Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Unbelievable']a jaki ty masz rozmiar i jakie wymiary ma twój pies?
Hej o takie rzeczy się kobiety nie pyta:eviltong:

Ale serio kupiłam 90norwegów. Rude ma ok 45-47na klacie i 60 na około. Ale moja ma bardzo rozbudowaną klatę(jak założyliśmy jej szelki na borderkę znajomej to przedni pasek wisiał jej w połowie długości łap)

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Wydaje mi się że dobrze mierzysz. Zresztą ta rozmiarówka musi być zaniżona skoro na psiaka 48cm pasuje rozmiar 60cm. Według prodoga ma on 52-60cm:roll:[/QUOTE]

Dlatego nie lubię kupować przez internet. Ale i tak się dziś wkurzyłam, bo specjalnie rano dzwoniłam do Tkmaxxu, czy można wejść (ewentualnie wnieść, w kagańcu i w ogóle spętanego tak, że nikt nie zauważy :roll:) z psem, na chwilkę do działu zwierzęcego, przymierzyć szelki. Powiedzieli mi, że niestety nie. No to dobra, idę sama, miarka musi wystarczyć. I jak wchodziłam, to minęły mnie dwie osoby z psami :angryy:.

Posted

[quote name='dance_macabre']Hej o takie rzeczy się kobiety nie pyta:eviltong:

Ale serio kupiłam 90norwegów. Rude ma ok 45-47na klacie i 60 na około. Ale moja ma bardzo rozbudowaną klatę(jak założyliśmy jej szelki na borderkę znajomej to przedni pasek wisiał jej w połowie długości łap)[/QUOTE]
za późno :diabloti:

Brum też coś koło tego ma, klata jej ostatnio bardzo urosła i jej szelki zrobiły się trochę małe ;) ale kurczę, 90 wydawało mi się dużo za duże :roll: mierzyłam pasek przedni i miał z 50cm
[quote name='Kasi i Lena']Wydaje mi się że dobrze mierzysz. Zresztą ta rozmiarówka musi być zaniżona skoro na psiaka 48cm pasuje rozmiar 60cm. Według prodoga ma on 52-60cm:roll:[/QUOTE]
ja bym brała 70 :) wizualnie pasowały mi na moją Brumę, ok. 60 w klacie i 30 w szyjce (w barkach ze 35-40)

Posted

[quote name='Hill.']Dlatego nie lubię kupować przez internet. Ale i tak się dziś wkurzyłam, bo specjalnie rano dzwoniłam do Tkmaxxu, czy można wejść (ewentualnie wnieść, w kagańcu i w ogóle spętanego tak, że nikt nie zauważy :roll:) z psem, na chwilkę do działu zwierzęcego, przymierzyć szelki. Powiedzieli mi, że niestety nie. No to dobra, idę sama, miarka musi wystarczyć. I jak wchodziłam, to minęły mnie dwie osoby z psami :angryy:.[/QUOTE]

na szczęście jest możliwość zwrotu, więc jak masz blisko to możesz kupić rozmiar jaki wydaje się właściwy i w razie co zwrócić, ale w głębokim szoku jestem, że ktoś był tam z psami :) może pomału zacznie się u nas kultura zmieniać i będzie można z psami wchodzić

Posted

[quote name='gops']Dobrze że nie kupiłam szelek ,chciałam kupić 70tki X ale mój ma barki 56cm więc jednak by nie wszedł .[/QUOTE]
na twojego to pewnie i błękitne by się znalazły :evil_lol: chociaż nie wiem, czy 70 nie byłyby dobre, musiałabyś przymierzyć ;) inaczej się na ttb układają po prostu

Posted

[quote name='snuszkak']na szczęście jest możliwość zwrotu, więc jak masz blisko to możesz kupić rozmiar jaki wydaje się właściwy i w razie co zwrócić, ale w głębokim szoku jestem, że ktoś był tam z psami :) może pomału zacznie się u nas kultura zmieniać i będzie można z psami wchodzić[/QUOTE]

Okazały się ok, więc na szczęście nie trzeba zwracać, bo do centrum to ja mam spory kawałek ;)
Oj, mam nadzieję, że zacznie. Dziś jakaś pani się niezmiernie zdziwiła, że zbieram to co psiak zostawił na trawniku, więc chyba niestety w oczach niektórych, psiarze są odrębnym gatunkiem, który ma w naturze chamstwo i ogólny brak panowania nad swoimi zwierzakami.

Posted

[quote name='Unbelievable']na twojego to pewnie i błękitne by się znalazły :evil_lol: chociaż nie wiem, czy 70 nie byłyby dobre, musiałabyś przymierzyć ;) inaczej się na ttb układają po prostu[/QUOTE]
Przez głowe by mu mogły nie przejść z tego co widzę , a klate ma małą tzn w porównaniu do barków więc lipa totalna nie wpasowałabym go raczej w żaden rozmiar a szkoda .
Blękitne najładniejsze :lol:

Posted

To nie tylko w tkmaxx nie wolno. Do większości galerii handlowych w których jest zoologiczny nie można z psem:shake:

Ciekawe czy na moją będzie dobra ta przednia obręcz czy się w niej utopi. Szkoda ze ona nieregulowana.

Posted

[quote name='gops']Dobrze że nie kupiłam szelek ,chciałam kupić 70tki X ale mój ma barki 56cm więc jednak by nie wszedł .[/QUOTE]

W 70 przednia obręcz ma ok. 54cm, to może jakoś by się ułożyły.

Posted

[quote name='Hill.']W 70 przednia obręcz ma ok. 54cm, to może jakoś by się ułożyły.[/QUOTE]
No to w sumie idealnie :lol: Na zdjęciach tutaj wydaję się mała (na innych psach) .

Posted

[quote name='Kasi i Lena']To nie tylko w tkmaxx nie wolno. Do większości galerii handlowych w których jest zoologiczny nie można z psem:shake:

Ciekawe czy na moją będzie dobra ta przednia obręcz czy się w niej utopi. Szkoda ze ona nieregulowana.[/QUOTE]
mnie kiedyś pan ochroniarz chciał wyprosić, jak byłam w połowie drogi między drzwiami a zoologiem, czyli po jakieś 20m :grins: powiedziałam, że chyba żartuje i poszłam dalej. No bo co może mi zrobić ;) przymierzyłam suczy kaganiec, kupiłam i wyszłam już "nienękana" ;)

Posted

[quote name='gops']No to w sumie idealnie :lol: Na zdjęciach tutaj wydaję się mała (na innych psach) .[/QUOTE]

Zmierzyłam i tyle wyszło ;) Masz możliwość przymiarki w sklepie?

[quote name='Unbelievable']mnie kiedyś pan ochroniarz chciał wyprosić, jak byłam w połowie drogi między drzwiami a zoologiem, czyli po jakieś 20m :grins: powiedziałam, że chyba żartuje i poszłam dalej. No bo co może mi zrobić ;) przymierzyłam suczy kaganiec, kupiłam i wyszłam już "nienękana" ;)[/QUOTE]

Ja bym też chętnie z takim podejściem poszła, gorzej jakby jednak mnie stanowczo wyprosił, bo drugi raz już by mi się nie chciało tam telepać, za daleko :P

Posted

[quote name='Unbelievable']mnie kiedyś pan ochroniarz chciał wyprosić, jak byłam w połowie drogi między drzwiami a zoologiem, czyli po jakieś 20m :grins: powiedziałam, że chyba żartuje i poszłam dalej. No bo co może mi zrobić ;) przymierzyłam suczy kaganiec, kupiłam i wyszłam już "nienękana" ;)[/QUOTE]

Chyba będę musiała też tak robić :) Wybudowali nam nową galerię i ma tam być zoologiczny :)

Posted

Tak a'propos niewchodzenia z psem, to u nas w Kakadu w galerii jest promocja, że jak się wejdzie z psem to jest chyba 10% zniżki na zakupy. Ale ogólnie do Galerii z psem wejść nie można, więc niewiadomo co zrobić :lol: Ochroniarze wypraszają i drą japy strasznie. Ale wczoraj pana z takim wielkim amstaffem wpuścili, zupełnie nie wiem czemu :hmmmm:

To widzę teraz wszyscy mają Hurttę :lol: Żeby były inne kolory, to też bym się skusiła... I lepsza rozmiarówka :P

Posted

[quote name='Hill.']Zmierzyłam i tyle wyszło ;) Masz możliwość przymiarki w sklepie?
:P[/QUOTE]
Nie mam sklepu u siebie :lol: Obroże kupiła mi osoba z dogo na moją prośbe .
[quote name='rashelek']Tak a'propos niewchodzenia z psem, to u nas w Kakadu w galerii jest promocja, że jak się wejdzie z psem to jest chyba 10% zniżki na zakupy. Ale ogólnie do Galerii z psem wejść nie można, więc niewiadomo co zrobić :lol: Ochroniarze wypraszają i drą japy strasznie. Ale wczoraj pana z takim wielkim amstaffem wpuścili, zupełnie nie wiem czemu :hmmmm:
:P[/QUOTE]
Bali się podejść :evil_lol:

Posted

[quote name='Marchewkowy']z jakiej firmy są takie kolorowe smyczki? Nie widziałam wcześniej. Dla Lenki róż i pomarańcz :D

[quote name='gato']drzalka, skąd te smycze wytrzasnęłaś? :> W sensie jaki sklep.

Smyczki ze sklepu Psygoda,
Od dłuższego czasi się do nich przymierzam, podobno one są takie jak podgumwane Julius, tyle że kolorowe.
Nie mam pojęcia jaka to firma.

http://psygoda.pl/?what=kategoria&kategoria=16

Posted

Ja już sobie spisałam wymiary Kurzynki na kartce i może jutro coś kupię :razz: Jeszcze wczoraj mówiłam, że wolę obroże z superdoga, ale za dużo się tu tych szelek naoglądałam, podobają mi się :lol:

Posted

[quote name='gops']Nie mam sklepu u siebie :lol: Obroże kupiła mi osoba z dogo na moją prośbe .
Bali się podejść :evil_lol:[/QUOTE]

To szkoda - zawsze najlepiej zmierzyć jak są wątpliwości. Ale myślę, że gdyby Ci nie podpasowały to szybko znalazłby się chętny za taką cenę.

[quote name='rashelek']Tak a'propos niewchodzenia z psem, to u nas w Kakadu w galerii jest promocja, że jak się wejdzie z psem to jest chyba 10% zniżki na zakupy. Ale ogólnie do Galerii z psem wejść nie można, więc niewiadomo co zrobić :lol: Ochroniarze wypraszają i drą japy strasznie. Ale wczoraj pana z takim wielkim amstaffem wpuścili, zupełnie nie wiem czemu :hmmmm:

To widzę teraz wszyscy mają Hurttę :lol: Żeby były inne kolory, to też bym się skusiła... I lepsza rozmiarówka :P[/QUOTE]

No tak, na Amstaffa strach drzeć mordę :P A to takie kochane psiny. Wejść nie można, trzeba wnosić! :D Fajnie z tą promocją.

Posted

[quote name='omry']Ja już sobie spisałam wymiary Kurzynki na kartce i może jutro coś kupię :razz: Jeszcze wczoraj mówiłam, że wolę obroże z superdoga, ale za dużo się tu tych szelek naoglądałam, podobają mi się :lol:[/QUOTE]

W szczecińskim widziałam nie raz małe pieski na rękach. a totalnie rozczulił mnie mopsik jadący w wózku sklepowym :)

Kurcze tylko mi się te niebieskie nie podobają:hmmmm:

Posted

Mi się najbardziej podobają różowe i niebieskie. Te mi się nie podobały ale spodobały mi się jak na dogo zaczęły się pojawiać zdjęcia psiaków w nich:). Całkiem ładnie się prezentują i kolor praktyczny.