Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ktoś wie jak skrócił obrożę regulowaną bez szycia? Kupiłam na szerokość 1,5cm bo 1 cm to mi się wydawało, że za wąska będzie. Na obwód jest 24cm myślałam, że tylko troche będzie za duża ale muszę ją tak skracać czy da się inaczej skracać bez szycia?

Posted

[quote name='gops']Pytanie kto był pierwszy :diabloti:
To że oni są mniej znani nie znaczy że nie byli pierwsi :lol:[/QUOTE]

Myślisz, że Rogz połasiłby się na plagiat i nikt by na to nie zwrócił uwagi? To jest międzynarodowa marka, na pewno ktoś by się upomniał, że na nim się "inspirowali" ;)

Posted

[quote name='rashelek']Myślisz, że Rogz połasiłby się na plagiat i nikt by na to nie zwrócił uwagi? To jest międzynarodowa marka, na pewno ktoś by się upomniał, że na nim się "inspirowali" ;)[/QUOTE]
A ktoś zwrócił uwage na tą firme ? dopiero teraz są gadki że plagiat a pewnie i tak ludzie kupią .
Ta firma tez istnieje wiele lat , sprawdziłam na ich stronie , tylko była mniej znana jak nasza CHABA np. nie widziałam Chaby w zagranicznych sklepach .
Dla mnie to na tej samej zasadzie co wszystkie hand mady , każdy ma tą sama tasiemke a i tak im nie brakuje klientów .
Mi to bez różnicy czy będę miała naszywke rogz czy matis jak obroża będzie miała ten sam wzór który mi się podoba , tak samo mi bez różnicy czy mam naszywke DS czy MK jak wzór jest ten sam i wiem że obie są dobrej jakości .
Dodatkowo Matis ma 2 tasmy odblaskowe których nie ma Rogz i które mi się bardzo podobają , dodatkoowo zamiast 40zł zapłace za nią 28zł bo jest inna metka .
Plagiat czy też nie , ja u nich kupię .

Posted

Ciekawe czy będą mieć obroże zaciskowe.

Zawsze kupowałam smycze rogza w rozmiarze M (16mm) i zauważyłam, że sporo ludzi prowadzi sobie na nich dużo większe psy niż moje, myślicie, że Ska (10mm) dałaby radę przy 7kg psie, który miewa zrywy?

Jak doszedł ostatnio lupine z rogzem to zrobiłam foto naszych zbiorów, następne mam zamiar zrobić pod koniec roku albo na początku przyszłego, żeby było takie porównanie (jakiś czas temu znalazłam podobne zdjęcie z 2008 albo 2009, niezła różnica jest :lol:)

Posted

Chodzi mi o to, że gdyby ten MatisPet był pierwszy, to na pewno by już dawno z Rogzem walczył o swoje ;)
Pewnie, że ludzie kupią, bo taniej a "prawie jak Rogz". Na dużych rozmiarach faktycznie można zaoszczędzić i dlatego pewnie szybką wejdą na rynek.

A co do tych HM, to fakt, że wszędzie są te same tasiemki, ale jednak każda firma ma coś "swojego", czym się wyróżnia i dlatego ma branie.

Illusion, ale śliczna kolekcja! Cudne kolory, takie radosne i słodkie :D

Posted

[quote name='Illusion']Zawsze kupowałam smycze rogza w rozmiarze M (16mm) i zauważyłam, że sporo ludzi prowadzi sobie na nich dużo większe psy niż moje, myślicie, że Ska (10mm) dałaby radę przy 7kg psie, który miewa zrywy?[/QUOTE]

podłączam się pod pytaniee :D

Posted

Przepinane smycz rogza sa bardzo grube dlatego używają ich często większe psy sama wolałam L przepinane niż XL które było potwornie ciężkie .
Jedyne czego można by sie obawiać to karabińczyk w Sce bo na pewno nie szycia .

Posted

nie wiem jak z Mką, ale jak byłam w sklepie Rogza i chciałam kupić komplet dla mojego psa, a akurat smyczy XL do obroży nie było to sprzedawczyni powiedziała, że Lka spokojnie da radę. więc skoro dla psa XL, rozmiar L jest okej to pewnie i dla psa M rozmiar S będzie dobry.

Posted

[quote name='Illusion']
Jak doszedł ostatnio lupine z rogzem to zrobiłam foto naszych zbiorów, następne mam zamiar zrobić pod koniec roku albo na początku przyszłego, żeby było takie porównanie (jakiś czas temu znalazłam podobne zdjęcie z 2008 albo 2009, niezła różnica jest :lol:)

Jak będziesz się chciała pozbyć różowych hurrtowych szelek to wiesz, na Chi idealnie pasują :cool3:

Zróbcie mi prezent urodzinowy :loveu:

Posted

Mnie się bardzo podoba najnowsza propozycja Furkidz :)

Niemal wszystkie paseczki <3 Takie jak np. te

A te duszki to chętnie bym miała jak wzór na smyczce :)

Moja kolekcja jest masakrycznie skromna, żałuję tego szczerze :( Ale albo brak pieniędzy, a jak są to nie umiem się zdecydować, zawsze ciężko mi wybrać coś na merlaka ;p

Posted

[quote name='Illusion']Jak doszedł ostatnio lupine z rogzem to zrobiłam foto naszych zbiorów, następne mam zamiar zrobić pod koniec roku albo na początku przyszłego, żeby było takie porównanie (jakiś czas temu znalazłam podobne zdjęcie z 2008 albo 2009, niezła różnica jest :lol:)
[/QUOTE]
Twoja kolekcja jest cudna :loveu:, wszystko śliczne i takie kolorowe.

Posted

Illusion, kolejcja światna, taka kolorowa :loveu:
U nas dominuje czerń, czerwień, niebieski, a ostatnio moro :)
Za to zaopatrzyliśmy się w piraciki dla kota :D

Posted

Zamówiłam 3 półzaciski matis'a z tej serii city light. Jak tylko zobaczyłam, że ktoś wreszcie wpadł na pomysł zrobienia normalnych półzacisków z nitką to musiałam kupić :P Turkus, pomarańcz i fiolet. Przy 3 obrożach w porównaniu do rogzów -40zł, to jest różnica. A taśma wygląda na to samo. No i zaletą jest też odbiór w Wawie :P
A tymczasem fotki rodem z kalkulatora, może kiedyś zrobię lepsze... :diabloti: W hurccie jestem totalnie zakochana, mamy do niej limonkową smycz rogza lekkie i miękkie i nie wiem jak ja teraz wyjdę z inną obrożą :P

I jeszcze agilitowe norwegi z Activdoga:

Posted

Wiecie moze gdzie dostalabym lancuszek zlaczony(dwa polkolka +kolko) do obrozy pol zaciskowej? Tasme mam potrzebny mi tylko lancuszek, najlepiej jakis sklep gdzie kupie tez regulatory i polkolka :)

Posted

[quote name='Vailet']Wiecie moze gdzie dostalabym lancuszek zlaczony(dwa polkolka +kolko) do obrozy pol zaciskowej? Tasme mam potrzebny mi tylko lancuszek, najlepiej jakis sklep gdzie kupie tez regulatory i polkolka :)[/QUOTE]

w pethardware masz wszystko :-)

Posted

Moje czasami 7kg bydle chodzi na smyczy Rogz S i raczej nie ma opcji żeby coś się stało; karabińczyk jak dla mnie w tej smyczy jest bardziej akuratny niż w Mce dla mojego psa ;) .

Posted

[quote name='lucky23']w pethardware masz wszystko :-)[/QUOTE]

Tak, tyle że oni tam wysyłają do Polski jedynie jak zamówisz za kwotę powyżej 100USD:-( Też szukam takiego łańcuszka ale niestety nigdzie nie ma...

Posted

[quote name='Kesja']Tak, tyle że oni tam wysyłają do Polski jedynie jak zamówisz za kwotę powyżej 100USD:-( Też szukam takiego łańcuszka ale niestety nigdzie nie ma...[/QUOTE]

zawsze może zamówić kilka osób jedno zamówienie :-) :-) :-)