Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Koleżanka adoptowała dwa owczarki niemiecki. Wymagają one jeszcze sporo ogłady i zerwały już po dwie obroże i smycze. Potrzeba mocnych obroży i smyczy. Co polecacie?

Posted

Orientujecie sie czy gdzieś mozna kupić smycz gumowana do tego z odblaskiem niepalące ręki?Dla silnego onka.

Może DogStyle by coś takiego uszyło, bo ma taśmę gumowaną i odblaskową.

Koleżanka adoptowała dwa owczarki niemiecki. Wymagają one jeszcze sporo ogłady i zerwały już po dwie obroże i smycze. Potrzeba mocnych obroży i smyczy. Co polecacie?

http://www.elperro.com.pl/ robią bardzo wytrzymałe akcesoria.

Posted

Również polecam El Perro, nie do zniszczenia!

Posted

Orientuje się ktoś czy dostane gdzieś jeszcze odblaskowe szelki guard Red Dingo w rozmiarze L? Bo tak szukam szukam a nigdzie nie ma :P

Posted

Vailet

Są jeszcze firmy handmade:

Superdog,Gadżeciaki ,Sundog&Shepherds Green , Martis.

Tasiemkę ma DS i Collars Craft Studio,obroże z tą tasiemką były też na bazarku u TAKS

Smycze zobacz w sklepie K 9

Posted

Co myślicie o takiej obroży dla białego psa? Nie będzie za jasna? ;)0_0_productGfx_b134e3b5eef6ca0f10cd6b82d

Jaka piękna @.@

na pewnobędzie ładnie wyglądać na białym psie

Am chce mi się kupić mojemu BOS'owi :D

Posted

Ja tez chcialam kupic dla BOSa, ale jednak kupilam DS, bo balam sie ze nie bedzie zbyt ladnie wygladac bo jesiennych, blotnych spacerach ;)

no ja chciałam bardziej na wystawy lub na spacer do miasta :P coś takiego wizytowego ;)

a tak to na spacery w krzaki i kaluże to mam szele z juliusa :P

Mojemu BOSowi przymierzałam obrożę w sówki w koloże żółtym - coś jak to tylko ze żółte :P  -> DSC02438_zps0d261adc.jpg

i muszę przyznać że w jasnym kolorze wyglądałą przeuroczo ^^

A tak btw. gdzie jest dostępna ta obroża w kostki :)?

Posted

Jakie macie opinie o pawsitive dog design?

Bo chcę mojej małej czekoladce nowy komplet zamówić a z "gotowców" nic mnie nie porwało :)

Brałabym od nich obrożę folk i be the music i do tego smycz czarną z czerwoną nitką i czerwonym minky

Tylko chciałabym mniej więcej opinie znać czy warto :)

Posted

Mam od tygodnia dwuletnią (prawie) buldożkę francuską.

Szelki czy obroża do takiego pieska?

Jeśli szelki to jakie? Podobają mi się Juliusa K-9, ale boję się czy aby nie będą obcierały piesa - mam złe doświadczenie z moim Pitem (drugi pies).

Czy to prawda, że szelki mają zły wpływ na stawy psa?

Posted

Jakie macie opinie o pawsitive dog design?

Bo chcę mojej małej czekoladce nowy komplet zamówić a z "gotowców" nic mnie nie porwało :)

Brałabym od nich obrożę folk i be the music i do tego smycz czarną z czerwoną nitką i czerwonym minky

Tylko chciałabym mniej więcej opinie znać czy warto :)

Mam od nich kilka obroży (półzaciski) i ze 3 smycze. Z każdej rzeczy jestem zadowolona, bo odpowiadaja mi ich delikatość, dopasowanie do psiej szyi i wielkość okuć. Mam jednak psa drobnego, który nie ciągnie i nie szarpie, więc nasze akcesoria nie przechodzą ekstremalnych testów trwałości ;)

Posted

Czy ktoś z was ma może obrożę Lupine w wersji martingale rozmiar 2,5 cm 38-55 cm i mógłby zmierzyć, jaki jest rzeczywiście minimalny obwód razem z zaciskiem ? Byłabym bardzo wdzięczna :)

Posted

Czy ktoś z was ma może obrożę Lupine w wersji martingale rozmiar 2,5 cm 38-55 cm i mógłby zmierzyć, jaki jest rzeczywiście minimalny obwód razem z zaciskiem ? Byłabym bardzo wdzięczna :)

Ja mam, gdzieś na dnie leżą ale jeśli Ci zależy na dokładnym co do cm wymiarze to mogę odgrzebać ;). Na pewno mają ciut mniej niż 38 cm, wydaje mi się że jaszczurki miały około 35.

Posted

Może ma ktoś obroże z rossmana świecącą w pingwinki ? 

Wczoraj oglądałam , wydaje się bardzo fajna tylko są w jednym rozmiarze a ja nie wzięłam centymetra i wolałabym z nim nie wracać tam :p 

Może ktoś ma i podał by mi największy obwód na jaki można zapiąć obroże ?