Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niewyspana napisał(a):
No nic, szukamy węższej, czarnej i z kolcami ;p
Może ktoś jakiś sklep poleci, w którym takową znajdę?

zooleszcz ma fajne obroże z kolcami :D sprzedaż detaliczną mają na zoopaja, jeżeli nie mogłabyś się zalogować to trzeba mailowo wysłać zamówienie ;)

Posted

RudaFoto napisał(a):
Ja ze swojej strony mogę polecić szelki julius-9k. Świetne wykonanie, solidne, nie przecierają się. Jedyne co to troche długo schną :) ale na lato będziemy kupować wersję "light" :)

Ja tez najbardziej lubie julki. Planuje wszystkie szelki handmade sprzedac bo i tak lazimy w julkach caly czas. Tylko mam bezowe i strasznie szybko sie brudza, mlodemu jak urosnie to kupie czarne.
a nad wersja light tez sie zastanawiam, tylko nie wiem czy kupic julki czy hurty?
ma ktos jedne i drugie i moze powiedziec ktore 'fajniejsze'?

Posted

katasza1 napisał(a):
Ja tez najbardziej lubie julki. Planuje wszystkie szelki handmade sprzedac bo i tak lazimy w julkach caly czas. Tylko mam bezowe i strasznie szybko sie brudza, mlodemu jak urosnie to kupie czarne.
a nad wersja light tez sie zastanawiam, tylko nie wiem czy kupic julki czy hurty?
ma ktos jedne i drugie i moze powiedziec ktore 'fajniejsze'?

Ja mam oba i szczerze chyba hurtty lepsze względem wykonania. Do tego praktyczniejsze na lato (w sumie na cały rok bo w deszcz też juliusy tak nie bardzo). Odblask w hurtta faktycznie widać ja się idzie przy ulicy a julków napisy nie specjalnie.

Dla mnie julki są dużo ładniejsze(lubię ten styl i więcej kolorów choć mój limonkowy nie jest idealnie czyściutki nawet po praniu), plusem jest miejsce na latarkę(tylko przy szybkim lataniu wypada z gumki) jednak za taką samą kasę wzięłabym hurtty.

Posted

Według mnie również hurtta wypada lepiej jeśli idzie o szelki .
Julki były świetne ale nigdy się nie doprały i schły bardzo długo co dla mnie było olbrzymim minusem , więc jeśli julki to paskowe .

Ja niestety za szybko cieszyłam z RD , wyglada super , wszystko z nimi ok ale obojętnie jak ciasno wyreguluje pies potrafi wyjąć głowe (mam wrażenie że się trochę rozregulowuje ) . Pies na szczęście nie jest z tych co specjalnie ściągają obroże , chodzi o sytuacje typu pies liże siki ja szarpne on wtedy się cofa i nie wiem jak ściaga obroże i oczywiście dalej liże siki ..

Posted

Tzn ja mam julki zwykle, drugie tez takie same kupie mlodemu. Plus chce im kupic wersje taka na upaly i do wody, czyli albo paskowe julki albo hurty.
Chodzilo mi o takie porownanie ;)

Ale jak juz chyba zdecyduje sie na hurty, zreszta planuje dopiero wiosna, wiec troche czasu mam ;)

Posted

gops napisał(a):
Według mnie również hurtta wypada lepiej jeśli idzie o szelki .
Julki były świetne ale nigdy się nie doprały i schły bardzo długo co dla mnie było olbrzymim minusem , więc jeśli julki to paskowe .

Ja niestety za szybko cieszyłam z RD , wyglada super , wszystko z nimi ok ale obojętnie jak ciasno wyreguluje pies potrafi wyjąć głowe (mam wrażenie że się trochę rozregulowuje ) . Pies na szczęście nie jest z tych co specjalnie ściągają obroże , chodzi o sytuacje typu pies liże siki ja szarpne on wtedy się cofa i nie wiem jak ściaga obroże i oczywiście dalej liże siki ..

A ile czekałaś na swoje obroże?
Bo chętnie też bym je wypróbowała, ale na razie cisza :P

Posted

katasza1 napisał(a):
Tzn ja mam julki zwykle, drugie tez takie same kupie mlodemu. Plus chce im kupic wersje taka na upaly i do wody, czyli albo paskowe julki albo hurty.
Chodzilo mi o takie porownanie ;)

Ale jak juz chyba zdecyduje sie na hurty, zreszta planuje dopiero wiosna, wiec troche czasu mam ;)

ja po powyższych opiniach chyba na lato też na hurty się zdecyduję ;)

Posted

Mój pies za to juliusów nie toleruje, nienawidzi tych szelek dlatego musiałam sprzedać nasze... Drapał się w nich, tarzał, jak tylko widział, że po nie sięgam, to miał minę jakby nie wiem jakie tortury go czekały...Zreszta jak dla mnie też te szelki nie są do końca warte swojej ceny, strasznie długo schną, jak są jasne to potem się nie chcą doczyścić do końca no i ten odblask z przodu zaczyna się z czasem wycierać. Szelki Hurtty, zarówno norwegi jak i Y, toleruje bez problemu, więc wnioskuję, że są wygodne. Dziś doszły nam też guardy z Manmata i będziemy testować :)
Dla miłośników wąskich obroży ;) :D Lupine 1,8 cm
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/v/1527032_10201034354893035_1258196021_n.jpg?oh=49cf39dfe8130a0980b2f220fbd3f71d&oe=52D7AEC6
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/v/995297_10201034355573052_753161232_n.jpg?oh=e7419c0a82b08c454be048495aaafa44&oe=52D7C6A9
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/v/1557721_10201034355253044_1597935677_n.jpg?oh=310e350aa3410787b456215feab61815&oe=52D785F1

Ja też nadal czekam na zamówienie z petkarmy, coś strasznie długo :(

Posted

Doszły dzisiaj nasze DogStajlówki :D Jak zwykle jestem zachwycona wyglądem i wykonaniem ;)
Mniejsza to mięta + tasiemka, a większa khaki + czarna.
Lpesze fotki i na modelach jak pogoda się poprawi :D

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
Dziś doszły nam też guardy z Manmata i będziemy testować :)

Które wzięłaś?

Ja z naszych Juliusów też zadowolona nie jestem, więc pewnie kiedyś poszukam im nowego właściciela. Na razie leżą i się kurzą.

Posted

Hill. napisał(a):
Które wzięłaś?

Ja z naszych Juliusów też zadowolona nie jestem, więc pewnie kiedyś poszukam im nowego właściciela. Na razie leżą i się kurzą.

http://pelna-miska.pl/pl/p/ManMat-szelki-SOFT-UNIVERSAL-Reflex/993
Wzięłam rozmiar L i leżą idealnie :) Na żywo bardzo fajnie się prezentują.

Original_N napisał(a):
Kiedy zamawiałaś?
Ja brałam w czwartek wieczorem, za pobraniem.
gops to szybko dostałaś

A ja we wtorek tydzień temu, też za pobraniem...

Posted

Też o nich myślałam jak kupowałam swoje :) To dobrze, że jednak udało się trafić z rozmiarem. Jak szerokie są te paski na barkach? (sama taśma i z pianką)
Wyczekuję zdjęć ;)

Posted

Ja też nie przepadam za Juliusami. Uwielbiam za to nasze (już 3;)) pary norwegów Hurrta. Jakość wykonania między firmami różni się znacząco - na korzyść Hurtty oczywiście.
Muszę się jeszcze kiedyś przełamać i kupić Y. Ciekawa jestem jak leżą na 3,5kg psie bo zwykle widzi się zdjęcia zdecydowanie większych psów.

Posted

Hill. napisał(a):
Też o nich myślałam jak kupowałam swoje :) To dobrze, że jednak udało się trafić z rozmiarem. Jak szerokie są te paski na barkach? (sama taśma i z pianką)
Wyczekuję zdjęć ;)

Sama taśma ma 3 cm, z pianką pewnie około 3,5 cm ;)
Jesteśmy już po pierwszym spacerze w szelkach i jak na razie jestem bardzo zadowolona :) Fajnie leżą, nie przekręcają się i psu w ogóle nie przeszkadzają. Odblaski są bardzo dobrze widoczne ;)

Posted

Jest ktoś takich kochany i mógłby mi mniej więcej wypisać firmy, które robią szelki norweskie na zamówienie? :(
DogStyle, Modna Koza, Kudłaty Art, Pawsitive, OMD i...?

Posted

Vailet napisał(a):
Mam pytanie do osob ktore maja zaciski martingsle-zaciskaja sie zawsze czy czasami sie blokują?

Ja mam 3 martingale, zaciski są bez tasiemki i nigdy mi się nie zablokował. Zwykły półzacisk niezawsze mi się luzuje, z tymi nie mam problemów.

Posted

barberry napisał(a):
Ja też nie przepadam za Juliusami. Uwielbiam za to nasze (już 3;)) pary norwegów Hurrta. Jakość wykonania między firmami różni się znacząco - na korzyść Hurtty oczywiście.
Muszę się jeszcze kiedyś przełamać i kupić Y. Ciekawa jestem jak leżą na 3,5kg psie bo zwykle widzi się zdjęcia zdecydowanie większych psów.

A ja właśnie od hurrty oczekiwałabym lepszej jakości wykonania. Przynajmniej to co można było zobaczyć w tk maxie pozostawiało wiele do życzenia :shake: