkane błotkiem (zaleta posiadania niskopodłogowca :P) i poszukujemy czegoś na zmianę :)

Czy ktoś ma te:

hu_28365.jpg

lub te:

hu_28361.jpg

Moglibyście powiedzieć czym to jest podszyte? I jaka jest długość tego paska przedniego? Nie chciałabym, żeby się wcinał młodej w pachy.. Zapewne zamawiałabym od razu, ale że mój pies jest niewymiarowy to wolę się dopytać :)

Posted

nadira, też zastanawiam się nad tym drugim modelem, ale te wydaje mi się, że będą się mniej brudzić :D

Xenie spodobało się bieganie przy rowerze, więc szukam czegoś lepszego niż moje samoróbki :) 

Posted

Fusion ja mialam, byly na mojego 5kg troche za duze (za dlugi przedni pasek) wiec mysle ze na Twoja bylyby idealne, norwegi trixie wlasnie maja fajnie dopasowany przedni pasek wzgledem obwodu, i nie wydaje mi się ze moglyby wbijac sie w pachy. Podszycie neoprenem

Posted

Illusion, a Ginny jest teraz obcięta na maxa? Myślę, że szelki jeszcze się ułożą + pewnie sucz przez jakiś czas będzie bardziej zarośnięta, to inaczej to będzie wyglądać. Świetnie w nich wygląda, ale pomarańczowe bardziej mi się podobały :P

Posted

Fusion ja mialam, byly na mojego 5kg troche za duze (za dlugi przedni pasek) wiec mysle ze na Twoja bylyby idealne, norwegi trixie wlasnie maja fajnie dopasowany przedni pasek wzgledem obwodu, i nie wydaje mi się ze moglyby wbijac sie w pachy. Podszycie neoprenem

Właśnie ja się obawiam, żeby ten pasek piersiowy nie był za krótki, ale cóż, jak nie zamówię to się nie przekonam, chyba, że poproszę zoologiczny, żeby sprowadził, żebym mogła przymierzyć, ale wątpie czy to się uda.. To Fusion bardziej mi sie podoba pod względem kolorystycznym - połączenie czerni + zółci fajnie będzie wyglądało na Xenie :) 

lucky23   ten pierwszy fajniejszy i według mnie bardziej komfortowy dla psa, a ile te pierwsze kosztują? :)

Mi też ten pierwszy wydaje się fajniejszy no i jest tańszy..

Fusion na Xene (ma w klacie +/- 42 cm) kosztują około 20 zł bez przesyłki zależnie od sklepu.. Te drugie są droższe.. 

Posted

To Fusion bardziej mi sie podoba pod względem kolorystycznym - połączenie czerni + zółci fajnie będzie wyglądało na Xenie :)

Mi też ten pierwszy wydaje się fajniejszy no i jest tańszy..

Fusion na Xene (ma w klacie +/- 42 cm) kosztują około 20 zł bez przesyłki zależnie od sklepu.. Te drugie są droższe.. 

To jest czarny z zielonym ;) co nie zmienia faktu, że na czarnym psie wygląda rewelacyjnie! Ten zielony aż razi po oczach, do tego podwójna odblaskowa nitka sprawia, że czasem w słoneczny dzień szelki nieźle po oczach dają :D W ciemności zresztą również dobrze odbijają światło

Nie wiem, gdzie chcesz je kupić, ale ja za rozm. M/L i L zapłaciłam niewiele ponad 20zł (bez wysyłki), więc obawiam się, że możesz przepłacić :/

Posted

Jak ma 42cm to na bank pasek piersiowy nie bedzie za krótki , moj ma 40cm w klatce i byl przydlugawy

Mam nadzieję, że tak będzie, jeśli nie to się skróci, ale mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby :) 

To jest czarny z zielonym ;) co nie zmienia faktu, że na czarnym psie wygląda rewelacyjnie! Ten zielony aż razi po oczach, do tego podwójna odblaskowa nitka sprawia, że czasem w słoneczny dzień szelki nieźle po oczach dają :D W ciemności zresztą również dobrze odbijają światło

Nie wiem, gdzie chcesz je kupić, ale ja za rozm. M/L i L zapłaciłam niewiele ponad 20zł (bez wysyłki), więc obawiam się, że możesz przepłacić :/

Właśnie mnie cieszy ta odblaskowa nitka, w juliusach odblaskowe są tylko te napisy, a tu prawie całe szelki :D

Ja patrzyłam na naszezoo i pet-smile i szelki są za 20 zł plus wysyłka jakieś 10 zł, chociaż może napiszę na pw do sklepu, czy nie dałoby radę wysłać listem, a jak nie to będę próbowała dostać w zoologicznym, może dadzą radę je sprowadzić :D

Ten zielony na czarnym psie wygląda tak:

14ctslu.jpg2qwdis8.jpg

Zdjęcia autorstwa Hill. zaczerpnięte z poprzednich stron wątku.. 

A tak wyglądają pomarańczki:

584_1.jpg

Źródło zdjęcia - www.sklep.petsmile.pl

Będę brała norwegi na bank, na bank rozmiar s/m tylko nie wiem który kolor.. Byłam pewna żeby brać te czarno - zółto/zielone, ale ładne są też te czarno- pomarańczowe :D

Posted

lucky23, mam pomarańczowe Y z fusion, miałam też norwegi ale od razu sprzedałam i strasznie żałuję, miałam też niebiesko-zielone i te pomarańczowe są wg mnie najładniejsze ze wszystkich trzech. Wiele razy były mylone z hurttami, na czarnym psie wyglądają super :P

Szukam obroży pod kolor tej adresówki https://lh6.googleusercontent.com/-rx9R1ob8oZ8/VNC1e7JuWcI/AAAAAAAAFVI/DfhauXkmxnQ/s700/DSC_1721-006.JPG, ta pomarańczowo-zielona cavo będzie pasowała?

Póki co wisi przy ledowej i fajnie ją podświetla ale jest niebieska i drażni mnie taki połączenie :P

Posted

Dla wszystkich, którzy nie załapali się na tasiemkę z superbohaterami od Kudłatego Arta mam info... Tasiemka została domówiona, dostawa powinna być za 3-4 tygodnie. Także przygotować portfele.  :P

Posted

Ej, Agata skąd ta adresówka? Dasz jej foto? Szukam fajnych adresówek z takiego przezroczystego czegoś (szkło akrylowe?), znalazłam fajną aukcję, ale mają tylko jeden kolor poza przezroczystym który by mi odpowiadał :( 

Posted

Ja jestem wierna adresówkom z edeil :D żółta jest akurat fluorescencyjna kupowana pod neonowe hurtty - https://lh6.googleusercontent.com/-eNewOW1u_5o/VKAeEVqsCmI/AAAAAAAAFII/ZHwwCdIMZdU/s700/aaaDSC_0797.JPG,  reszte mam z tej normalnej aukcji (pomarańczowa,zielona i przezroczyste) ;)

http://allegro.pl/identyfikator-adresowka-kup-2-otrzymasz-1-gratis-i5117024829.html

pomarańczowa jest super, lubię ją najbardziej :D https://lh4.googleusercontent.com/-dLT1nszmYIs/VMqVZyZO_8I/AAAAAAAAFRY/yKICERODVKY/s650/DSC_1460-033.JPG