Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kiedy pasek piersiowy nieco zmniejszałam to gdy pies siadał, ten pasek na klacie podchodził dość ostro pod pachy. Trochę już w nich chodzi, biega i nie widzę, żeby coś mu przeszkadzało.  ;)

Posted

Takie szelki pasowe czy norwegi raczej na kręgosłup nie będą naciskać. Nawet jesli pies ciągnie to największa siła działa na przód a nie na ten pasek przecinający klatę piersiową.

Szelki u Dorianne widać że poprawiane przed zdjęciem, bo obręcz tylna nienaturalnie wygląda (rany po pracy nie myślę i ciężko mi wyjaśnić co mam na myśli :p ) Więc myślę, że układają się lepiej niż na tym zdjęciu a to oznacza że wg mnie są idealne - ufff!

Posted

Ja bym tak odrobineczkę zmniejszyła jeszcze ten pas piersiowy. U nas przy takim ustawieniu szelki bardzo się kręcą. Ogólnie podziwiam że na twojego 6kg pinczerka pasują tak fajnie. Ja na nieco większym psiaku miałam  kłopot z regulacją. Niemniej uwielbiam te juliusy i nawet hurtty poszły w odstawkę chwilowo.

Posted

Doszła nasza obroża Lupine zaciskowa, jednokolorowa. Fiolet jest bombowy! Rozmiar idealny :) Niestety próbowałam zrobić zdjęcie, ale przy moim oświetleniu w mieszkaniu nie ma takiej możliwości. Fotkę zrobię za dnia, pewnie w weekend :)

Taśma jest mięciutka, zupełnie inna niż "klasyczny" Lupine :)

Posted

paulaa. wcisnęłabyś w te szele spaniela?
Chciałbym zobaczyć jak ogólnie prezentuje się na tej rasie (w necie chyba nie ma takich zdjęć) i czy w ogóle w nie wejdzie...

na mojego cavaliera są na styk :/ więc śmiało mogę stwierdzić że na cockera będą za małe

20150202_212515_zpssnuuoq2l.jpg

Posted

proszę , na zamówienie

spaniel 55cm w klacie

3f3bcf9d-658a-4d6c-a42b-b383ccfd537b_zps

bd08bc43-a823-4115-9add-03940d974596_zps

może za pachami mogło by być ciut więcej miejsca, ale przód mu odstaje i ogólnie wydaje mi się, że dobrze leżą :D lepiej niż nasze 70 z tk maxxa

Posted

Prodog się obudził, po dopraszaniu się o odpowiedź oczywiście... Hurtt w naszym rozmiarze nie ma i do 15.02 nie będzie. Także podziękujemy, bo o taką informację staram się już od połowy miesiąca. 

Mam jeszcze jeden typ i jeśli to nie wypali, to dogadujemy się z PDD. 

Czy ktoś z Was posiada takie szelki od Zero DC? 

euroshort_harness_colour_options_1.jpg

Posted

Paula to skoro u was 60 odstaja to na moją 70 mogą być za duże ... Kurde oszaleć można z tymi wymiarami i teraz znowu nie wiem co robić bo moja suka ogolnie wąska w klacie jest ... może jednak 60 brać ? Ale może być wtedy problem z obwodem ...

Posted

W oczekiwaniu na szelki dostałam od Lupine takiego oto maila:

Szanowni Państwo,

w związku ze śnieżycą w New Hampshire (USA) - siedziba firmy Lupine -  realizacja złożonych zamówień zostanie opóźniona o kilka dni

:D

Posted

25 stycznia zamówiłam hurtty, myślicie, że jest jeszcze opcja na wymianę koloru czy będę musiała czekać na kolejne zamówienie? :P prodog nie odpisuje, a jeśli jest opcja to będę się dobijać na wszelkie sposoby

neonowe Y jednak sprzedaję, spróbuję z wersją pro może faktycznie ciut mniejsze będą dla niego lepsze

Posted

A ja dowiedziałam się, że Y 55 mają szerokość 3cm i dolny pasek ma 16cm długości (tylko 2cm więcej niż 45), jakby kogoś to jeszcze ciekawiło. No nic, czekamy. Pytałam Prodoga czy jest szansa, że nasze szelki będą w najbliższej dostawie i ponoć mają być, dzisiaj zamówienie miało zostać wysłane z Finlandii.

Posted

A ja dostałem odp z Dobrej Miski, że oni są wyłącznie sklepem internetowym, i nie można przyjechać i kupić. Tak więc, muszę skombinować skądś wymiary pasków w hurttach neonkach w r.45, 55 i 60. To jedyna opcja.

Posted

Na sprzedaż widziałam komplet hurtty w fajnym kolorze - rozmiar 55. Wisi na wątku sprzedażowym. " w tym roku odwyk od psich rzeczy" odrzeklam i kupiłam julki i licytuje 4 taksówki. boże a to dopiero luty :D

Posted

Ja miałam. Z bólem sprzedałam :<

Rozumiem, że z bólem, bo były fajne ;) Nie trafiliście z rozmiarem? Jak się sprawowały? Jakie jest podszycie?